top of page

Calico Ghost Town

Californien

Klik på kortet.

Ghost Town mellem Los Angeles og Las Vegas

Seværdighederne står ikke ligefrem i kø, når man kører på Interstate I-15, kaldet Veteranernes Highway, mellem Los Angeles og Las Vegas. Midtvejs kan man dog køre af ved Exit 191 ved Barstow og fortsætte ad Ghost Town Road, til man kommer til spøgelsesbyen Calico.  

 

Byen blev grundlagt i 1881, da der blev fundet sølv i Calico Mountains. Fundet var det største fund i Californien nogensinde og Robert Andersen (Anderson) fra Langeland, blev en af byens rigeste. Han kom gående fra Tombstone o i den gloende ørken, midtvejs mellem Los Angeles og Las Vegas, fandt han stedet, hvor de første 20 sølvgravere var begyndt at grave. Den erfarne Anderson fandt hurtigt hvad han søgte, og hans mine gav en kæmpe fortjeneste. Idag er Calico Ghost Town ved Barslow, velbesøgt og nogle af husene fra Andersons tid, står der endnu. Robert Anderson fra Langeland, blev uden tvivl Danmarks rigeste guldgraver, og han fandt senere guld eller sølv i Sydafrika, Australien og Klondike, inden han bosatte sig i København.

Området havde 30 miner og der var udgravet over 800 kilometer minegange. Rygtet om sølv fundet, trak mange mennesker til byen og kort efter boede der 1200 minearbejdere i byen. 

Byen voksede og voksede og bød bla. på 23 barer, 4 bordeller, spillehaller og spisesteder. Byen havde endda sin egen Chinatown. Her var også en skole med 30 elever, avisen Calico Print, samt Hank’s Hotel. Sidstnævnte var nok ikke hvad vi forstår, ved et 4 stjernet hotel.

Desværre faldt prisen på sølv i 1890 og herefter kunne det ikke betale sig af udvinde det. Folk forlod byen og kun et par hundrede blev tilbage og arbejdede i boraksminerne. I 1907 ophørte også udgravningen af boraks, og efterhånden blev byen helt forladt. 

 

Minerne nåede at producere sølv for op mod 20 millioner dollars og boraks for 9 millioner dollars, i datidens priser. Der er stadig en del sølv tilbage i minerne. I den største mine, Silver Queen Mine menes stadig at have sølv for omkring 6 millioner dollars. Imidlertid vil det koste mindst 10 millioner dollars at udvinde det. 

 

I 1951 købte Walter Knott byen. Han restaurerede den og gjorde den til en turistattraktion. Fem af de oprindelige huse står stadig som de blev forladt. 

 

Byen byder på forskellige forlystelser, f.eks guldvaskning, køretur med minetoget og besøg i minegangene. 

 

Hovedgaden byder på mange butikker, et fængsel, en smedje, salon og stalde, ialt ca. 30 bygninger. Trods byens ny restaurering, er den interessant at besøge. Nogle af husene har endda kun en facade, som var de en del af et filmset.

 

Efter genopbygningen af ​​Walter Knott blev byen i 1966 doneret til San Bernadino Country og blev gjordt til regionspark, af selveste guvernør Arnold Schwarzenegger, i 2005.

 

Byen har i dag 9 permanente indbyggere.

Tidsforbrug: 2 timer 

Se også:

Bodie Ghost Town

Goldfield Ghost Town

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Spøgelsesby, midt mellem Los Angeles og Las Vegas. drivingusa.dk

Spøgelsesby, midt mellem Los Angeles og Las Vegas.

Calico Ghost Town ved Barstow, Californien

Her fandt Robert Andersen fra Langeland, det største sølvfund nogensinde. 

Spøgelsesbyen Calico i Californien

Byen er idag en populær turistattraktion. 

Gammel forladt mineby Calico

Tag børnene med minetoget, eller ned i minegangene.

Selveste Arnold Schwarzenegger, gjorde som guvernør Calico til regionalpark.

Selveste Arnold Schwarzenegger, gjorde som guvernør byen til regionalpark.

bottom of page