Bryce Canyon National Park - tusindvis af orange spir.

Klik på kortet

Utah

 "  Vi havde netop forladt visitorcenteret og gik op af stien. Vi gik hen mod muren, og fornemmede at nede bag den, lå Bryce Canyon. Så var vi der. Jeg fik øjeblikkelig gåsehud ".

Stedet var " Amfibre Point", een af de mange fantastiske steder i det store område. Man overvældes af størrelsen og komplexiteten i de fantastiske klippesands formationer der kaldes for Hoodoos. Området er ganske grønt og bakket. Er man ikke let til bens, kan man overveje af tage en rundtur til hest. Mulighederne er mange. 

 

Området er dækket af talrige stier, som du kan gå eller ride på. Stierne findes i forskellige længde. Godt afmærkede. En af de mest populære vandreture er Navajo Trail, i kombination med Queens Garden Trail. Den er ca. 3 km og viser Bryce fra sin bedste side. Den starter på Sunset Point.

Farverne og konturerne skifter hele tiden, afhængig hvor man er, nede i området. At kalde området for canyon, er lidt specielt, for her er ingen flod. Engang var området under (fersk) vand og dette er een af grundene til områdets særlige udformning. Da det mægtige Colorado Plateau løftede sig, blev vandet drænet fra området. De mange lodrette huller i spirene, skyldes vand, der i frossent tilstand, har udvidet sig og eroderet. Området ligger i ca. 2500 meters højde og temperaturen svinger fra frost til høje varmegrader, en stor del af året. De smukke hoodoos formationer, har tidligere haft en "cap" (en slags hat), men langt de fleste er eroderet væk.  

Det var nybyggeren og mormonen Ebenezer Bryce, der i 1875 boede her og gav navn til dette smukke sted, som han omtalte: "A hell of a place to loose a cow".

Før de hvide nybyggere ankom, var her Paiute indianere. De troede at de mange hoodoos var forstenede onde mennesker. 

Også i Bryce arrangeres der masser af guidede tours, f.eks solopgang, ATV tours, m.m. 

 

Over hele parken er der et fantastisk dyreliv, ørne, hjorte og altid frække jordegern, der hapser din mad, hvis du ikke passer på.

 

Der er flere andre vigtige udsigtspunkter længere inde i parken, f.eks Agua, Ponderosa Canyon, Black Birch og for enden af den blinde vej, Rainbow Point. 

Man kan bo lige uden for parken, hvor der findes nogle få moteller og spisesteder. Man spiser godt og solidt på Ruby`s. Se ovenstående link !

Kommer man til parken i ydersæsonen, kan der godt ligge sne, for området ligger i 2500 meters højde.

 

Tidsforbrug: 1 dag

Se også:

Tag familien med på vandretur i Willish Creek Slot Canyon, der ligger 45 minutter fra Bryce.

Kodachrome Basin State Park. Flotte sandsøjler.

Cottonwood Canyon Road. 40 miles på grusvej.

Tip:

Solens lys, morgen og aften, er ubeskrivelig. Det tar ca 10 min. i bil at køre fra Bryce "City" og derned. Tager du derned omkring midnat, vil du få et fantastisk mulighed for at se over 7000 stjerner, da her er langt til nærmeste by. Desuden er luften meget ren i dette område.

Kør en tur fra enden af parken og stop ved de mange viewpoints. Se videoen her.

Tip:

Skal du rejse videre mod Capitol Reef eller Arches, så tag den lidt længere, men meget flottere rute over Escalante/Boulder. Ruten Hwy. 12 er en "Scenic Drive" med mange gode udsigts stop undervejs. Tag evt. en afstikker til Burr Trail eller Hell's Backbone Road. 

Ikke langt fra Bryce, lidt nord for Panguitch, bør man gøre et stop ved Butch Cassidys barndomshjem. Sammen med The Sundance Kid røvede han masser af tog og diligencer. Jeg lavede en video om stedet.

Vil man gerne besøge turistvenlige reservater, så se min guide.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Bryce Canyon, Utahs måske smukkeste nationalpark.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon, Utahs måske smukkeste nationalpark.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon ligger mellem Zion og Capitol Reef nationalpark.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon ligger mellem Zion og Capitol Reef nationalpark.

© drivingusa.dk

Bryce Canyon, en af Utahs Big Five nationalparker.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon, en af Utahs Big Five nationalparker.

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Indianerne troede at spirene forestillede deres forfædres vrede ansigter.

Bryce Canyon er perfekt til stjernekig.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon er perfekt til stjernekig.

www.drivingusa.dk i Bryce nationalpark

© Drivingusa.dk

Her er taknemmeligt at fotografere.

© Drivingusa.dk

Bryce Canyon i Grand Staircase Escalante National Monument.

© Drivingusa.dk

Bryce er en del af Grand Staircase Escalante National Monument.