top of page

Willis Creek Slot Canyon

Utah

Klik på kortet.

Canyon Slots. Læg mærke til ordet. Det er det helt nye for roadtrippere.

 

Forestil dig at gå rundt ned under jorden i de sprækker mange canyons har dannet. Nogle kræver specialudstyr og erfaringer i at klatre, mens andre er mere familievenlige, omend der godt kan være et par passende udfordringer. Willish Creek Slot Canyon hører til den sidste kategori.  

 

Børnene (selv teenagers) vil elske at gå rundt i disse snørklede sprækker, hvor de ind i mellem må hoppe over de mindre vandrender der naturligt er der. Man kan blive en smule våd på hæl og tå, for her er som regel altid lidt vand.

 

Trebenet dommer lægger navn til. 

Willis Creek er opkaldt efter dommeren og politikeren Robert McAlpin Williamson. Bag hans ryg blev han aldrig kaldt andet end  “Three-legged-Willie”, pga. hans “tredie ben”. Som barn fik han konstateret tuberkuløs arthritis, der fik hans højre ben til at stivne, i en 90 graders stilling. Robert satte en træben på knæet som han dækkede med sine bukser. Således lignede han en med 3 ben.

 

I midten af 1800 tallet red han i Willis Creek og fandt af sin hest, da han krydsede bækken. Willis kommer således af navnet Williamson. I Georgestown Texas, er der en statue af ham. 

Willis Creek ligger tæt på en af de roadtripruter jeg anbefaler. Mellem Bryce Canyon og Capitol Reef og ganske tæt på flotte Kodachrome Basin Statepark.

 

Husk på, at Slots Canyons og grusveje, er ikke et sted man ønsker at være i forbindelse med regn. Søg altid råd på de lokale rangerstationer, eller på Bureau of Land Management (BML) visitorcenteret i Cannonville, inden du bevæger dig ind i området. Adressen er: W Center Street, Cannonville , Utah  84718. Den ligger lige på vejen. Tlf. 435-826-5640

 

Willish er opdelt i 3 faser. Narrows 1 og 2, samt Averett Canyon.

 

Gå ned på ruten og husk at se det lille “vandfald”. Den næste mil er ret åbent og ganske flot. 

 

Efter den første mil ses de første indsnævringer (narrows). Bredden i kløften er ca. 3 meter, og klipper bliver højere og højere (og flottere), helt op til 10 meter. 

 

Den næste del af ruten er ikke så smal som den første, før i slutningen. Nyd de flotte farver og mønstre, de rødbrune canyons har, når man er helt tæt på. 

 

Den dybeste indsnævring kan, for nogle, føles en smule klaustrobisk. Højden på klipperne er nu helt oppe på 30 meter, så husk at kigge op og nyd synet.  

 

Herefter løber den smalle rute sammen med Averett Canyon på venstre hånd. Fortsæt så længe du vil. Der kommer ikke flere narrows, kunne flotte klippevægge. 

 

Ruten er i alt på ca 5-6 kilometer, men man kan dele den op som man vil. Jeg gik den i ro og mag på 3 timer.

 

Willis Creek ligger 9 miles syd for Cannonville, Utah via Hwy. 12. Kør 2.9 miles syd for Cannonville på asfalterede Cottonwood Rd (400) Tag vejen t.h til Skutumpah Rd (500). Fortsæt 6 miles ad grusvejen til p-pladsen, lige hvor trailhead starter. Grusvejen har mange sving og går op og ned. Spørg på visitorcenteret, om vejen er i orden. GPS: 37°28'59.2"N 112°05'48.6"W

I de fleste slot kløfter, er fotografer udfordret med den høje kontrast lysforhold. Dette er ikke tilfældet med Willis Canyon. 

 

Tip:

En ny GPS app., viser den nøjagtige vej. Se link.

Gå ikke glip af:

Bull Valley Gorge slot canyon, ligger 1.8 miles længere nede af vejen. Den er noget mere krævende og derfor ikke velegnet til mindre børn. Nedgangen til den meget dybe kløft ligger 700 m fra broen, på højre side. Spørg på visitorcenteret i Cannonville, om der er vand i kløften, ligger du kører til Bull. Bemærk Jeep'en, der hænger fast i kløften over hovedet på de, der går ned i Bull Valley Gorge. I 1954 kørte 3 mænd galt og blev dræbt. Ulykken ramte det lille lokalområdet hårdt og 7 børn blev faderløse. 

Se også:

Wire Pass Slot Canyon.

Little Wild Horse Canyon.

Leprechaun

Peek-A-Boo

Tidsforbrug: En halv dag.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Sådan starter trailhead ved Willis Creek.

Vejen op til Willis Creek. Er den våd, eller kommer der regn, så bliv væk.

Børn elsker slot canyons. Willis Slot. USA

Børn elsker slot canyons.

Ruten er 7 km, men kan afkortes.

Willis slot canyon. Ved Bryce nationalpark. USA
På heik i slot canyons. Besøg Willis Creek i Utah

Besøg aldrig slot canyons, hvis det regner.

Roadtrip til Willis Creek, Utah.

Willis Creek ligger tæt ved Bryce Canyon.

Willis Creek slot canyon. www.drivingusa.dk

Kig op en gang imellem og nyd synet.

Willis Creek, med 3 ben.

© drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Trebenede Williams lægger navn til området.

På vandring i Willis Creek. www.drivingusa.dk

Slot Canyons er en stor oplevelse.

Den nedstyrtede jeep i Buhl Valley Gorge. 

bottom of page