top of page

Devils Garden. Stenskulpturer fra Jurrassic tiden.

Klik på kortet.

Utah

Kører du på strækningen mellem Capitol Reef og Bryce Canyon via Hwy. 12, bør du tage en afstikker til Devils Garden (Djævelens Have) i Grand Staircase-Escalante National Monument, Utah. Man må ikke forveksle denne med den velkendte Devils Garden, der ligger i Arches National Park. 

 

Området er et naturlig ørkenområde, der byder på fantasifulde hoodoos, arches og andre sandstens formationer. Man undres nemt over hvordan disse "skabninger" er blevet til, når man stå der. 

Formationerne i Devils Garden er skabt af forskellige vejrlig og erosionsprocesser, dannet for mere end 166 millioner år siden under Jurassic mellemste epoke. 

Det statslige Bureau of Land Management (BLM) administrerer Devils Garden. Er du på roadtrip på små snørklede grusveje, vil disse veje ofte benævnes som BLM + et nummer.  

Devils Garden ligger 17 miles sydøst for Escalante, Utah. 

Man kommer til Devils Garden via Hole-in-the-Rock Road, der ligger 5 miles øst for Escalante. Vejen er en grusvej og hedder også BLM 200. Fortsæt 12 miles til du ser vejen til højre. Hele vejen er en støvet affære. 

 

Der er ingen afmærkede stier gennem området, men i stedet mange godt slidte stier, der fører til de mest interessante formationer. Devils Garden er et beskyttet område, så man må ikke forstyrre planter og dyr. 

 

Det er nemt at komme rundt på den korte rute og det anbefales at man tager en gåtur lidt rundt i nærområdet. 

 

I området ses to flotte arches. Metate Arch og Mano Arch. De er især flotte i det sene eftermiddagslys. Fotomulighederne er mange.

Devils Garden ligger, som det meste af Utah, ret højt, ca.1600 meter.

Hole-in-the-Rock

Vejen er oprindelig lavet af 250 mormon nybyggere i 1879. De manglede en vej ned til Coloradofloden og begyndte af hugge en sti ned til det plateau, vi idag kender som Lake Powell. De gravede og sprængte en vej igennem hullet under forfærdelige forhold og kunne kun med nød og næppe få deres vogne igennem. Vejen fra Escalante og ned til Hole-in-the-rock er 55.5 miles og ender blindt, men smukt. Det er en tur man kun bør tage i en firehjulstrækker i tørvejr.

Gå ikke glip af:

Hvis du aldrig har prøvet at gå ind i en Slot Canyon (sprække/kløft) har du chancen på Hole in the Rock Road. Kør 8 miles ned af vejen til du kommer til parkeringspladsen på venstre side. På den 10 km lange rute kan man se Zebra og Tunnel Slot Canyon. Det er en stor oplevelse. Naturfotografen Dana Hollister har lavet en tur beskrivelse på denne video.  

 

Tip:

Ruten via Hwy. 12 mellem Capitol Reef og Bryce er ikke den som en GPS, eller Google Maps vil anbefale dig. Den lidt længere rute over Boulder byder på et skattekammer af naturoplevelser og betegnes som en Scenic Drive.

Se f.eks Lower Calf Creek Falls, der er et flot vandfald, tæt på Hwy. 12.

 

Tidsforbrug: 1-2 timer.

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Fantastiske sten i Devils Garden ved Escalante. roadtrip og nationalparker i usa

© Drivingusa.dk

Fantastiske sten i Devils Garden ved Escalante

Stenformationer fra Jurassic tiden. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Stenformationer fra Jurassic tiden. 

Mano og Metate Arch ved Hole-in-the-Rock-Road. roadtrip drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Mano og Metate Arch ved Hole-in-the-Rock-Road.

Flotte stenformationer  ved Hole-in-the-Rock-Road. Roadtrip med drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Tag en afstikker mellem Boulder og Escalante.

© Drivingusa.dk

Hole-in-the-rock-road.. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Hole-in-the-rock-road.
Skærmbillede 2018-10-08 kl. 15.39.25.jpg

© John Fowler

Nattehimlen ved Devils Garden er eventyrlig smuk.
bottom of page