top of page

Dinosaur National Monument - Skeletter fra fortiden

Klik på kortet.

Utah/Colorado

Dinosaurus mekka i Utah, USA.

Dinosaur National Monument er et af de vigtigste centre i Nordamerika, hvis man er interesseret i Dinosaurus og andre fortids skabninger. Her finder man de store skeletter der begejstrer et stort publikum, ikke mindst børnene. 

På monumentet har man i stedet for at grave skelettet ud, bygget en bygning rundt omkring den. Skellet er således en integreret del af museet. På museet finder man op mod 1500 fossiler der stadig er indlejret i stenbrudet.

De fleste forskere er enige om, at en cirka 90 kilometer stor asteroide ramte Mellemamerika for 65 millioner år siden og udryddede 75 procent af alt plante- og dyreliv på jorden.

Man formoder, at det store fund, dels er et sted de store dyr kunne få vand, dels at mange døde dinosaur var skyllet derned.

 

Dinosaur National Monument har også talrige fodspor af Dinosaur m.m. ikke langt fra museet. 

GPS museet: 40°26'17.4"N 109°18’22.8"W

Ligger i byen Jensen

Museet ligger i Utah, i byen Jensen, der er opkaldt efter Lars Jensen, der i 1877 kom hertil og drev en lille færge ved Green River.

Området har flere indgange, der ligger 30 kilometer fra hinanden, i både Colorado og Utah. 

 

Tag f.eks på tur til Steamboat Rock, en kæmpe monolit, der ligger smukt ved Green River. Turen dertil går langs den flotteste Scenic Drive road til Echo Park. 

Ruten er særdeles smuk og varieret, med træer langs vejen i det kuperede terræn. Halvvejs ser man prærievogne og nybyggerboliger, inden man kommer til smukke Green River og Steamboat. Kombinationen af floden og den enorme klippe er virkelig fotogen. GPS: 40°31'15.9"N 108°59’33.4”W

 

Harpers Corner er et udsigtspunkt man når efter 50 km på grusvej i det vestlige Colorado område. Ruten starter lige uden for byen Dinosaur. Fra Harpers Corner ses området fra flere smukke overlooks, blandt andet sammenløbningen af Green og Yampa floderne ved Steamboat Rock. Harper har et rigt dyreliv f.eks præiehunde, bighorn og øgler. 

 

Harding Hole Overlook, på Yampa Bench Road er et fantastisk syn, men det tager 2 timer at komme dertil. Hardings hul er et ca. 200 meter dybt landskab med den snoede flod omgivet af canyons og grøn vegetation som kulisse.

    

I Dinosaur Quarry (visitorcenteret på Utahsiden) man kan få rundvisning med informationer om dinosaurerne og det er endda muligt, at røre ved nogle af dem. 

 

Tag en sejltur på Green River. Mulighederne er mange, herunder en spændende sejlads på “Hells Half Mile”, som er det sted på ruten hvor bølger går højt. Man kan endda tage på 3-4 dags ture. Turbådene findes her.

 

Få kilometer fra museet kan man se nogle meget interessante petroglyffer, tæt ved vejen. Tag børnene med på “skattejagt”, og find de fineste hulemalerier.

I Swelter Shelter, tæt på visitorcenteret eller Cub Creek der ligger 9 miles væk, finder man de typiske Fremont designs petroglyffer.  

 

Se også:

En times kørsel nordpå til Red Canyon, Flaming Gore National Recreation Area og se Green River bugte sig. 

 

Fantasy Canyon, en times kørsel syd for Dinosaur National Monument.

Ah-shi-sle-pah, Wilderness study areal.

Børn med på roadtrip? 

Jurassic Park National Monument

Roadtriprute:

Kommer man fra Arches og skal til Yellowstone, er Dinosaur National Monument et godt stop på vejen. Tag ruten øst om Salt Lake, da den er særdeles flot.

Tidsforbrug: En hel dag.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Dinosaur National Monument.jpg

© Drivingusa.dk

Udgravningen er en del af museet i Dinosaur Nat. Monument.

Dinosaur museet i Utah.jpeg

© Drivingusa.dk

Området er et eldorado for alle, ikke mindst børnene.

Dinosaurmuseet i Utah, USA.jpeg

© Drivingusa.dk

Man byggede et museum rundt om dinosaur fundet.

www.drivingusa.dk i Dinosaur.jpeg

© Drivingusa.dk

Her ligger mange tusinde knogler gemt i klippen.

Steamboat Rock står ene ved Green River.

Steamboat Rock står ene ved Green River. Nyd turen derop, ad Scenic Drive.

Harding Hole, Utah.

Harding Hole er imponerende og der er ca. 200 meter ned.

Riverrafting på Green River. Prøv f.eks "Hells Half Mile" .

River rafting på Green River. Prøv f.eks "Hells Half Mile" hvor bølgerne går højt.

Hulemalerier i Utah

I hulen er der masser af hulemalerier. Tag børnene med på "skattejagt".

bottom of page