top of page

Page. Byen ved Antelope og Horseshoe Bend. 

Arizona

Talrige naturoplevelser tæt på byen.

I græselandet mellem Arizonas og Utah, ligger den lille by Page. Som by betragtet er der ikke det store at hente. Det er i al væsentlighed en turistby. Ingen unikke hoteller eller arkitektoniske vidundere. Ingen fancy restauranter. De fleste kommer ikke længere end til hovedgaden. Internethastigheden er en joke og man fornemmer hurtigt, at man er langt fra alting. 

 

Alligevel har de fleste danskere, på roadtrip, besøgt byen. Af to grunde. Byen er dels et vigtigt trafikknudepunkt til alle de store nationalparker f.eks Bryce, Zion, Grand Canyon, Monument Valley og Arches og dels har Page sine egne naturoplevelser, heraf flere ret ukendte. 

 

Især to områder er meget kendte. Lower og Upper Antelope Canyon, hvor Navajo indianerne tager turisterne med ind i de fantastiske slot canyons, er blevet et kæmpe hit og de fleste kører ikke gennem Page, uden denne oplevelse.

 

Lower, som jeg syntes bedst om, ligger lidt uden for byen og alle kan køre lige til døren. Lower ligger langt under jorden, men Navajo indianerne har sat trapper og stiger op, så turen er ret nem. Efter en mil s vandring, kommer man op af en snæver sprække i jorden.

 

Upper starter noget anderledes, idet man på ladvogne bliver fragtet ud til stedet. Upper er nem at forcere og et enkelt sted trænger sollyset ind i den utrolige slot canyon. 

 

Horseshoe Bend er en anden sikker turisttræffer. Da jeg i 2011 besøgte den for første gang, var der kun en håndfuld turister. Idag holder tourbusserne side om side. Horseshoen er i 2019 blevet renoveret, med ny adgangssti, så selv gangbesværede kan komme dertil. Et sikkerhedshegn er etableret, så man undgår ulykker, når så mange mennesker færdes på den høje klippe.

 

I Pages nærområde er der imidlertid mange flere muligheder, som ikke er kendte. Nogle er nemme at nå, mens andre kun nåes via, ind i mellem, tvivlsomme grusveje. 

 

Nåes via kørsel på asfalt:

Lower 0:05 og Upper Antelope Slot Canyon 0:20

 

Toadstool Rimrocks. 0:30

Området er især kendt for sine flotte hoodoos, der kan nåes efter 20 minutters gang. 

 

Waterholes minder lidt om Antelope, men er knap så lang og knap så lukket. Waterholes ligger kort efter Horseshoe Bends parkeringsplads. Der kræves et backcountry pass, fra Navajo. 

 

Lee’s Ferry. 0:50 Området ved Coloradofloden rummer en uhyggelig sandhed. Lee var massemorder og hovedansvarlig for drabet på 148 mennesker. I modsætning hertil, har området flot natur og gode trails f.eks Catedral Wash.

Nåes via grusveje: (kan ikke køres af mobilehomes)

Stud Horse Point. 0:30

Hvis vejret er tørt, kan man nemt nå Stud Horse Point i en almindelig bil. Regner det, så lad være med at køre dertil. Når man frem vil man blive rigeligt belønnet med udsigten over Lake Powell og de helt utrolige hoodoos, der ligger på toppen. 

 

Wrong Wave. 0:05. Jeg har endnu ikke selv været der, men mange har besøgt dette sted der minder en smule om højt profilerede The Wave, som man skal vinde et lotteri for at få adgang til. Wrong Wave ligger lige uden for Page, hvor man rejser til venstre lige efter dæmningen. Gps. N36° 56' 03.8" W111° 30' 15.1"      

 

Smokey Mountain. 1:25

Røgen i bjergene stammer fra brændende kul, der ligger et stykke nede under overfladen. Det er et fænomen der dagligt tiltrækker en håndfuld turister, der har fundet derop. Turen kan kun tages i en 4 WD med høj undervogn og man må forvente stigninger og smalle veje.

  

Alstrom Point. 1:40

Tæt på Smokey Mountains ligger et viewpoint, hvor man kan se ud over Lake Powell. Forvent at støde på fotografer, der tålmodigt venter på skumringstidens særlige lys. Kræver 4DR.

 

Old Paria. 1:05

Synet af de stribede bjerge overvælder de fleste, for her er usædvanligt flot og det er svært, at finde noget der ligner dette sted. Man kan køre dertil i en almindelig bil, men regner det, så undlad.

  

Yellow Rock. 1:05

Efter 20 kilometers kørsel på Cottonwood Canyon Road, når man det den enorme klippe kaldet Yellow Rock. Stil bilen og gå på opdagelse på stenen og nyd de mange mønstre der indgår i stenen. Yellow Rock kræver blot en almindelig bil hvis vejret er tørt, men check vejens beskaffenhed på Kanab Visitorcenter tlf. 435-644-1300. I perioder er veje som Cottonwood, trods tørke, fuldstændig opkørt og man får nemt bilens undervogn ødelagt, eller man kører galt. 

 

Canyon X 0:10

Minder lidt om Antelope, men har kun få turister. Området ligger lidt uden for Page.

Antelope Canyon Boat Tours laver dagligt rolige riverrafting fra dæmningen, forbi Horseshoe Bend og ned til Lee’s Ferry. Turen tager ca 3 timer, hvorefter man køres tilbage til Page.

 

Lake Powell, opkaldt efter John W, Powell, byder på sejlture bal. Ud til Rainbow Arch, der måske er verdens største argh. Navajoindianerne  kalder den for Den forstenede regnbue.

Glen Dam dæmningen er et besøg værd. Læg mærke til de små blå turbåde der afgår fra dæmningen. Hver kvarter kan man komme ud og gå på dæmningen.  Vil man have et godt foto af floden og dæmningen, skal man køre hen til Glen Canyon Dam Overlook, på Scenic View Road.

Hotel og camping

Page har talrige hoteller i alle prisklasser. Byen har et nyere Walmart og alt i fastfood. Den mexikanske restaurant på toppen af hovedgaden er ret populær og her bør man bestille bord.

Der findes 2 campingpladser til RV’s på Haul Road, samt Wahweap Campground, på Lake Shore Drive, ved Lake Powell søen.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Antelope Canyon

Horseshoe Bend.

Rundt om Page

Sejle på Coloradofloden.
Antelope Canyon. www.drivingusa.dkjpg

Antelope Canyon er virkelig populær.

Horseshoe Bend. www.drivingusa.dkjpeg

Horseshoe Bend tiltrækker alle der kommer til Page.

Page. Patrick Plester.jpg

© Patrick Pelster

Page er trafikknudepunkt for talrige nationalparker og monumenter.

Stud Horse Poinr, Page.jpg

Stud Horse Point er et af mine favoritter og man har det ofte for sig selv.

Sejltur på Coloradofloden.jpg

Turen fra Glen Dam til Lee's Ferry, går stille og roligt forbi Horseshoe Bend.

Paria. john fowler.jpg

© John Fowler

Sæt en time af til at se Old Paria. Området er meget unikt.

Lake Powel, Page.jpeg

Lake Powell har masser af muligheder til søs f.eks Rainbow Arch.

Glen Dam, Page.jpg

Gør stop på Glen Dam og gå en tur på den imponerende dæmning.

Skærmbillede 2019-06-28 kl. 16.53.50.jpg

Kort over Page, Arizona

bottom of page