top of page

Peek a Boo Slot Canyon

Skærmbillede 2019-05-26 kl. 11.25.58.jpg

Utah

3 Slot Canyons i et loop.

Hole in The Rock Road

De der har prøvet at vandre i Slot Canyons, kan ikke få hænderne ned, jeg selv inklusive. I disse snævre kløfter, dannet af vand, venter der konstant overraskelser, lige rundt om hjørnet. Man ved aldrig helt hvad man møder. Vand, mudder, en slange, en forhindring, eller en åbenbaring.

 

Ens stemme forandres af de hårde stenflader, der ofte fortsætter højt til begge sider, der er afrundet af de ofte store mængder af regnvand, der løber gennem disse slot canyons. Jo, her har jeg hjemme. Live and let hike!

5 miles fra Escalante, ad Scenic Drive Hwy. 12, svinger jeg ned af Hole in The Rock Road. Vejen er som regel nem at køre på og man kan meget af vejen nemt køre 70 - 80 km/t, med min dre at man støder på strækninger med irriterende washboards, der automatisk får en til at sænke farten markant. 

 

Hole in The Rock Road er berømt for sin historie og talrige naturoplevelser.

Det første stop er Zebra og Tunnel Slot Canyon, der er en relativ kort og særdeles snæver slot at gå i. Man støder ofte på vand, når man går derind. Vand til livet forståes. Af samme grund har jeg ikke gået den endnu. Navnet Zebra kommer fra de flotte striber man ser på kløftens klipopoevægge. 

 

Devils Garden er en serie af fremragende stenformationer, som jeg ikke har set magen til nogen steder. En enkelt arch er her også.

 

Dancehall, er en større alkove, hvor mormonerne holdt fest, da de søgte en vej ned til Lake Powell. 

 

Peek a Boo

Efter 40 minutters kørsel (26 miles) gør man stop ved den første parkeringsplads til den fælles trailhead for Dry Fork Narrows, Peek a Boo og Spooky Slot Canyon. Den ligger på højre side. Herfra går man gennem Dry Fork, til man kommer ned til indgangen til Peek a Boo.

 

Peek-a-Boo og Spooky hænger sammen i et loop, omend man skal gå et mindre transport stykke i det åbne landskab, når man går fra a til b (se kortet)

Peek-a-Boo starter med en 4-5 meter høj entre. Når man får sat hænder og fødder rigtigt, og måske fået en hjælpende hånd, kan alle klare det. Dette er Peek a Boo's største forhindring. Denne Slot Canyon er meget kringlet og virkelig en fotografisk perle. Der skal kravles, mases og ind i mellem skal maven trækkes helt ind, når man skal forcere de smalle kløfter. Turen er mere sjov end egentlig svær. Medbring kun en lille rygsæk, for her er ikke meget plads. 

 

Talrige steder kan man gemme sig for hinanden og lege “Titte Bøh” legen, som man gør med små børn. Heraf stammer navnet Peek-a-Boo!

 

Giv dig tid til at mærke de glatte sandsten og se de små runde sten der kæmper for at trænge ud af Navajo sanstenene. De kaldes for Moqui Marples og er lette, da de hule indeni.   

Spooky Slot Canyon

Spooky er nogle steder lidt mørkt, men den rummer flere virkelig krævende passager, som man ikke bør undervurdere. Flere gange tænkte jeg, at nu kommer jeg ikke længere, og flere af mine medrejsende fik hudafskrabninger. Et enkelt sted var det svært at vurdere om man skulle kravle over eller under de storeklipper man støder på i den snævre del af Spooky. Jeg kan ikke anbefale at man går derind alene, for flere steder har man brug for en hjælpende hånd. Jeg (som er en ikke pyldret 67 årig) var faktisk lidt lettet, da vi endelig kom igennem. 

 

I loopet kan man komme til at gå ind på sporet mod Brimstone Gulch. Dette undgåes ved at holde til højre under hele loopet. 

Dry Fork

Hvis man parkerede på den nederste p-plads, på venstre side af Hole in The Rock Road, bør man absolut tage en afstikker til Dry Fork, der ligger tæt på det sted hvor Spooky afsluttes. 

Dry Fork er rimelig bred og let at gå i. Væggene er 10-14 meter høje og kaldes også narrows istedet for en slot canyon. 

Hele området er blevet populært, så forvent at se andre vandrere. Generelt er der godt skiltet.

Check vejret INDEN du går ind i en Slot Canyon:

På Bureau of Land Management (BML) visitorcenteret  W Center Street, Cannonville, Utah 84718. Tlf. 435-826-5640, kan man få info om vejret. Dette er nærmeste sted.

Andre Slot Canyons:

Antelope

Little Wild Horse

Leprechaun

Wire Pass

Willis Creek

Antelope

Foto af Fabio Achilli og Michael Bo Christensen

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Dry Fork.Fabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Tag en afstikker til Dry Fork Narrows, hvor der er mere plads og højere sider.

Snake in slot canyonFabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Der er ikke flere slanger i Peek-a-Boo, end alle andre steder.

IMG_2930.jpeg

© Michael Bo Christensen

Kringlet og sjov. Typisk Peek-a-Boo.

Peek a Boo slot canyon.

© Michael Bo Christensen

I Spooky fortrød jeg mit sidste Mc Donnald besøg :)

Indgangen til Peek a Boo slot canyon i Utah

© Michael Bo Christensen

Indgangen til Peek-a-Boo, er den sværeste del af Peek a Boo.

Forhindringer i Spooky Slot Canyon.

© Michael Bo Christensen

Turen er et loop, der tager 3-4 timer at gå.

IMG_2969.jpeg

Man behøver ikke nødvendigvis lys til turen, men i Spooky er det en fordel

Skærmbillede 2019-05-26 kl. 07.29.31.jpg

© Michael Bo Christensen

Bemærk at Dry Fork, er samme vej ind og ud. Hold til højre i Peek-a-Boo loopet.

bottom of page