top of page

Capitol Reef National Park. Overset skønhed. 

Klik på kortet

Utah

Utrolige Scenic Drive ad Pioneer Register.

Tag en afstikker fra Scenic Drive og gå ad utrolige Grand Wash .

Følg Scenic Drive ruten til enden af Pioneer Register.

Capitol Reef er ikke særlig kendt, men er, efter min mening, en af de smukkeste nationalparker. Den er især kendetegnende ved kombinationen af frodig vegetation, dybrøde eller gule canyons, samt imponerende arches. 

Vegetationen betyder også muligheden for at se spændende vildt, f.eks grå ræv, big horn, bjergløve, bæver og rådyr.

 

Fremontfloden bugter sig langs vejen og er med til at sikre vand til frugttræer og afgrøder, som de oprindelige Fremontindianere og senere mormonerne dyrkede. Flere steder kan man på klippevægge se ældgamle indianerdekorationer af dyr og mennesker.

Scenic Drive gennem parken

Tag en tur ad parkens Scenic Drive fra visitorcenteret i Fruita (Hwy. 24). Den tager ca en time og vejen ender blindt, men smukt, ved Pioneer Register. Herfra kan man tage Gorge Road og se de betagende stenmassiver der tordner sig op foran en. 

 

Stil bilen ved Pioneer Register og gå til Waterpocket Canyon, hvor der er naturlige "tanks" med regnvand. Turen derop er kræver, at man er "let til bens".  

 

Tag en uforglemmelig afstikker ad Grand Wash og fortsæt, til du når "parkeringspladsen". Her går man i flodlejet, med tårnhøje canyons der indsnævrer ruten, der tager en god time t/r. Mange steder ser man Capitol Reefs særlige signatur, de mange huller der præger de smukke lysebrune canyons med sorte rende. På denne rute man man midtvejs tage en afstikker op til Cassidy Arch.  

Cohab trail, tæt ved visitorcenteret bringer een op i højden og man kan se den grønne dal og ned over Hwy. 24. Ruten har afstikkere til andre flotte vandreruter.

Fortsæt mod Torrey ad Hwy.24 og stop ved Groosenelks Overlook og Panorama Point. Groosenelks Overlook er et besøg værd. 

Se også Hickman Natural Bridge (25 minutters gåtur). Begge ligger lige ud til vejen.

Fremont indianerne kaldte Capitol Reef for "Land of the sleeping rainbow", fordi farverne træder så tydeligt frem. Det var også dem der lavede de flotte petroglyffer, man ser ved hovedvejen øst for visitorcenteret.

Når man kører rundt i det varierede terræn er det som man blot behøver at række armen ud af vinduet, for at røre de allerstedsværende canyons.  

 

Bo i den lille by Torrey, hvor der, trods byens størrelse, er flere hoteller og spisesteder. Man skal være ude i god tid for at få et hotel der er til at betale. Selv har jeg måttet bo i byer lidt længere væk fra parken, eller i Airbnb.

Capitol Reef ligger mellem Bryce og Arches, eller Bryce og Monument Valley. 

Nærområdet rummer de vildeste landskaber, man kan forestille sig. Turen øst mod Hanksville er virkelig en oplevelse og ind imellem tror man ikke, at man er på denne jord. En enkelt afstikker skiller sig ud. Cathedral Valley Loop er 100 km. naturoplevelse i særklasse. Man starter turen med at køre direkte ud i Green River og kører til venstre. Ruten skal tages i 4WD med høj undervogn og kun i tørvejr. Start ved milemaker 91, på Hwy. 24, GPS. 38°16'28.7"N 111°05'23.0"W, kør i urets retning og kør ud tæt på Hanksville. Jeep kan lejes i Torrey.

Dansk mølle hedder Nielsen Grist Mill.

Lidt uden for byen, mellem Torrey og Bicknell, ligger en gammel vanddrevet mølle, kaldet Nielsens Grist Mill. Møllen blev bygget af danske Hans Peter Nielsen og en snedker Hansen fra Kastrup, der i 1863 bosatte sig i området.Møllen er den bedst bevarede, af sin art, i hele Utah. De to danskere tilhørte gruppen af 17.000 danske mormoner (sidste dages hellige) der bosatte sig i Utah. 

Tag den utrolige, men lidt længere Hwy.12 Scenic Byways, over Boulder og Escalante mod Bryce Canyon.. Tag en afstikker og se Devils Garden, eller Kodachrome Basin. Blir du sulten undervejs, så stop på Hells Backbone Grill i Boulder. De serverer mad af høj klasse.  

Tager man sydøst via panoramaruten over Hanksville ad Hwy. 95, vil man desuden passere Natural Bridges National Monument. Denne panoramarute, forbi Hite Bridge, er ubetinget en af de flotteste ruter jeg har kørt i USA.

Se også:

Tag en afstikker til Goblin Valley State Park, hvor man finder en af de største koncentrationer af hoodoos stenformationer. 

Den legendariske Burr Trail ender naturligt ved Capitol Reef.

Ruten går over Boulder og ender ved Bullfrog Marina, Lake Powel.

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Capitol Reef. Scenic Drive. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

"Scenic Drive" syd for Fruita. Vejen er blind, men der er meget at se.

Capitol Reef Overlook. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Jorden blev først dyrket af indianere, senere af mormonerne.
Grand Wash. Capitol Reef.Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Tag en afstikker fra Scenic Drive og gå gennem Grand Wash (flodseng).

IMG_4242.jpeg

© Drivingusa.dk

Capitol Reef er umådelig smuk.

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Uden for nationalparken forandrer udsigten sig.sig. 

© Drivingusa.dk

Hulemalerier lige ved vejkanten.

IMG_4280.jpeg

© Drivingusa.dk

Capitol Reef er meget overset.

Hickman Bridge. www.drivingusa.dk.jpeg

© Drivingusa.dk

Hickman Bridge. Det tager kun 45 minutter at gå derop.

The Nielsen Grist Mill.jpeg

© Drivingusa.dk

The Nielsen Grist Mill er statens eneste og er et Nationalt Landmark.

bottom of page