top of page

Page. Byen ved Antelope og Horseshoe Bend. 

Arizona

Talrige naturoplevelser tæt på byen.

I græselandet mellem Arizonas og Utah, ligger den lille by Page. Som by betragtet er der ikke det store at hente. Det er i al væsentlighed en turistby, så forvent hverken unikke hoteller eller arkitektoniske vidundere. De fleste kommer ikke længere end til hovedgaden. Internethastigheden er en joke og man fornemmer hurtigt, at man er langt fra alting. 

 

Alligevel har de fleste danskere, på roadtrip, besøgt byen. Af især to grunde. Byen er dels et vigtigt trafikknudepunkt til alle de store nationalparker f.eks Bryce, Zion, Grand Canyon og Monument Valley, og dels finder man her publikumstræfferne Antelope Cannyon og Horseshoe Bend. 

 

Lower og Upper Antelope Canyon, hvor Navajo-indianerne tager turisterne med ind i de fantastiske slot canyons, er blevet et kæmpe hit, og de fleste kører ikke gennem Page, uden denne oplevelse.

 

Lower Antelope, som jeg syntes bedst om, ligger lidt uden for byen og alle kan køre lige til døren. Slot canyonen ligger langt under jorden, men Navajo har sat trapper og stiger op, så turen er ret nem. Efter en kilometer kommer man op af en snæver sprække i jorden.

 

Upper starter noget anderledes, idet man på ladvogne bliver fragtet ud til stedet. Upper er nem at forcere og et enkelt sted trænger sollyset ind i den utrolige slot canyon. 

 

Horseshoe Bend er en anden sikker turisttræffer. Da jeg i 2011 besøgte den for første gang, var der kun en håndfuld turister. Idag holder tourbusserne side om side. Horseshoen er i 2019 blevet renoveret, med ny adgangssti, så selv gangbesværede kan komme dertil. Et sikkerhedshegn er etableret, så man undgår ulykker, når så mange mennesker færdes på den høje klippe. Fra toppen kan man se Coloradofloden sno sig rundt om den flotte klippe, og tourbådene der sejler stille og roligt mellem Glen Dam og Lees Ferry. Den sejltur anbefaler jeg gerne.

I Pages nærområde er der mange fede naturoplevelser, hvoraf flere ikke er særlig kendte. Nogle er nemme at nå, mens andre kun nåes via, ind i mellem, tvivlsomme grusveje, der i vådt vejr, ikke bør køres.  

 

Nåes via kørsel på asfalt:

Lower 0:05 og Upper Antelope Slot Canyon 0:20

 

Toadstool Rimrocks. 0:30

Området er især kendt for sine flotte hoodoos, der kan nåes efter 20 minutters gang. 

 

Waterholes minder lidt om Antelope, men er knap så lang og knap så lukket. Waterholes ligger kort efter Horseshoe Bends parkeringsplads. Der kræves et backcountry pass, fra Navajo. 

 

Lee’s Ferry. 0:50 Området ved Coloradofloden rummer en uhyggelig historie, for Lee var massemorder og hovedansvarlig for drabet på 148 mennesker. I modsætning hertil, har området flot natur og gode trails f.eks Catedral Wash.

Toadstool Rimrocks 0:30

Toadstool er et smukt lille hoodoos område. Parker ved hovedvejen (89) og følg den lille wash i 20 min, til du kan se de smukke sten.

Nåes via grusveje: (kan ikke køres af mobilehomes)

Stud Horse Point. 0:30

Hvis vejret er tørt, kan man nemt nå Stud Horse Point i en almindelig bil. Regner det, så lad være med at køre dertil. Når man frem, vil man blive rigeligt belønnet med udsigten over Lake Powell og de helt utrolige hoodoos, der ligger på toppen. 

 

Wrong Wave. 0:05. Jeg har endnu ikke selv været der, men mange har besøgt dette sted, der minder en smule om det højt profilerede område The Wave, som man skal vinde et lotteri for at få adgang til. Wrong Wave ligger lige uden for Page, hvor man rejser til venstre lige efter dæmningen. Gps. N36° 56' 03.8" W111° 30' 15.1"      

 

Smokey Mountain. 1:25

Røgen i bjergene stammer fra brændende kul, der ligger et stykke nede under overfladen. Det er et fænomen der dagligt tiltrækker en håndfuld turister, der har fundet derop. Turen kan kun tages i en 4 WD med høj undervogn og man må forvente stigninger og smalle veje.

  

Alstrom Point. 1:40

Tæt på Smokey Mountains ligger et viewpoint, hvor man kan se ud over Lake Powell. Forvent at støde på fotografer, der tålmodigt venter på skumringstidens særlige lys. Turen kræver 4 WR.

Wahweap Hoodoos 0:30

også kaldet Valley of the white ghost, består høje hvide hoodoos. Turen dertil er på 16 km t/r. 

 

Old Paria. 1:05

Synet af de stribede bjerge overvælder de fleste, for her er usædvanligt flot og det er svært, at finde noget der ligner dette sted. Man kan køre dertil i en almindelig bil, men regner det, så undlad.

  

Yellow Rock. 1:05

Efter 20 kilometers kørsel på Cottonwood Canyon Road, når man til den enorme klippe kaldet Yellow Rock. Stil bilen og gå på opdagelse på stenen og nyd de mange mønstre der indgår i stenen, især på stenens sydlige del. Yellow Rock kræver blot en almindelig bil hvis vejret er tørt, men check vejens beskaffenhed på Kanab Visitorcenter tlf. 435-644-1300. I perioder er veje som Cottonwood, trods tørke, fuldstændig opkørt og man får nemt bilens undervogn ødelagt, eller man kører galt. 

 

Canyon X 0:10

Minder lidt om Antelope, men har kun få turister. Området ligger lidt uden for Page.

Wire Pass slot canyon 1:00

USAs længste slot canyon finder man også nå på en times kørsel fra Page. Man kan vælge to forskellige indgange, men de fleste går ind i den vis Wire Pass. Her er der et gebyr på 8$ i kontanter. Efter en times tid deler  sig i to og her kan man fortsætte mod Buckskin Gulch. Inden man tager turen ind i Wire Pass, bør man checke visitorcenteret i Kanab om vejen (House Rock Valley) dertil er ok at køre, samt om der er meget vand i slot canyonen. Kør ikke dertil i vådt vejr.

Rainbow Mountains 1:15

Fortsætter man af House Rock Valley i 15 min, kommer man til et utrolig farverigt område i Rainbow Mountains. Området er meget lidt kendt og lov mig at du passer godt på stedet, for klipperne er ret porøse. 

Antelope Canyon Boat Tours laver dagligt rolige riverrafting fra dæmningen, forbi Horseshoe Bend og ned til Lee’s Ferry. Turen tager ca 3 timer, hvorefter man køres tilbage til Page.

 

Lake Powell, opkaldt efter John W, Powell, byder på sejlture blandt andet ud til Rainbow Arch, der måske er USAs største arch. Navajoindianerne kalder den for Den forstenede regnbue.

Glen Dam dæmningen er absolut et besøg værd. Læg mærke til de små blå turbåde der afgår fra dæmningen. Hver kvarter kan man komme ud og gå på dæmningen. Vil man have et godt foto af floden og dæmningen, skal man køre hen til Glen Canyon Dam Overlook, på Scenic View Road.

Hotel og camping

Page har talrige hoteller i alle prisklasser. Byen har et nyere Walmart og alt i fastfood. Den mexikanske restaurant på toppen af hovedgaden er ret populær og her bør man bestille bord.

Der findes 2 campingpladser til RV’s på Haul Road, samt Wahweap Campground, på Lake Shore Drive, ved Lake Powell søen.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Antelope Canyon

Horseshoe Bend.

Rundt om Page

Sejle på Coloradofloden.
Antelope Canyon. www.drivingusa.dkjpg

Antelope Canyon er virkelig populær.

Horseshoe Bend. www.drivingusa.dkjpeg

Horseshoe Bend tiltrækker alle der kommer til Page.

Udsigt fra Alstrom Point over Lake Powell.

© Allan Schmierer

Udsigt fra Alstrom Point over Lake Powell.

Stud Horse Poinr, Page.jpg

Stud Horse Point er et af mine favoritter og man har det ofte for sig selv.

Sejltur på Coloradofloden.jpg

Turen fra Glen Dam til Lee's Ferry, går stille og roligt forbi Horseshoe Bend.

IMG_3308.JPG

Sæt en time af til at se Old Paria. Området er meget unikt.

© John Fowler

Lake Powel, Page.jpeg

Lake Powell har masser af muligheder til søs f.eks Rainbow Arch.

Glen Dam, Page.jpg

Gør stop på Glen Dam og gå en tur på den imponerende dæmning.

Toadstool Rimrocks er et dejligt hoodoos område

Toadstool Rimrocks er et dejligt hoodoos område

Rainbow Mountains.

Rainbow Mountains har min bedste anbefaling.

Wahweap Hoodoos er aldeles unikke.

© John Fowler

Wahweap Hoodoos er aldeles unikke.

bottom of page