top of page

Painted Hills 

Oregon

Klik på kortet

Painted Hills Unit, Oregon

© Drivingusa.dk

Allerede inden jeg ankommer til Painted Hills, får jeg et storslået hint, om hvad der venter mig. Et par km før jeg drejer ind i området, ser jeg 3-4 store farverige formationer, af en kaliber man ikke ser hver dag. Jeg og min gruppe udbryder da også et stort kollektivt Wauu, da vi ser det.

 

Da jeg har sat et par dage af til research af området, fortsætter jeg ind i Painted Hills. Jeg kan ikke vente længere, for området har været på min liste meget længe, og er et af hjørnestene i denne efterårstur.

 

Painted Hills omtales som et af de syv vidundere i staten Oregon. Det er opkaldt efter de farverige lag af i bakkerne, svarende til forskellige geologiske tidsaldre, der dannedes da området var en gammel flodslette. Den sorte jord er brunkul, den grå er muddersten og skifer. Den røde farve er lateritt jord, der er dannet af flodens aflejringer. 

 

Jeg drejer ind på "Viewpoint Trail.” Sandhedens øjeblik er kommet. Jeg træder ud af bilen og bliver mødt af et spektakulært syn. De snoede bølger af gule, røde, guld og sort var flottere i virkeligheden end på foto. 

 

Painted Hills er bedst at se sidst på eftermiddagen. Toner og nuancer kan synes at skifte fra ét besøg til et andet, afhængig af årstiden.

 

Hvad skal man se i Painted Hills?

Området har 5 forskellige afmærkede stier, hvoraf jeg syntes bedst om de 3 førstnævnte:

Painted Hills Overlook Trail (1 km): Den klassiske vandretur ad Painted Hills følger en højderyg  over de flerfarvede gravhøje. Dette er et godt sted at at opleve og fotografere stedets mest kendte bjergryg. Sørg for at gå helt op til stiens slutning, så du får det hele med. 

 

Malet Cove Trail (1/2 km i et loop): Det er ikke lovligt at gå rundt i Painted Hills, bortset fra på de etablerede stier. En af disse går igennem Malet Cove Trail og er lavet af træ. Grunden er naturligvis at beskytte området, der er meget følsomt. Går du bort fra stien og sætter dit fodspor i Malet Cove, vil dette spor forblive synlig i flere hundrede år. Desværre kunne man se, at dette budskab ikke var forstået af alle, for fodsporene talte deres tydelige sprog.

 

Red Scar Knoll Trail (1/2 km): Den flerfarvede knold ligner lidt en tryllekunstners hat og har en af verdens største myrekolonier boende under jorden. Stedet ligger i den yderste del af området, men man vil fortryde det, hvis man ikke også oplever denne del.

 

Leaf Hill Trail (1/2 km i et loop): The Leaf Hill området har været et område med omfattende fossilforskning. Man kan dog ikke se fossiler nogle langs stien, men en udstilling viser eksempler på blade der er fundet der.

Carroll Rim Trail (3 km): Her kan man få en panoramaudsigt over Painted Hills, og det kan være et godt sted at se solnedgangen fra. De fleste vælger dog Overlook Trail, som solnedgangs sted.

 

John Day Fossil Beds National Monument 

Da jeg havde god tid, brugte jeg en formiddag i Blue Basin Unit, der ligesom Painted Hills, også er en del af John Day Fossil Beds National Monument. Det blå basin ligger en times kørsel øst for Painted Hills og jeg anbefaler, at man tager denne særprægede oplevelse med. Turen dertil er tilmed en Scenic Drive gennem et stærkt kuperet landskab. Jeg tog den lette Island in Time trail på 2 km t/r, der indrammer området på bedste vis. Langs ruten ser man talrige forsteninger fx. en skilpadde, men det er dog de finurlige klippers farve og udformning, der især imponerer og fascinerer mig. Fra samme trailhead, kan man tage Blue Basin Overlook Trail (6,5 km), der giver en storslået udsigt over terrænet.   

Bo i Michell

Painted Hills ligger langt ude på landet, hvor overnatningsmulighederne er få. Jeg boede i den lille "by" Michell, der tydeligvis lever i sin egen tidslomme. Jeg boede på det gamle Oregon Hotel, hvor der er meget lydt og wc på gangen. Til gengæld var der masser af ægte charme og gæsterne fandt sammen i kurvestolene på verandaen, hvorfra man kunne følge med i byens liv.

Se også: Paint Mine og Blue Canyon.

Tidsforbrug: En hel dag

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Painted Hills er et af Oregons 7 vidundere.

Red Scar Knoll Trail, John Day National Monument

© Drivingusa.dk

Mineraler i jorden har skabt disse farver.

IMG_9381.jpeg

© Drivingusa.dk

Kører man San Francisco - Seattle, bør man køre forbi Painted Hills

John Day National Monument

© Drivingusa.dk

Årstiden har sine egne farver i Painted Hills.

Malet Cove Trail i Painted Hills

© Drivingusa.dk

Fodspor sat uden for stien, vil kunne ses i 100 år.

Painted Hills, Oregon

© Drivingusa.dk

Allerede inden monumentet ser man disse formationer. (dronefoto)

Blue Basin, John Day National Monument

© Drivingusa.dk

Blue Basin Unit.

© Thomas Galenbeck

bottom of page