top of page

Petrified Forest
National Park. Forstenede træer.

Klik på foto.

Arizona

Halvvejs mellem Flagstaff, Arizona og Gallup, New Mexico, finder man Petrified Forrest National Park. Parken skæres over af I-40 og har således to områder. Painted Desert i nord og Petrified Forest i syd.

 

Petrified Forest National Park er kendt for sine store forekomster af forstenet træ og andre forssiler. Det kan være svært at forestille sig, at området engang var landfast med Afrika og at der for ca. 225 millioner år siden gik store padder, phytosaurs og dinosauer rundt i terrænet.

Idag nøjes vi med at konstatere, at vi geografisk er omringet af indianere. Petrified Forest har i al fald reservater på alle sider. Hopi i vest, Navajo i nord, Apache i syd og Zuni i øst.  

 

Oplev parkens Scenic Drive ved at køre en tur på Petried Forest Road/Route 66. Den er 45 km lang og vil bringe dig forbi de imponerende forstenende træstammer, især i den sydlige del af parken, tæt på visitorcenteret (Giant Logs) hvor man finder de flotteste og mest velbevarede. Ved de mange overlooks, er der udlagt stier, hvor man nemt og hurtigt kan opleve de forskellige scenarier.

På ruten er der flere flotte “overlooks”. Stop f.eks ved Jasper Forest, Agates Bridge og Newspaper Rock. Sidstnævnte er en stor sten, der er fyldt med petreoglyffer. 

 

Et absolut must er et stop ved Blue Mesa. Den ligger 20 minutters kørsel syd for den nordlige parkindgang, ved I-40. Områdets farvede canyons er fantastiske og minder lidt om Badlands i South Dakota, men Blue Mesas er mere farverige.

 

På ruten gennem parken kan man også se Puerco Pueblo ruinen. I 1200-tallet boede her 800 mennesker. Her kan man også se petroglyffer på klipperne ved bosættelsen.

 

I parken bor der hjorte mus, slanger, firben, syv slags padder, og mere end 200 arter af fugle, hvoraf nogle er fastboende og hvoraf mange er vandrende. Omkring halvdelen af ​​parken er udlagt som vildmark.

Tyvenes nationalpark. 

Petrified Forest har siden år 1900 været plaget af megen tyveri af de forstenede træstykker, der ligger spredt ud over parken. Det anslåes at der forsvinder ca. et ton om måneden, hvorfor man har lavet forskellige restriktioner f.eks at parken er lukket aften og nat. Området er således den mest tyveriplagede nationalpark i hele USA.

 

Tidligere sprængte smarte forretningsfolk træerne i stykker, for at sælge dem videre til turister. Du vil måske blive spurgt om du har taget souvenirs med, når du forlader parken.

 

Nord for I-40 kan man se Painted Desert, der i sig selv er et stop værd. Området hænger sammen med nationalparken og vejen går direkte forbi. De mangefarvede og stribede klipper er virkelig flotte.

Tidsforbrug: En halv dag

Tip:

Kan du lide Painted Desert, vil du sikkert syntes om mit hemmelige sted: Rainbow Mountains.

2 timers kørsel fra Petrified Forest, finder man USAs største vandfald, inden i Navajo reservatet. Vandfaldet der er aldeles ukendt, hedder Grand Falls, eller Chokolade Falls.

Se også:

Devils Kitchen  

Calhan Paint Mines

Fossil Falls

Coalmine Canyon

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Forstenede træer i Petrified Forest National Park.

Forstenede træer i Petrified Forest National Park.

Kør ad Route 66 til Petrified Forest National Park.

Kør ad Route 66 til Petrified Forest National Park.

Stop ved smukke Blue Mesa, i Petrified Forest.

Stop ved smukke Blue Mesa, i Petrified Forest.

USA Blogger, Michael Bo Christensen, Petrified Forest.

På arbejde i Petrified Forest National Park.

Forstenede træstykker overalt i Petrified Forest.

Forstenede træstykker overalt i Petrified Forest.

Newspaper Rock i Petrified Forest. www.drivingusa.dk
Painted Desert. www.drivingusa.dk

Newspaper Rock med usædvanlig mange petroglypher.

Painted Desert ligger i forlængelse af parken.

bottom of page