top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Gratis eller billige alternativer til Antelope Canyons.

6 fede bud på spændende slot canyons.

I de senere år, har mange danskere fået øjnene op for USAs smukke og oplevelsesrige slot canyons.

Når der falder store mængder af regn, løber vandet selvsagt i den retning, som det er muligt. Nogle steder løber vandet fx. i et sandholdigt flodleje, hvor det hurtigt udtørrer. Løber vandet derimod igennem en kløft, vil det over tid afrunde klipperne og gøre kløften dybere. Resultatet heraf bliver en, ofte lidt snæver, slot canyon med høje klipper på begge sider.

I Utah og Arizona, har dannelsen af Coloradoplateauet medført talrige slot canyon, der alle ser meget forskellige ud.


Upper- og Lower Antelope Canyon er nok den mest kendte slot canyon og de ligner hinanden til forveksling. Det samme kan man sige om Canyon X og Waterhole Canyon, og de 4 slots ligger i alle i udkanten af Page, Arizona.

Foto: Antelope Canyon, der, efter min mening, altid er flottere på fotos, end i virkeligheden!

En billet til Antelope er både dyrt (60-85$ per. pr.) og svært at få fat i, da der ofte er udsolgt i dagesvis.


Der findes imidlertid andre slot canyons, der sagtens kan konkurrere med Antelope. De er tilmed gratis, eller har en symbolsk betaling på 7-12$. De nævnte steder er såkalte ikke-tekniske canyons og kræver således hverken specialudstyr, eller klatre erfaring.


6 vilde slot canyons.


Willis Creek Slot Canyon.

Denne familievenlige slot er en rigtig god oplevelse. Stedet ligger tæt på Bryce Canyon National Park. Ruten dertil går tildels ad bakkede grusveje, så en mobilehome er ikke velegnet. Trailen starter ved parkeringspladsen (se Gps link), hvor der også er et lille vandfald. Willis bliver flottere jo længere du kommer ind i den. Når man er fri af kløften, vender man om og tager turen tilbage. Det tager små 3 timer. Som regel er der lidt vand i kløften, så man får lidt vand på hæl og tå. Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/willis-creek-slot-canyon

Wire Pass slot canyon.

En times kørsel fra Page, kan man for kun 7$ (for hele bilen) se USAs længste og vildeste slot canyon. Her starter turen på House Rock Valley Road, hvor man parkerer sin bil her (se link).

,og går gennem flodsengen frem til indgangen i Wire Pass. Her får man en meget autentisk oplevelse, når man bevæger sig ind i de smalle og køligere kløfter, der med sine 30 km er USAs længste slot canyon. Her møder man ikke mange mennesker, hvilket forstærker følelsen af eventyr. Denne oplevelse kræver, at man har styr på den aktuelle vej- og vejrsituation. Læs mit link: https://www.drivingusa.dk/paria

Peek-a-Boo Slot Canyon.

Foto: Peek-a-Boo. Fabio Achilli

Mellem nationalparkerne Bryce Canyon og Capitol Reef, drejer man fra Hwy.12 og kører 26 miles ad Hole-in-the-rock-road. Parkerer ved den fælles trailhead til Dry Fork Narrows, Peek a Boo og Spooky Slot Canyon. Her får man hele 3 slot canyons, der mere eller mindre hænger sammen i et loop.

Peek-a-Boo starter med en 4-5 meter høj entre. Den kan ved første øjekast se svær ud, men når man får sat hænder og fødder rigtigt, kan alle klare det. Dette er turen største forhindring. Denne Slot Canyon er meget kringlet og virkelig en fotografisk perle. Der skal kravles, mases og ind i mellem skal maven trækkes helt ind, når man skal forcere de smalle kløfter.

Spooky er, som navnet indikerer, mørkere og kan føles lidt uhyggelig. Dry Fork er teknisk set ikke en slot canyon, men har de samme høje narrows. Den den ligger i loopet, bør man tage den med.

Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/peek-a-boo-slot-canyon


Little Wild Horse Slot Canyon.

Tæt på Goblin Valley State Park finder man Wild Horse, der er let at gå, omend man skal passere nogle sjove forhindringer undervejs. Turen gennem slottet er varieret og ganske flot. Læg fx. mærke til de hullede sansten. De fleste går en times tid inden de vender om, men man kan også vælge at gå via Bell Canyon, så turen bliver ca. 6 timer. Parkerer her ved indgangen.


Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/little-wild-horse-canyon


Leprechaun Slot Canyon.

Denne slot canyon er en af mine favoritter. Da jeg var der sidst, var der kun mig og mine gæster. Leprechaun er ikke så lang, men er derimod kæmpe stor, inden den svæver ind og lyset forsvinder. Stedet er lidt svært at finde, for der er ingen skilte. Leprechaun ligger mellem Hite Bridge og Hanksville, i Utah. Trailhead starter ved gps track. Følg den lille Creek i 20-25 min. Indtil du står foran åbningen. Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/leprechaun


Kanarra Falls.

Nordvest for Zion National Park ligger den lille by Kanarraville, der er opkaldt efter en paiute-høvding. Herfra går man langs, over og i, den lille creek. Turen er smuk i sig selv og man skal over bækken 2o gange, hvilket er ganske sjovt. Efter godt en time kommer man ind i slotten, hvor klipperne er meget høje. Selv om slotten ikke er så lang, er det turen værd, for den ender ved 2 vandfald, som man kan forcere og fortsætte turen. Jeg gik turen i april og vandet var ikke specielt koldt. Mine gamle sko, der var medbragt til formålet, smed jeg ud, da vi kom til parkeringspladsen. Turen kræver reservation og koster 12 $. Se: https://www.kanarrafalls.com/


I tilfælde af regnvejr er en slot canyon et livsfarligt sted at være. Se blot videoen fra Wild Horse Slot Canyon, hvor en familietur pludselig blev faretruende. Check derfor altid vejrudsigten, inden du tager afsted.


På hjemmesiden The American Southwest, kan man finde et stort udvalg af slot canyons: https://www.americansouthwest.net/slot_canyons/index.html


© Fotos af Michael Bo Christensen/Drivingusa.dk


bottom of page