New York. Gratis tip. 

New York

Klik på kortet

Hvad laver drivingusa.dk i New York, kunne man spørge ?

 

Der er ikke mange roadtrips her. Byen er iøvrigt slet ikke så svær at køre i. Rigtig mange gader i New York er ensrettede, og det gør det lidt nemmere. De fleste undlader, især pga parkeringsudgifterne.  

 

New York er velbeskrevet, så jeg vil nøjes med et par "must do".

 

Et MUST i New York er Worship Service med 30 mands stort godspelkor hver søndag kl 11.30 i Abyssinian Baptist Church. Der ligger på 132 Odell Clark Place i Harlem. Køen, som er på flere hundrede mennesker, starter på West 138 st. Kom senest kl 9.30 og tag pænt tøj på, ellers blir du afvist. Få gange årligt, er der ingen adgang. Check det her. (Læs også blogindlæg: "Harlem godspel")

Subwayen er tæt på. Stå af ved Harlem Hospital Center.

 

En bid af Brooklyn

At gå rundt i skyskrabernes mekka, er fantastisk og særlig een tur holder jeg af. Brooklyn Heights Promenade. Tag subway f.eks fra Wall St (Downtown) til Clark St. (Brooklyn). Gå tilbage mod vandet og følg promenaden t.h. hen til ikoniske Brooklyn Bridge. Her får du byens bedste skyline af Manhattan. 

Nyd evt. udsigten fra "1 Rooftop Bar",på 60 Furman St., så bliver det ikke bedre.

Området tæt ved Brooklyn Bride/Manhattan Bridge kaldes for DUMBO (Down Under Manhattan Bridge Overpass). Området har bla. den mest benyttede "selfie street", i krydset af Water St og Washington St.     

Gå videre hen til Main Street Park, og tag et af byens bedste fotos: Brooklyn Bridge, med Downtown/Wall St. i baggrunden.

Gå tilbage (5 min.) og over broen. Der ligger en subway for enden (City Hall). På højre side kan du se ned på "Avenue of the finest"; gaden der er opkaldt efter New Yorks politibetjente, NYPD.

 

Trænger du til fred og ro, så besøg Washington Square Park, melllem Universitetet og Greenwick Village. Her må du hverken ryge eller råbe. Tag kaffen med og tag et spil skak med de, der sidder der af samme grund.

 

Tag op i Empire State Building. Kom kl. 18 og bliv i 2 timer. Kl. 20 er byen mørklagt, bortset for et par millioner lys. Spring køen over med et Frontline Pass, hvis du ikke har tid til køen. I juli kan køen godt tage et par timer.

 

Det ny One World Observatory , der blev bygget i støvet af World Trade Center, er nu åben for besøgende. Se New York fra øverste deck. Voksne 35 $ Børn 26 $. For 60 $ slipper du for køen, der givetvis er lang. Det hedder et Priority Admission. Vil man se byen om aftenen, er der er særlig (dyr) pris, efter kl 16.

 

Vil du spise på toppen af en skyskaber, så bestil bord på Rooftop Bar på 230 Fifth. Det er naturligvis ikke helt billigt, men und dig selv den oplevelse, at spise med udsigt til Empire State Building og den halve by, badet i lys, en varm sommeraften. Byen har rigtig mange barer og spisesteder, der ligger på toppen af skyskraberne, eller højt placeret. Se listen

Skal du efter nogle dage flyve videre fra New York, så check om LaGuardia airport kan bruges. Her får du ofte en fantastisk view over New York, når du lander eller letter.

 

Sådan ser Manhattan ud, by night, fra helitours !

 

Gå en tur på nye "The High Line", fra 14 Street West til 34 Street West. Den gamle højbane, er omdannet til en to en halv kilometer lang promanade, med kunst, natur og udsigt til frihedsguinden, Hudson River og ned på 10 ave.  Se 10 min tour

 

Ønsker du et New York Pass, til transport og seværdigheder. 

Tip:

Skal du shoppe for alvor, så besøg et af de store Outlet Malls, uden for byen. Der går busser derud. 

Tip:

Køb et subway klippekort, der dækker dine dage i byen. Brug den flittigt, og spar lidt på benene. Få et oversigtskort over ruter, eller hent app'en NYC Subway.

 

Tip:

Bo i Brooklyn. Bydelen er rigtig hyggelig og hotelpriserne er ofte billigere. Det er dog vigtigt at man bor tæt på en metro, der går til Manhattan. Det kan man se på Trivago. Søg på Brooklyn og derefter på kortet. Subways har M mærket (Metro).

Tip:

Manhattan kan være en varm affære om sommeren. Trænger du til strand og vand, så tag subwayen ud til Coney Island. 

Ønsker du et New York Pass, til transport og seværdigheder. 

Hotels.com på Manhattan

 

Tidsforbrug: 4 dage

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

 © drivingusa.dk

Brooklyn Bridge

 © drivingusa.dk

Brooklyn Heights Promenade

 © drivingusa.dk

Udsigt fra Empire State Building

 © drivingusa.dk

Time Warner Center på Columbus Circle

usa 12 012
usa 12 042
usa 12 015
usa 12 058
usa 12 092
usa 12 096
usa 12 019
usa 12 103

 © drivingusa.dk

Site guide:

Michael Bo Christensen, USA ekspert. Speciale: Nationalparker, indianereservater og roadtripruter. Mail: kontakt@drivingusa.dk

Mob. +4561309148. Råd og inspiration til din amerikanske drømmerejse.