top of page

Lake Havasu

Arizona/Californien

Klik på kortet.

London Bridge genopført midt i ørkenen.

På grænsen mellem Californien og Arizona, finder man flotte Lake Havasu. Tidligere var her ikke andet end Colorado floden, der lod sine livgivende strømme passere ørkenområdet.

 

Dette ville Robert P. McCulloch ændre på og købte et stort område, med henblik på at udstykke det til velhavende amerikanere. Han havde imidlertid ikke megen held med salget, for ingen gad at købe grunde i den golde støvede ørken.

 

Hans ejendomsmægler havde læst, at London Bridge, der stod og forfaldt ved Themsen i London, var til salg. Han foreslog McCullock at købe broen og lade den opføre som trækplaster. McCulloch udbrød, at det var den dummeste ide han nogensinde havde hørt.   

 

Ideen blev dog ved med trænge sig på og McCulloch slog endelig til. Londonbroen blev afmonteret nummereret og pakket i kasser. For 7 millioner dollars blev den sejlet over Atlanten og endte ved Californiens kyst, hvorfra den blev fragtet den lange vej til Lake Havasu. McCulloch fik den erklæret antik og undgik derfor, at han skulle betale skat af købet.

 

Broen blev opført på land og efterfølgende ledte man vand ind under den og skabte dermed en halvø, der nu bruges til golf og sejlads.

 

3 år senere stod broen i 1971 færdig. Den var nu meget mere end blot en gammel bro. Det er den mest livlige metropol inden for 150 miles.

 

Idag er broen naturligvis ikon over byen og turisterne strømmer til, med god grund. Området er virkelig en oase og jeg anbefaler gerne, at man gør holdt. Bjergene omkring Lake Havasu står sig flot til søen og floden der følger Hwy. 95. 

 

For roadtrippere vil det give mening at køre via Lake Havasu hvis man kører fra Los Angeles mod Grand Canyon. Nord for søen kører man på I-40 og er dermed på kurs mod Route 66, Vegas eller Flagstaff. Ruten er smuk at køre.

 

Gør gerne nogle stop langs floden f.eks ved Parker Dam dæmningen, eller Buckskin Mountains State Park syd for Havasu. Kører man i mobilehome, er der mange gode steder at overnatte.

  

Navnet Havasu, stammer fra Mohave indianernes ord for blå. Længere nordpå, i den vestlige del af Grand Canyon, finder man iøvrigt Havasupai indianerne. De bor i det aldeles smukke Havasupai Falls, et meget svært fremkommeligt område, med utrolige vandfald. Se min komplette guide til dette smukke sted. 

For enden af broen, kan man se en statue af Robert P. McCulloch, lige bag visitorcenteret. 

Se også:

Lake Powell

Mono Lake

Crater Lake

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

LOndon Bridge ved Lake Havasu. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

London Bridge genopført ved Lake Havasu af rigmand.

Robert P. McCulloch købte London Bridge. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Verdens dårligste ide, sagde McCulloch, da en ven foreslog at købe en bro i London. 

Se London Bridge på vejen mellem Los Angeles og Grand Canyon.

© Drivingusa.dk

Se London Bridge på vejen mellem Los Angeles og Grand Canyon.

Langs floden ved Buckskin Mountains State Park.

© Drivingusa.dk

Langs floden ved Buckskin Mountains State Park, syd for Lake Havasu.

Parker Dam dæmningen syd for Havasu City.

© Drivingusa.dk

Parker Dam dæmningen syd for Havasu City.

bottom of page