top of page

Valley of The White Ghost

Klik på kortet.

Utah

I den sydlige del af Grand Staircase-Escalante National Monument, ved Hwy. 89 mellem Page og Kanab, ligger området Wahweap, også kaldet "The Valley of the White Ghost".

 

Jeg har selv et besøg til gode, og vil derfor ikke beskrive det indgående, men området fortjener at blive set. Jeg ser det som en fordel, at det ligger tæt på roadtrip knudepunktet Page.

 

Området omkring Page har iøvrigt mange seværdigheder, f.eks Horseshoe, Lees Ferry, Toadstool Rimrocks, Antelope Canyons, Lower Antelope og Lake Powell søen med den store flotte dæmning. 

 

De fleste beskrivelser jeg har set handler mest om hvordan man kommer dertil. Kør af grusvejen Cottonwood Canyon Road, der ligger skråt over for Toadstool Rimrocks.

 

De “hvide spøgelser” ses bedst om morgenen, hvor der ikke er modlys. Der er tale om 3 områder, hvoraf det første man kommer til er det flotteste. De næste områder ligger ca. 2-300 meter derfra. 

 

Wahweap består af en gruppe slanke tårnhøje hvide tinder, med mørke stenhatte, der er indlejret i et fantasilandskab af blødt gips, formet som smeltende vaniljeis.  

Når man bevæger sig rundt på de utrolige hoodoos, skal man være meget forsigtig, da ethvert trin kan skade de skrøbelige formationer. 

 

Der er 2 forskellige veje hertil, afhængig af om bilen er en firehjulstrækker eller ej. Disse kan komme tættere på, med mindre det lige har regnet. Du skal gå op til 5 kilometer i kedeligt terræn, der er svært at navigere i.

GPS: 37°06'43.3"N 111°41’20.2"W

 

Tip:

En ny GPS app.Wikiloc , viser den nøjagtige vej. Se link.

 

Alternativt kan man få hjælp på Kanab Rangers Station, hvor du får kort og vejledning om rute, vejrudsigt m.m.

 

Du skal ikke nødvendigvis regne med at møde andre mennesker på Wahweap.   

Se også:

Kan man lide hoodoos, bør man se Bisti Badlands, Goblin Valley og Ah-shi-sle-pah.

Tidsforbrug: 4 timer

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

"The Valey of the White Goast" i Utah

"The Valley of the White Goast"

Hvide hoodoos ved roadtrip rute i Utah. Drivingusa.dk

Hvide hoodoos ved kendt roadtrip rute i Utah.

Wahweap hoodoos ved Page, Utah

Ofte har man området helt for sig selv.

Roadtrip til Valley of The White goast. roadtrip

Et af Utah's mange naturperler. 

bottom of page