The Wave. Et lotteri værd.

Klik på kortet

Arizona

Jeg tog til lotteriet en tidlig morgen, for at mærke spændingen.

Lad det være sagt med det samme. Du kommer sandsynligvis aldrig til at se The Wave. Først skal du nemlig lige vinde i et lotteri.... ! 

I den nordlige ende af Arizona, lige nord for Grand Canyon Nord, ligger naturfænomenet The Wave (Coyote Buttes), i Vermilion Cliffs National Monument. Du kender det måske fra Windows, der bruger billedet som baggrund på dit skrivebord. (øv.th)

 

Området tiltrækker fotografer fra hele verden, da motiverne i The Wave er farverige og unikke, hvis lige ikke findes andre steder. 5 timer dagligt er der ingen skygge i området, men senere på dagen kaster solen sine skygger ned over området og begge dele giver fotograferne mulighed for at tage fantastiske billeder.

Området er meget stort og enestående. I tilknytning til området ligger kendte stenskulpturer f.eks Big Mac, The Second Wave, Medody Arch og områder som Nord Teepees, Vermillion Clifs og Coyote Buttes.

The Wave er skabt af sanderoderinger over millioner af år. Disse er i dag meget skrøbelige. For at beskytte området, har myndighederne derfor lagt skrappe krav ned over antallet af besøgende, der kan få lov til at komme derind.

 

For at få adgang, skal man vinde i et lotteri. Hver morgen udtrækkes de 20 personer, som de kommende dage kan komme ind i The Wave. Nogle få vindere er allerede fundet måneder i forvejen, via de få pladser der kan vindes over internettet. Hele proceduren omkring online-lotteriet er lidt komplekst og kræver indsigt, hvis man vil forsøge at vinde pladser. Se her.

 

Lotteriet starter kl. 9.00 på BLM Centeret, Fairway Dr i Kanab, Utah. Fra 8.30 er der orientering om The Wave og man udfylder ansøgningen. 

Ca. 2-400 søger dagligt, så det kræver lidt held. Man kan søge på vegne af en gruppe, på max 4 personer. Vinder man, er de 4 pladser dermed taget, hvilket gør vinderchancerne mindre, for de andre.

 

Har du vundet, er der en række ting du skal have styr på. 

Området er ikke så tilgængeligt, så en firhjulstrækker er et must, hvis det har regnet en af dagene op til turen. Grusvejen skylles ganske enkelt væk og der dannes store fordybninger i vejen.

Man kører ad House-Rock-Road (sidevej til Hwy.89) og efter dårligt vejr er den måske ikke repareret og særdeles vanskelig at køre. På BLM centeret man dagligt få updates om vejens tilstand. På en god dag kan man køre til trailhead på en time fra Kanab. Trailhead er samme sted som Wire Pass.

  

Ligeledes skal du have det rette udstyr med, f.eks GPS da mange farer vild på tilbagevejen. Medbring mindst 3 liter vand. Derudover skal man have mad og energi rigtige snacks. 

Du må gerne være en erfaren vandrer, være i ok form og god til at orientere dig i naturen. Der er flere ruter derud, men påregn mindst 13 kilometers gåtur, eller ca 6 timer t/r. Det lyder ikke langt, men man skal tage terrænets udfordringer med i vurderingen. Der er ingen skilte. 

Området bør besøges i ydersæsonen. Kommer man om sommeren, bør man starte selve vandringen, ved daggry.

Det er dyrt at snyde. Jeg hørte om en gruppe på 6 personer, der ikke havde tilladelse. De fik hver en bøde på 1500 $ og måtte vende om. 

Vermilion Cliff er på alle måder stort. Det var derfor det sidste område der blev kortlagt af myndighederne. 

Se også:

Bo i Kanab, der også kaldes for lille Hollywood. Mange film er filmet  i området. 

Highway 89

Paria Rimrocks

White Pockets

Hotels.com ved The Wave

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Kendt som baggrund fra Windows, men kun få har været her.

© Willian Belvin

The Wave. Kun 20 personer må se det pr. dag.

© William Belvin

© Willian Belvin

Coyote Buttes, som The Wave er en del af.

© Drivingusa.dk

Til lotteri i Kanab. Gevinst 20 billetter til The Wave.

© Willian Belvin

Til lotteri i Kanab. Gevinst 20 billetter til The Wave.

© EA 1494

Du skal vinde i et lotteri, for at komme til the Wave.

Du skal vinde i et lotteri, for at komme til the Wave.

Til lotteri på BLM i Kanab. Afholdes hver dag kl 9.00

The Wave trailhead er samme sted som til Wire Pass Slot Canyon.

Site guide:

Michael Bo Christensen, USA ekspert. Speciale: Nationalparker, indianereservater og roadtripruter. Mail: kontakt@drivingusa.dk

Mob. +4561309148. Råd og inspiration til din amerikanske drømmerejse.