top of page

Everglades

Nationalpark - I Floridas sump

Klik på kortet

Florida

 "  Vi ankommer til Everglades City, i det sydvestligste hjørne af Florida. Byen er ganske lille og her burde have været ret stille. Ind i mellem lyder det som om der fældes træer lige i nærheden. Det er dog airboats der drøner rundt inde i Mangroven. Vi får øreværn på, inden det går løs. Vi stopper. Sekundet efter lander der en Pelikan på båden, lige ved siden af mig. Kaptajnen giver den en fisk. Pelikanen strækker hals og man kan se hvordan fisken glider ned  " 

 

Dyrelivet er overvældende i sumpen, mens der er fravær af almindelige husdyr f.eks hunde i byen. De er taget af alligatorer, fortæller kaptajnen, der lidt senere fodrer et par alligatorer med marshmallows. 

 

Der findes mange steder, hvor man kan komme med airboats. F.eks langs Hwy. 41 syd for Naples (et overset feriemål). I perioder med højvande, trækker saltvandet fra havet ind i yderområderne af Everglades og får alligatorerne til at søge længere ind i sumpen. I disse perioder vil du ikke kunne se dem.

I Floridas sumpe, er der masser af spændende dyr. Når vi bor i Naples, ser vi alligatorer hver dag i sumpen vi passerer, på vejen ned til stranden. Derfor cykler vi eller bliver kørt i små elbiler. Vi ser ofte delfiner, flamingos, padder, firben m.m. Florida har også pantere, kaldet Florida Panther. Den ligner en mindre hun løve. De kommer ofte tæt på mennesker, som her.

Det kan godt være svært at forestille sig, at engang var sumpen fyldt med indianere. De kaldte Everglades for "en flod af græs". Der er stadig reservater bla. Miccosukee Indian Village tæt på Hwy. 41, der også hedder Tamiami Trail.  

Her er en samlet oversigt over Airboats Tours. Overvej om du helst vil sejle inde i den tætte "Mangrove Tours", eller ude på det åbne græsområde "Grass Land Tours". Se forskellen.

 

Lørdag/Søndag, efter kirke, tager man til "Stans" på halvøen Goodland ved Marco Island. Her er der rock, øl, motorcykler og super stemning. 

 

Ti ting at lave i Everglades.

Tidsforbrug: 1/2 - 1 dag

 

Se også:

Følg Hwy. 41 sydpå og oplev Keys øerne.

 

Se mit ruteforslag for Florida rundt

Tip:

Medbring myggespray eller tøj der beskytter kroppen.

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Airboat i Everglades. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Airboat safari i Everglades. 

Krokodiller i Everglades. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Bådføreren lokkede denne alligator til sig, med Mars Mellos.

airboat i Everglades, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Fuld fart gennem mangrove sumpen.

aligator i Everglades Florida. Roadtrip ruter og nationalparker i USA
bottom of page