Painted Hills 

Oregon

Klik på kortet

Jeg må indrømme, at jeg var mere end skeptisk. Er der virkelig så flot?

Nogle naturområder ser bare bedst ud på foto. Området der kalder sig “de malede bakker”, bør være et af disse steder, tænkte jeg. Intet sted kan være så særpræget og unikt. Jeg har aldrig set noget lignende. På fotos. 

I fantasien forestiller jeg mig, at der har været et møde for alle fotografer. De har besluttet at alle billeder taget i området skal photoshoppes i helt uhørt grad. Det ville give mening. 

Jeg prøver at overbevise mig selv om at jeg godt kan undvære at tage dertil, for det ligger ikke just på nogen oplagt rute for roadtrips. Der er langt dertil, uanset hvor man kommer fra og der ligger ikke noget andet spændende i nærheden, så er det køreturen værd tænker jeg, mens jeg i praksis allerede er igang med at pakke min kuffert, og på vej til dette - måske - smukke sted, Painted Hills, i Oregon.

Painted Hills omtales som et af ​​de syv vidundere i staten Oregon. Det er opkaldt efter de farverige lag af i bakkerne, svarende til forskellige geologiske tidsaldre, der dannedes da området var en gammel flodslette. Den sorte jord er brunkul, den grå er muddersten og skifer. Den røde farve er lateritt jord, der er dannet af flodens aflejringer. 

 

På turen dertil forvandler landskabet sig mindst tre gange fra Willamette National Forest til Painted Hills. I de fire timer turen tager der fra, forandres landskabets mangfoldighed mere, end fire dages rejse gennem midtvesten.

 

Jeg drejer ind på "Viewpoint Trail.” Sandhedens øjeblik er kommet. Jeg træder ud af bilen og bliver mødt af et spektakulært syn. De snoede bølger af gule, røde, guld og sort var flottere i virkeligheden end på foto. 

 

Mine sidste fire timers transport, er intet imod de millioner af års historie der ligger gemt i de lag, bjergene har dannet som en fantasifuld lagkage, en farve ad gangen, gule, sorte og røde. Painted Hills er bedst at se sidst på eftermiddagen. Toner og nuancer kan synes at skifte fra ét besøg til et andet, afhængig af årstiden.

Jeg har planlagt at gå alle de 5 forskellige afmærkede stier og det tager en eftermiddag.

 

Carroll Rim Trail (3 km): En smuk vandretur med panoramaudsigt over Painted Hills, Sutton Mountain og kløfter så langt øjet kan se. Det er også et godt sted at se solnedgangen. Stien er en smule stejl, med en stigning på 150 meter. 

 

Painted Hills Overlook Trail (1 km): Den klassiske vandretur ad Painted Hills følger en højderyg  over de flerfarvede gravhøje. Et godt sted at fotografere. 

 

Malet Cove Trail (1/2 km i et loop): Det er ikke lovligt at gå rundt i Painted Hills, bortset fra på de etablerede stier. En af disse går igennem Malet Cove Trail og er lavet af træ. Grunden er naturligvis at beskytte området, der er meget følsomt. Går du bort fra stien og sætter dit fodspor i Malet Cove, vil dette spor forblive synlig i flere hundrede år.

Red Scar Knoll Trail (1/2 km): Den flerfarvede knold ligner lidt en tryllekunstners hat og har en af verdens største myrekolonier boende under jorden.

Leaf Hill Trail (1/2 km i et loop): The Leaf Hill området har været et område med omfattende fossilforskning. Man kan dog ikke se fossiler nogle langs stien, men en udstilling viser eksempler på blade der er fundet der.

Painted Hills er en del af John Day Fossil Beds National Monument.

Se også: Paint Mine og Blue Canyon.

Gæsteartikel af Steen Parker

Tidsforbrug: En halv dag

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Painted Hills, Oregon, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Vinai Charoenwongsawang

Painted Hills er et af Oregons 7 vidundere.

Painted Hills, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Grek Stringham, Boise, Idaho

Kører man San Francisco - Seattle, bør man køre forbi Painted Hills

Painted Hills, John Day Fossil Beds National Monument, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Thomas Galenbeck

Fodspor sat uden for stien, vil kunne ses i 100 år.

Painted Hills. Oregons 7 viundere. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Thomas Galenbeck

Mineraler i jorden har skabt disse farver.

Painted Hills, Oregon. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Thomas Galenbeck

Årstiden har sine egne farver i Painted Hills.

Painted Hills. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Vinai Charoewongsawang