top of page

Cottonwood Canyon Road. Roadtrip på grusvej.

Utah

Yellow Rock og Gosvenor Arch

På alle mine roadtrip udvælger jeg en dag, hvor jeg tager på afveje. Ofte er det blot et hul i et hegn, uden noget skilt, der er indkørslen til dagens rute. En sådan rute har som hovedregel ingen asfalt og turen kræver ofte, at jeg har checket vejens dagsaktuelle beskaffenhed, hos nærmeste visitorcenter. Står vejrudsigten på regn, så bør man ikke begive sig ind i områder som Cottonwood, der er en del af det store Grand Staircase Escalante National Monument. 

 

Blandt mine kollegaer, dvs. hardcore roadtrippere, eller rejsejournalister, er der enighed om, at bestemte ruter skal opleves. Burr Trail, House Rock Valley Road, Apache Trail, og Moki Dugway, er eksempler på sådanne ruter. Ens for disse er, at de består af er lange grusveje, laaaangt væk fra alt. Her møder man kun ganske få biler, trods områdets smukke natur.  

 

På min næste to-do-liste er Cottonwood Canyon Road i Utah. Ruten er 40 miles på grusvej, Indgangen ligger ganske tæt på Toadstool Rimrocks, ved Hwy. 89 GPS: Cottonwood Canyon Rd. Syd: 37°06'18.2"N 111°50’48.9"W og ruten slutter ved Kodachrome Basin State Park

 

Ruten er flot i sig selv, men har tillige flere naturoplevelser, af høj klasse. Start ruten fra Hwy 89 og kører 14,5 miles nordpå, til man kommer til en lille sandet “p-plads”, hvor trailhead til Hackberry Canyon starter. Der er et lille skilt. Området ser spændende ud, så tag en afstikker hertil.

 

100 meter før p-pladsen ser man 2 høje master. Herfra går der en ganske lille sti på venstre side, op over terrænet. Efter en lille vandring op over den halvstejle bakke, ser man fra toppen, hvad vi kommer efter. Yellow Rock.

 

Yellow Rock er enorm stor og i den grad gul. Den er en lille kilometer på tværs. Den sydvestlige side er den flotteste, med sine farvekontraster, af hvid, gul og røde farver og  mønstre, danner komplekse og smukke farvespil.

 

Fra toppen er der en spektakulær udsigt i alle retninger, over bjerge, kløfter og plateauer. Eftermiddag og før solnedgang er et godt tidspunkt for fotografering. 

 

Ruten fortsættes i 40 minutter, til man kommer til Grosvenor Arch, der er en dobbelt arch. 45 meter oppe har den et spænd på 30 meter. Sørg for at se archen fra forskellige sider. Den korte sti op til Grosvenor er asfalteret. Archen er opkaldt efter Gilbert Hovey Grosvenor, der var redaktør af  National Geographic. 

   

En halv time senere når man Kodachrome Basin State Park, med sine berømte monolitiske spir, der kun findes her. Fortsætter man herfra, er man atter på asfalt.

 

Kort efter ankommer man til Hwy. 12, en Scenic Byways der begejstrer alle. Kør til høje mod Capitol Reef Nationalpark, eller venstre mod Bryce Canyon Nationalpark.

 

Cottonwood Canyon Road er en rute ad ukendte remote områder, med nærmest ingen turisme. Det giver en følelse af at være på eventyr. Stilheden kan føles intens når man gør et stop. 

Tip:

Tag en afstikker til Willis Creek Slot Canyon, hvor hele familien kan nyde vandreturen i den hyggelige slot canyon.

 

Tag en afstikker til Old Paria, hvor der tidligere lå en filmkulisse. Den er nu nedbrændt. Turen starter fra Hwy.89 (19 miles øst for Kanab) og turen ned i området er utrolig flot, med de stribede klipper i mange farver. 

Hwy. 89 har i det hele taget afstikkere til virkelig mange gode steder. Tæt på Cottonwood Canyon ruten, ligger der spændende områder som Toadstool Rimrocks, Stud Horse Point, Wire Pass Slot Canyon, Horseshoe Bend, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Calf Creek Falls, Zion og mange flere. Alt i alt nok til 14 dages oplevelser. Se i menuen "Highway 89".

Foto: Thomas Galenbeck

Se også:

Cottonwood Road ruten indgår også i Hidden Gems Ruten.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

ruteforslag Cottonwood Canyon Road. www.drivingusa.dk

40 miles på grusvej på Cottonwood Canyon Road. 

Cottonwood Canyon Road, 40 miles på grusvej
Kun få turister på Cottonwood Canyon Road

Flot i tørvejr. Et helvede, hvis der kommer regn.

På Cottonwood Canyon Road møder man kun få turister.

Grosvenor Arch på Cottonwood Canyon Road

Grosvenor Arch, et af områdes få arches.

Topmøde på Yellow Rock, Utah

Fra vejen er der kun få minutters gang, til dette topmøde med Yellow Rock.

Yellow Rock ved Cottonwood Canyon Road

Imponerende Yellow Rock er gigantisk.

Yellow Rock, Utah, USA

Klippen fotograferes bedst, fra sidst på eftermiddagen.

Cottonwood Canyon Road, roadtrip i særklasse

Tjek vejens beskaffenhed på visitorcenteret, inden du kører.

Paria Movie Set. www.drivingusa.dk

Afstikker til Paria Movie Set. 19 miles øst for Kanab, ad Hwy. 89.

bottom of page