top of page

Moqui Caves og
Belly of the Dragon

Utah

Moqui Caves og Belly of the Dragon er to forskellige steder, men ligger tæt på hinanden, ved Hwy. 89 (Utah) og begge er let tilgængelige

 

Moqui Caves

De store huler man kan se nede fra landevejen er ganske sjove at besøge. Hulerne er på ingen måde naturfænomener, men stammer fra minedrift i 1970’erne, hvor man brugte sandet fra klipperne til at producere glas. 

 

Lokale har kendt dem i årevis som Kanab Sand Caves, men opslag på Instagram har gjort stedet så populær, at der nu er etableret en stor p-plads (Gps 37°06'48.6"N 112°33'18.5"W). 

 

Herfra følger man den 400 m lange sti hen til stedet hvor man skal gå op til hulerne. Når man ser hulerne på højre side skal man fortsætte lidt, inden man finder et passende sted at komme op. Ikke alle er lige begejstret for den lille "klatretur", men giv blot hinanden en hjælpende hånd. Jeg så en på 70 år der klarede det fint. Vel oppe går man i retning mod p-pladsen, men allerede her kan man se hulerne. 

 

Læg mærke til de mange graffiti graveringer hulen er fyldt med. Disse strider meget mod det efterhånden kendte motto: Leave no trace

Belly of the Dragon

En vanddræningstunnel hugget gennem sten under Hwy. 89 er forvandlet til et underligt fotogent og populært instagram-spot. Den er siden blevet navngivet Belly of the Dragon, formentlig på grund af de brystkasse-lignende vægge og stilen på den lange gang. 

 

Tunnelen der ligger 16 miles fra Kanab er ganske let at opleve. Drej ned af den lille grusvej (Gps: 37°12'41.9"N 112°41'06.6"W ) og forsæt frem til den lille intermistiske parkeringsplads. Herfra kan man se indgangen til tunnelen, der dog kræver et par trin, for at komme ind i den. 

 

Belly Of The Dragon er ca 100 meter lang og da der trænger lys ind fra begge ender, er den ikke helt mørk. Jeg anbefaler dog at man enten går meget forsigtigt, eller tænder sin mobils lommelygte, for bunden er meget uensartet. 

 

Oprindeligt blev tunnelen lavet for at lede vand fra North Fork River under landevejen, hvorfor man ikke bør går der ind hvis det regner.   

 

Over tid har vandet afrundet sandstensvæggene og skabt en smuk tunnel, der er perfekt til at udforske, ikke mindst for børnene. 

Sæt en times tid af, hvis du vil se dem begge.

 

Tip.

Begge steder er oplagte at besøge, hvis man kører mellem fx Page og Bryce Canyon, eller Zion National Park.

Foto © Michael Bo Christensen & Drivingusa.dk

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Moqui Caves ved Kanab.

Hwy. 89 set fra Moqui Caves ved Kanab, Utah 

Moqui Cave ligger ved Hwy. 89.

Moqui Caves kræver en lille smule "klatring"

Moqui Cave i Utah i USA.

Moqui Caves set fra vejen

30 m lange Moqui Caves.

Moqui Caves er ca 30 m lang

Forfatter og naturguiden Michael Bo Christensen.

Belly of The Dragon

Belly of The Dragon i Utah.

Belly of The Dragon er et sjovt lille stop værd

Belly of The Dragon ved Kanab.

Dragens mave er ca 100 m lang

bottom of page