top of page

Devils Kitchen

Wyoming

Klik på kortet.

Gemte skatte i Bighorn Forest, Wyoming. 

De fleste kender situationen. Man har lavet mad og køkkenet ser forfærdeligt ud. Alt ligger og roder i skærende kontrast til menuens gastronomiske højdepunkter. 

 

Noget i den retning var sikkert associationen, da Devils Kitchen blev beskrevet og dermed navngivet, af de første der så stedet.

 

Det utrolige område er farvebelagt i en grad man også ser i f.eks Blue Mesa, Arizona og Calhan Paint Mines, Colorado.

 

Devils Kitchen ligger tæt på Big Horn Forest i Wyoming. Er man på roadtrip fra f.eks Yellowstone mod Black Hills (Mount Rushmore, Badlands, Custer Park m.m.) ligger "Fandens køkken" lige på vejen.

 

Devils Kitchen er guf for fotografer og naturligvis geologer. Området er blandt andet dannet af snavs, dyrerester, vand, vulkanske partikeler og tid. Masser af tid. Dog har tids dateringen en margin på 11 - 125 millioner år. Flere steder kan man stadig se vulkanrester.

 

Området ses bedst fra overlook og man kan køre helt frem til denne. Tag dit zoom linse med. Man kan visse steder godt gå ned i området. Parkerer f.eks på den østlige kant og se ned i en fantastisk verden af ​​eroderede spir, klipper, klippepaddehatte, og bakker af farverige sten.

 

Det frarådes at køre den korte vej fra County Line Road 33 til Devils Kitchen, hvis det har regnet. De aksel-dybe hjulspor fortæller, hvad der vil ske hvis du prøver! Tag i stedet Shell Creek Crossing på Davis Road lige ved Hwy.14

 

Se også:

Tæt på Greybull ligger byen Shell, hvor man kan se aftryk af dinosaurus.  

 

Nord for Greybull ligger imponerende Big Horn Canyons. Her løber Big Horn River, omkranset af de enorme lodrette canyons. Området er en del af Crow indianernes reservat, der ligger i grænselandet Montana og Wyoming. Crow indianerne var meget engagerede i opgøret med General Custer, da de sammen med Sitting Bull og Crazy Horse lokkede ham i baghold ved Little Big Horn.

 

Big Horn Forest bjergene, ligger ganske tæt på Devils Kitchen. Big Horn Forest er virkelig en nydelse af køre igennem ad Hwy. 14. Her er der slugter, dale og bjerge og højdepunkterne er mange. Sørg for benzin og proviant inden du kører ind i området.   

Tidsforbrug: 2-3 timer

Jeg kørte i Big Horn området i 2016.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Devils Kitchen Geologiske Area.

Devils Kitchen Geologiske Area.

Devils Kitchen ligger på ruten mellem Yellowstone og Black Hills.

Vulkanrester, jord, dyrerester, vand og tid har været med til at skabe området.

Vulkanrester, jord, dyrerester, vand og tid har været med til at skabe området.

Devils Kitchen ligger for foden af utrolige Big Horn Forest.

Området er tæt på Crow reservatet.

Området er tæt på Crow reservatet.

bottom of page