top of page

Roadtrip ruten
Hidden Gems

Hidden Gems ruten.

Klik og se ruten

Facts:

21 dage

4265 km

Utah, Nevada, Arizona og New Mexico

Antal km (19 dage): 224 km

Starter og slutter i Salt Lake City, Utah

Ruten er bedst forår eller efterår på grund af varmen. 

Klik på PDF, så popper dagsplanen op.

Roadtrip uden masseturisme

Ønsker man en tur hvor man ikke står på nakken af andre turister og har lidt eventyr i maven, så er Hidden Gems måske lige noget for dig. Måske har du allerede set Grand Canyon, Zion og Bryce, men nu vil du opleve noget de fleste ikke ser, og nogle af stederne vil du være den eneste besøgende!

 

På de valgte destinationer vil man opleve storslåede landskaber og talrige naturfænomener som fx hoodoos, slot canyons, udtørrede saltsøer, arches, vulkanklipper, forstenede træer og vandfald. Turen inkluderer tre fjerntliggende nationalparker, samt de vildeste oplevelser i flere indianer-reservater. Jeg kalkulerer med, at man booker navajo- eller hopiguider. Ét af stederne (The Wave), er man nødt til at vinde i et lotteri, for at få adgang. 

 

Kør turen i almindelig bil

Alle stederne kan køres i en almindelig bil, men nogle af grusvejene bør ikke køres i vådt vejr. Må man aflyse på grund af vejret, har jeg en plan B forslag. Disse er markeret med ***. Som det kan ses på ruteplanen, kan man bo samme sted i flere dage, på flere af turens destinationer. 

Man kan naturligvis vælge til og fra i planen som man ønsker. Destinationerne kan tillige kobles sammen med andre ruteforslag fra min hjemmeside, samt fra de ruter min bog “Det vilde USA” er bygget op om.

 

Dagsplanen for “Hidden Gems” indeholder en super detaljeret turplan med køretid, antal km, gps koordinat, byer hvor du bør bo og hvad man kan opleve. 

Er brugen af Gps koordinater ny for dig, så fortvivl ikke. Prøv at kopiere gps koordinatet ind i GoogleMaps. Wupti… nu kan du se hvor du skal hen. Når du starter en ny dag på din rejse, taster du blot gps koordinatet ind i bilens Gps og trykker kør! Mine koordinater fører dig direkte til trailhead eller indgangen til parken.

 

Hvor går turen hen?

Nedenstående er ruten i ord. De fremhævede links giver dig et grundigt indblik i de enkelte destinationer, så klik bare løs. 

Fra Salt Lake City går turen naturligvis ud til området hvor den udtørrede salt, i den tørre del af sæsonen, ligger som et hvidt udbredt tæppe i landskabet. I 1900'erne blev Bonneville Salt Flats brugt af speedracere til at sætte hastighedsrekorder på op til 600 miles i timen. Fortsæt sydpå og gør stop ved Ward Charcoal Ovens, hvor man kan se 6 ens kulovne fra 1800 tallet, der blev brugt til minedrift. Herefter rager Great Basin op I terrænet. Nationalparken er kendt for sine alpine søer, verdens ældste brislecone træer, samt Lehmans vilde drypstenshuler.

 

Cathedral State Park er med sine vilde sandstensformationer en aldeles særpræget, men smuk park. Her bør man vandre samt besøge de 3 slot canyons på Nature Trail.

 

I Kanarraville går man op mod vandfaldet ved at følge den lille creek, der også skal passeres talrige gange. Herefter går man ind i slot canyonen og går i vandet frem mod de to vandfald. *Yant Flat ved St. George er en særlig oplevelse, for sandstene har de flotteste farvelag og udsigten er fremragende.

 

Herefter venter der en heldags vandretur på 13 km i Ashdown Gorge. Måske møder du en håndfuld mennesker på turen. Måske slet ingen. Følg vandet forbi Flanigan Arch op til vandfaldene Ratlesnake og Lake Creekwater.

 

Slot canyons og ensomme veje

I **Bull Valley Gorge Slot Canyon går man ned i en dyb slot canyon og jeg gætter på, at du opdager hvorfor disse slots er så populære. Bemærk den lille Jeep der engang styrtede ned i slugten og som nu er kilet fast over de besøgende. Herefter venter der et lille eventyr langs Cottonwood Canyon Road, hvor selves turen er en destination i sig selv. Stop ved Grosvenor Arch og gå op på den enorme Yellow Rock. Ruten kræver tørvejr og husk at checke vejens beskaffenhed hos BML i Kanab (se info på dagsplanen). Kan man ikke køre Cottonwood Rd, så se “Omkørsel 2”.

 

Dagen efter skal man igen lidt på afveje af House Rock Valley Road og opleve Wire Pass slot canyon, der er en del af USAs længste slot. Bagefter skal man bestemt se Rainbow Hills, som man sikkert får helt for sig selv, for stedet er ikke kendt endnu. Forvent hverken skilt eller p-plads, men brug mit koordinat, så havner du det rigtige sted. Her venter der klipper med farvekombinationer, der nok skal imponere dig.

 

Vind i lotteriet til The Wave

Da du bor i Kanab i flere dage har du flere spillemuligheder, hvis du vil forsøge at vinde en tilladelse til at opleve det højt profilerede område ***The Wave. Kun 20 personer kan dagligt vinde en plads til dette specielle område.

 

Kun få finder vej til “baconbjergene” i Old Paria. En spøgefugl syntes at bjergene ligner bacon, hvilket der er noget om. Stop ved Toadstool Rimrocks og følg washen op til hoodoosområdet. Er du til en særlig oplevelse så oplev også Stud Horse Point, der ud over sine imponerende hoodoos også giver dig en fantastisk udsigt over Lake Powel.

 

Næste dag skal man tidligt op og vandre ud til Wahweap hoodoos, inden det bliver for varmt. Selvom der er 17 km t/r, vil du ikke fortryde det.

 

Syd for Page venter der flere oplevelser på samme dag. Start i Cathedral Wash ved Lee’s Ferry, hvor bådene der sejler gennem Grand Canyon udgår fra. Denne wash er særdeles flot og leder dig hele vejen ned til Coloradofloden. Fortsæt til Balanced Rock, hvor 12 runde vulkansten ligger et sted, hvor de ikke burde.

Tæt herpå skal du køre ned i ****Coalmine Canyon og gøre holdt på området talrige udsigtssteder, der er en del af navajo-indianernes reservat. Området man ser ned i, tilhører til gengæld hopi-stammen. Jeg forsømmer aldrig et besøg i Coalmine hvis jeg er i nærheden.

Grand Canyon øst med indianerguide

Næste dag har du måske booket en tur til Grand Canyons østlige side, sammen med en navajoguide. Denne side af Grand Canyon er endnu kun set af de få og måske er du den første dansker der kommer dertil.

 

Dagen efter står der endnu en guided tur på programmet, hvor en hopiguide viser dig Blue Canyon og måske en tur rundt i reservatet. Blue Canyon er top dollar og kan kun ses med hopiguides. Bo gerne på Hopi Cultural Center, der er ejet af indianerne. Fortsæt til Grand Falls, der til tider er USAs største vandfald. Her, langt inde i navajoreservatet findes der ingen skilte der viser vej, så brug mit koordinat.

 

Petrified Forest National Park rummer talrige forstenede træer samt unikke oplever i den stenede ørken. Nyd også farvepaletten i Painted Desert ved den nordlige udgang.

 

Også Canyon de Shelly National Monument skilder sig ud, med sine imponerende sandstensformationer, der rummer en grum historie for indianerne. Oplev området fra flere viewpoints, eller book en guided tur i selve dalen. Mod nord støder man senere på Ship Rock, der er en sammenstyrtet vulkan som rager højt op i landskabet. Den er tilmed vartegn og meget hellig for navajo.

Danskernes fort i Bluff

Besøg Bluff Fort, der blev bygget af blandt andet danske mormonpionerere i 1800 tallet. Herefter venter der en fantastisk dag med flere naturfænomener, der starter med en tur gennem Valley of The Gods, der minder lidt om Monument Valley. Fortsæt stille og roligt op af den vilde Moki Dugway, der er på listen over USAs farligste veje. Den har en stigning på 9 % og er ganske sjov at prøve. Gør stop ved Leprechaun slot canyon, der er fantastisk stor og imponerende. Jeg mødte ikke andre da jeg så den. Stedet har intet skilt eller p-plads, så brug mit koordinat. Little Egypt er også er god oplevelse, som du sikkert får for dig selv, trods stedets smukke formationer. Vejen frem mod Torrey hvor du skal bo, rummer også masser at flotte landskaber.

 

Lej en Jeep i Torrey  og brug en hel dag på at køre i *****Cathedral Valley. Turen starter med at man kører direkte ud i Freemont River og drejer til højre…sikke et eventyr. Denne dag inkluderer besøg på fx. Temple og The Sun og de farverige klipper i Bentonite Hills.

 

Dagen efter skal man køre forbi den enorme Factory Butte og ud til Moonscape Overlook, hvor landskabet ligner noget fra en anden planet. Det samme kan siges om landskabet nord for Hanksville, inden man gør holdt og går op til Wild Horse Window, hvor naturen har genereret de flotteste vinduer i klipperne. Sidste stop på dagen er den farverige Crystal Geyser, der er noget så sjælden som en koldtvands gejser.

 

San Rafael Swell området er en hel dag på grusvej, hvor man skal opleve petroglyffer, Little Grand Canyon og det lidt nyerere Jurrasic National Monument, der rummer talrige dinosaursskeletter. Sidste dag går til lufthavnen i Salt Lake City.

Plan B forslag i tilfælde af regn m.m.:

*Omkørsel 1 (Yant Flat). Besøg i stedet Snow Canyon State Park. **Omkørsel 2 ( Buhl Valley og Cottonwood Rd) Oplev i stedet den østlige side af Zion National Park og gå fx. Many Pools trail. Mod Kanab stop ved Belly of The Dragon Gps 37°12'42.0"N 112°41’06.8"W samt Sand Caves hulerne på Gps 37°06'48.9"N 112°33’18.9"W. *** Vinder du ikke The Wave, kan du besøge dæmningen, Antelope og Horseshoe Bend i Page. **** Parkerer på Gps. 36°00'19.0"N 111°02’56.2"W og gå ca 1 km tv mod kanten af Coalmine Canyon. ***** Check om du kan tage Burr Trail, eller brug dagen i Capitol Reef National Park.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Cockscomb i Utah.

© Doug Dolde

På vej ind ad Cottonwood Road.

Yant Flat i Utah.

© John Fowler

Yant Flats flotte farveskift.

Little Egypt i Utah.

© Drivingusa.dk

I Little Egypt havde jeg hele området for mig selv.

Rainbow Hills i Arizona.

© Drivingusa.dk

Nyd Rainbow Hills i selskab med dig selv.

Temple of The Moon.

© Fred Holley

Lej en Jeep og oplev Temple of The Moon. 

Moonscape Overlook i Utah.

© Alla Gill

Mars eller Utah? Moonscape Overlook ligner en anden planet.

The Wave i Arizona.

© John Fowler

The Wave er blot ét af flere naturfænomener i området.

Coalmine Canyon i Arizona.

© Drivingusa.dk

Jeg bliver ved med at vende tilbage til Coalmine Canyon. 

Valley of The Gods, Utah.

© GPA Phote Archive

Valley of The Gods i Utah, minder om Monument Valley.

Little Horse Window, Utah.

© Max Feingold

Little Horse Window

Bull Valley Gorge.

© The Great Southwestern Exploration Company

Detaljeret dagsplan.

Se den detaljerede dagsplan, via PDF fil øverst.

Bull Valley Gorge slot canyon er en vild oplevelse

bottom of page