top of page

Watkins Glen State Park

New York

I det centrale New York State ligger statsparken Watson Lake ved Seneca Lake og klods op af byen Watkins Glen. Søen er èn af de aflange Finger Lakes, der blev skabt i istiden.

 

Området er one-of-a-kind og klippestens lagene ligner noget der er menneskeskabt. Parken byder på 19 vandfald, der nydes fra den smalle gangsti, der inkluderer over 800 stentrapper, lavet af det berømte Civil Conservation Corp, der har bygget det meste af USAs nationalparkers infrastruktur. 

Gorge Trail

Fra Lower South Entrence går det opad de mange trapper, der følger den smalle kløft og vandets forløb. Det første store vandfald hedder Cavern Cascade, der med sit 15 m fald er parkens største.

 

Fortsæt opad, mens du passerer flere små vandfald, til du kommer til Centrale Cascade det 12 m høje fald og den lille stenbro. På toppen af denne breder kløften sig ud og klippelagene med den grønne vegetation, og kaskader af vand er særdeles dekorativ.

Ved Rainbow Falls er der ikke megen plads til de mange der gerne vil se vandet, der falder over og under dig. Her kan man række ud efter vandet, der risler ned i tykke stråler !

Det smalleste sted er imidlertid The Spiral Gorge, hvor vandet vrider sig gennem kløften.

 

Hvor trailen stopper, har man 3 muligheder. Gå samme vej tilbage, og får et nyt perspektiv af den flotte gorge, er fristende, men man må påregne at man går imod menneskestrømmen. Man kan også vælge at gå hen (700 m) og tage shuttlebussen (6 $) tilbage til parkeringspladsen. Endelig kan man vandre ad Indian Trail 1,5 km tilbage til udgangspunktet. Herfra kan man nogle få steder se ned i kløften.

Flere steder på Gorge Trail kan man opholde sig bag vandfaldene og med garanti blive lidt våd. I maj/juni er der mest gang i vandfaldet, hvorimod efterårsfarverne klæder kløften.

 

Kom gerne på en hverdag og tidligt, hvis du vil undgå de mange mennesker der selvsagt besøger Watkins Glen State Park, der er åben fra maj til november og har en entre på 10 $.

Oplagt roadtrip rute

Parken er oplagt at besøge, hvis man køre mellem New York og Niagara Falls. Kører man ruten New York - Taughannock Falls State Park - Watkins Glen State Park - Letchworth State Park - Niagara Falls, vil selve køretiden kun forlænges med 0:45 min

 

Se også:

Letchworth State Park

Acadia National Park

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Den smalle kløft er 1 1/2 km lang og ses ad Gorge Trail.

Den smalle kløft er 1 1/2 km lang og ses ad Gorge Trail. Foto: Jim Griffin.

Watkins Glen i smukke efterårsfarver.

Watkins Glen i smukke efterårsfarver. Foto: David Zhang

Kaskader af små vandfald i de flotte skifferlag.

Kaskader af små vandfald i de flotte skifferlag. Foto: David Zhang

Statsparken ligger tæt på Niagara Falls.

Statsparken ligger tæt på Niagara Falls. Foto: David Zhang

Parken ligger ved de kendte Finger Lakes.

Parken ligger ved de kendte Finger Lakes. Foto: David Zhang

bottom of page