Paint Mines Interpretive Park

Klik på kortet.

Colorado

Naturmæssigt er staten Colorado særdeles kendt for at huse Rocky Mountains, men kigger man 30 km øst for Colorado Springs, finder man en virkelige perle, som du bør se, hvis du er på de kanter.  

Paint Mines forhistoriske park præges af virkelig flotte hoodoos klipper, i sarte pastelfarver og kunstfærdig fremtoning. En tur gennem parken er ligesom at være på en farverig maleriudstilling.

 

Jorden i parken indeholder store mængder af mineraler bla. jern, hvilket danner de farver der er med til at gøre området unikt. Farverne brugte indianerne til indfarvning af ler og keramik, samt til krigsmaling på krop og heste.

 

De særprægede stenformationer, der er dannet af vand, vind og erosion, synes at skifte størrelse, placering og udtryk med det skiftende lys, dagen eller årstiden bringer. Hoodoos klipperne fremstår i mange nuancer fra cremet hvid, til orange, lilla, grå, rust, og chokoladebrun.

En solrig dag, især efter en regnbyge, er det bedste tidspunkt at se området i.

Området er et beskyttet område, da de smukke formationer er særdeles skrøbelige. Du kan se parken på 2-4 timer. Har du kun kort tid, så parker bilen på den nordlige parkeringsplads. Så er du tæt på områdets mest populære seværdigheder.

 

Forskere mener, at Paint Mines var regnskov for mere end 55 millioner år siden. Her levede der mægtige fortidsdyr som den flodhest lignende Coryphodon. 

Tidligere levede her buffalos, men er man heldig kan man stadig se firben, muldyrhjorte, væsler, falke, slanger, pumaer og prærieulve. Udvis ro og tålmodighed, hvis du vil opleve nogle af de lokale indbyggere.

 

Området er meget skrøbeligt og udsat for erosion, så vær opmærksom på dine omgivelser og træd forsigtigt.

Parken beder derfor besøgende om at blive væk fra sandstensformationerne, og holde sig strengt til sporet, der snor i og omkring parken i en fem kilometers løkke.

 

Der er hverken visitorcenter eller butikker, men dog wc. 

 

Medbring vand og hat, hvis du besøger stedet om sommeren, da der næsten ingen skygge er.

GPS: 39°00'44.9"N 104°15'47.9"W

Tidsforbrug: 2-4 timer

Se også: Painted Hils og Blue Canyon.

Hotels.com i Colorado Springs

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Calhan Paint MInes Colorado. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Paint Mines. Forhistorisk attraktion tæt på Denver.

Paint Mines Interpresive Park Colorado. Roadtrips og nationalparker i usa
Hoodoos i sarte pastelfarver.
Paint Mines i Colorado usa. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Området er en 55 millioner år gammel regnskov.

Calhan Paint MInes USA. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Hoodoos ved Colorado Springs.