Crater Lake

Nationalpark - Den blå sø.

Klik på kortet.

Oregon

For 7.500 år siden styrtede den gamle vulkan sammen. Den efterlod et hul på 10 x 8 kilometer og næsten 600 meter dyb. Med tiden blev krateret fyldt op med regn og sne og efterlod det reneste og klareste vand man kan forestille sig.

 

De lokale indianere fra Klamath stammen har beskrevet området gennem legenden der beretter om kampen mellem himmelguden Skell og guden for underverden Liao. En kamp Liao vandt. De døbte søen “The Lake of Deep Blue”. Området er den dag idag, et helligt sted for stammen.

 

Klamath stammen har boet i området i generationer. Stammen overlevede de barske vilkår i et område, der det meste af året er dækket af sne, ved hårdt arbejde med at samle forråd til den lange vinter. De modigste mænd klatrede på de farlige skrænter ved krateret, hvilket gav dem særlige åndelige kræfter.

 

Crater Lake er Oregons eneste Nationalpark. Det undrer sikkert de mange, der har nydt denne smukke stat. Årsagen skal dog findes i de grunde, der ligger til grund for at udpege nationalparkerne. 

 

Omringet af store skovområder og vulkanske klippestykker, ligger Crater Lake nationalpark i fred og ro. Den helt særlige og klare blå farve, gør søen til noget ganske særligt. 

 

Man kan køre i bil rundt om søen på 33 miles lange kratervej: Rim Drive Road. På ruten finder man talrige “overlooks” f.eks  “Watchman Overlook” og “Discovery Point”, der ligger tæt på visitorcenteret og velplacerede Crater Lake Lodge, der ligger på rim kanten. 

 

Tæt på den vestlige side af søen, ligger øen Wizard Island. Tager man med på en sejltur kan man udforske øen og gå den mil lange tur op på toppen. Øen er en lille og kun 800 år gammel vulkanbakke, der har rejst sig fra bunden af krateret.  På sejlturen vil man også møde “The Old Man”, en 9 meter høj lodretstående træstub. Over overfladen kan man kun se 1,2 meter. Den gamle mand flyder rundt i søen, og derfor må skibskaptajnen være påpasselige med at holde udkik efter den. 

 

Der findes kun en vej ned til søen. På den nordlige side kan man gå ned til “The Duck”. Her ligger turbåden til og man kan også tage sig en forfriskende svømmetur. 

 

Vandstanden i søen er konstant, idet fordampningen kompenseres af regn og sne. Vandet bliver dermed udskiftet efter ca. 250 år. Oprindeligt var der ingen fisk i søen, men der er nu udsat en række forskellige fiskearter.

 

Krateret ligger i 2000 meters højde og får ca. 12 meter sne om året. Trods dette har søen ikke været frosset siden 1949.

 

Området udmærker sig ved, at man stort set alle steder kan se hele søen, der også er USA’s dybeste. Tag en vandretur på en af de 140 trails, og nyd bla. det rige fugleliv og flotte eroderede Pinnacles.

 

Nationalparken er bedst at se i juli, august og september. I denne periode er vejret ofte virkelig godt og solrigt, mens det ofte sner resten af året.

 

Bo evt. på historiske Crater Lake Lodge. Et dobbeltværelse med udsigt koster 250 $ pr. dag

 

Se også Mono Lake

Tidsforbrug: En dag

 

 

Hotels.com i Crater Lake

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Klamath indianerne kalder Crater Lake "The Lake of Deep Blue".

Klamath indianerne kalder det "The Lake of Deep Blue".

Crater Lake. Søen opleves bedst fra søsiden, med turbådene. 

Søen opleves bedst fra søsiden, med turbådene. 

Crater Lake har 140 trailheads

Gå på opdagelse på en af de 140 trailheads.

Klamath stammen klatrede modigt på Crater Lake Nationalpark

Indianerne klatrede her, for at få ekstra åndelig kraft.

Store skovområder ved Crater Lake Nationalpark

Crater Lake Nationalpark er omringet af store skovområder.

Pinnacles erosioner skabt af vulkanrester på kanten af Crater Lake nationalpark.

Pinnacles erosioner skabt af vulkanrester på kanten af Crater Lake.