Zion Nationalpark. 

USA´s smukkeste  

Utah

Klik på kortet

På vandring i Zion -  naturens mesterværk.

© drivingusa.dk

På vandring i Zion - Canyon Overlook.

Vandring i The Narrows. Dette bør du vide!

Andre videoer fra mit besøg i 2017 og 2018:

Scenic Byways ruten, fra øst. Måske USAs smukkeste.

Weeping Rock. 1200 år gammelt, men drikkelig, vand.

På vandring op til Emerald Pools

Zion er på alle måder en af de store nationalparker. Målt på seværdighed er den absolut i top 5, blandt de 59 nationalparker. Her er meget høje, stejle bjerge, hvor der er anlagt mange uforglemmelige vandrestier. Mange benytter sig af denne chance, for Zion skal ikke ses fra bilen. Forberedelse er en væsentlig faktor, for ruterne ret meget forskellige. En del kræver en god form og mod til at forcere stejle klipper, floder og sprækker på få centimeter. På hiking. 

National Parks Service har lavet en oversigt over gode vandreruter. Se den her.

Zion er opdelt i forskellige områder bla. The Subway, Angels Landing, The Needle, Temple of Sinawava og Virgin Narrows. Flere af navnene refererer til biblen og for mormonerne, der er rigt repræsenteret i Utah, betyder Zion "Stedet hvor guds folk mødes".

En del går efter Angels Landing, men langt fra alle når derop. "Hvorlangt kom du"?, spørger man andre gæster. Ruten er ret krævende og udfordrer ens højdeskræk. Man skal forcere en tynd højderyg på halvlanden meter med et fald på 300 meter ned på begge sider. Her er der ofte kø, da pladsen skal deles af op- og nedadgående.Vender man ikke om her, har man en lille kilometer tilbage og nu går det for alvor opad. Når man når toppen, efter næsten 4 1/2 km og godt to timers fodarbejde, venter præmien, der var alle støn værd. Zion 360 grader rundt. Trailhead er på Grotto shuttle stop.

En mindre angsprovokerende, men dog fysisk krævende tur er Observation Point. Turen var godt 5 timer t/r og er på 13 km. Her får man Zions flotteste udsigt over dalen og Angels landing, efter at have vandret 650 meter opad. Ruten er knap så befolket som f.eks Angels Landing. På ruten passerer man Echo Canyon, der næsten er en tur værd i sig selv. Trailhead starter på Weeping Rock shuttle stop nr. 7. Vil man gerne op på toppen, men ikke har fysikken, kan man "køre" derop. Kort før østindgangen, tager man N. Fork Country Road og kører ad små grusveje til East Mesa Trailhead GPS: 37°17'49.2"N 112°54'00.3"W. Herfra kan man vandre de 5 km til udsigtspunktet. Ruten er nem og uden stigninger og tager godt en time. Firmaer som Trailhead Shuttels kører derop for ca. 30-40 $. Bestil her

 

Turen op til Weeping Rock (den grædende klippe) er en kort, men stejl asfalteret sti. Forenden står man i læ inde under klipperne, mens vandet siler stille ned. Det er næsten helt ufatteligt, men vandet er 1200 år gammel regnvand, der trænger ud gennem klippesiderne.        

Samme sted starter smukke Hidden Canyon, men bedøm selv om du er klar! Se her! 

Bemærk, at for at se The Narrows, skal man fra Temple of Sinawava, gå igennem vand, der nogle steder går een til livet. Turen anbefales i sommer/efterår, hvor vandet er lavest og "varmes". 60 % af tiden går man i floden. Firmaer som Outfitters ved p-pladsen, udlejer termotøj og specialsko, hvis man vil tage turen i de kolde måneder. Kløfterne er gigantisk høje og i det hele taget, særdeles smukke. Særligt er området Wall Street meget fotogen og turen hertil tager 4 timer at gå t/r. På videoen, kan man se ruten, samt hvordan man forbereder sig på denne tur.  

 

En af de kortere ture er Emerald Pool's, hvor man kan se det lille vandfald fra flere perspektiver f.eks Upper og Lower. Trailhead starter ved Zion Lodge. Turen derop tager kun 20 minutter på en cementsti og kan gåes af alle.  

Lower Pine Creek Falls, er en lille, middelsvær rute, til et lille vandfald. På en sommerdag kan man ligefrem få en dukkert i den lille pool. Pine Creek er ikke på det officielle kort. Trailhead starter ved den lille bro i det første sving, på vej op til den lange tunnel.  

 

Watchman Trail ved visitorcenteret, bringer dig op hvor solnedgangen skal ses. Husk lommelygte til hjemturen. 4,5 km t/r og tar et par timer.

 

Har man ikke så megen tid, så tag Canyon Overlook Trail. Trailhead starter lige før man kører ind i den lange tunnel fra Mt. Carmel. Ruten er kun 1 1/2 kilometer t/r. Der er rimelig nem at gå og utrolig varieret. Man går blandt andet inden under en flot og dyb hvælving, hvor der en behagelig tempereret og turen ender med en flot udsigt over dele af dalen.. 

  

Zion har masser af smukke nemme, eller mindre krævende ruter f.eks Timber Creek Overlook, Northgate Peaks Trail, Canyon Overlook, Cable Mountain Trail og East Mesa Trail. Disse ruter er fra 2 - 16 km. Få råd og vejledning i visitorcenteret. 

Zion er stort set bilfri. Tag i stedet en af shuttlebusserne, der starter fra visitorcenteret, eller helt nede i Springdale. Det er nemt og man kan stå af og på, som man ønsker. Det tager dog sin tid. Det tager 45 min at køre fra indgangen til endestationen Riverwalk. Busserne er gratis.

Bussystemet der afskaffede de mange bilkøer i parken, var godt for områdets natur. 900 plantearter findes kun her i Zion.

Danske arbejdere i CCC

Når du går rundt på de tilrettelagte stier og ruter, så send en venlig tanke til de unge svedige mænd, fra Civil Conservation Corps (CCC), der over 9 år etablerede store dele af Zions logistik. De var en del af præsident F. Roosevelts "New Deal" under 1930ernes økonomiske depression. For 30$ om måneden arbejdede de arbejdsløse, ofte storby unge, i CCC. De 25 $ skulle de sende hjem til familien, for at stimulere økonomien. Ordningen var meget populær blandt de unge, der fik set Amerikas flotteste områder. Nogle steder var CCC gruppen bestående af kun sorte, andre steder kun af indianere. I Zion gruppen var der en del danske emigranter.   

Tip:

Når man skal ind i Zion, så er den ubetinget flotteste tur ad østindgangen, dvs. via Mt. Carmel. Er man kørt ind via Springdale, så tag østudgangen, gennem den lange tunnel (højt oppe). Kør derefter mod Bryce, eller Las Vegas.

Se her hvorfor: Zion Scenic Drive 

Turismen stiger voldsomt i Zion. Over de sidste 3 år er stigningen på en million mennesker. For en park for Zion, med et sparsomt vejnet og kun 1200 p-pladser, til daglige 10.000 besøgende, er dette en stor belastning. Derfor overvejer deres parkservice nye tiltag. Man overvejer bla., at lave et online reserveringssystem, hvor gæsterne bestiller plads i shuttlebussen, som man har gjort under corona pandemien. Jeg anbefaler derfor, at man besøger Zion i lavsæsonen og undgår weekends. Kom tidligt! 

Kører man i mobilehome og skal køre øst ud af parken (gennem tunnelen) skal man købe en billet til 15$, når man kører ind i Zion. Det er dog pengene værd. Vær opmærksom på, at tunnelen er lukket for mobilehomes "uden for arbejdstid". Se Zions hjemmeside øverst.

Se også:

Trænger børnene til vand, så kør til Sand Hollow State Park, hvor der kan bades igennem og leges i sandet, ved den smukke sø. Den ligger tæt på St. George. Vest for byen ligger Snow Canyon og utrolige Yant Flat. 

I Zions nordvestlige hjørne, finder man Kolob Canyon. Området har mange gode vandremuligheder, men her er langt færre mennesker. Visitorcenteret ligger helt ud til Interstate 15, en halv time nord for St. George.

Bor man i Kanab, kan man stoppe halvvejs og nyde synet af Coral Pink Sand Dunes State Park.

Tidsforbrug: 1 dag, men der er oplevelser til flere dage.

 

Tip:

Zion er på tidszone "Mountain time" og er derfor 1 time foran, hvis du f.eks kommer fra Las Vegas, der ligger 2:30 time mod sydvest  

 

Tip:

På min youtube kanal har jeg lagt flere virkelig gode videos med hiking ture i Zion. Se Zion i 4K. kvalitet. 

Tip:

The AdventureHiker er en ung fyr der har filmet 5 gode hikes. 

Zion har kun et hotel og tre mindre campingmuligheder, så vær i god tid med bestillingen.

Hotels.com nær Zion

Har du en kommentar, eller et spørgsmåll, så skriv det her:

© drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Zion National Parl. wwwdrivingusa.dk.jpeg

© drivingusa.dk

Zion er stedet for heik og vandreture.

© Drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Virgin River i Zion. www.drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Virgin River.

© Drivingusa.dk

Emerald Pools er en nem og smuk lille heik.

© Drivingusa.dk

Emerald Pool, Zion.jpeg

© Drivingusa.dk

Lower Emerald Pool.

© Drivingusa.dk

Scenic byway til Zion. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Kør ind i Zion via øst indgangen fra Mt. Carmel, USAs måske flotteste. Se video øv.tv

Ziondalen.www.drivingusa.dk.jpeg

© Drivingusa.dk

Kør ind i Zion via øst indgangen fra Mt. Carmel, USAs måske flotteste. Se video øv.tv

Vandre i The Narrows, Zion.jpeg

© Drivingusa.dk

Specialtøj, sko og vandrekæp til flodvandring i april måned.

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Zion Canyon Overlook. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Canyon Overlook Trail er kun 1 1/2 km og starter ved tunnelen. 

Zion shuttlebus. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Shuttlebusser kører dig de steder i Zion, hvor du ikke må bruge bilen.

Redaktør og forfatter Michael Bo Christensen, fra www.drivingusa.dk.jpeg

© Drivingusa.dk

Jeg tager en kop 1200 år gammel vand, ved Weeping Rock.

© Drivingusa.dk

Zion nationalpark. www.drivingusa.dk.jpeg

© Drivingusa.dk

Farvespillet med de røde og beigefarvede klipper er kendetegnende for Zion.

Vandfald i Zion nationalpark.jpeg

© Drivingusa.dk

Vandmasserne har her i 2019 givet fart på vandfaldene.