Little Finland

Nevada

Klik på kortet.

Bureau of Land Management

De 1000 søers land, kalder danskerne Finland. Med rette og af indlysende grunde. At kalde et lille område i Nevada ørken for Little Finland, giver absolut ingen mening, overhovedet.

 

Nevada er nok mest kendt for at lægge matrikel til spillebyen Las Vegas. Staten er præget af ørken og kun et par Interstates krydser den støvede stat. 

 

Nationalparkerne står ikke i kø, men her findes dog en enkelt. Great Basin National Park. 

 

Naturmæssigt står det så sløjd til, at man ligefrem fremhæver, at 3 % af Death Valley ligger i Nevada.

 

Trods den kedelige statistik, er Little Finland dog en naturmæssig perle. Her finder man fotogene eroderede klipper, der leder tanken hen på Goblin Valley og Fantasy Canyon, begge placeret i Utah.

 

Little Finland ligger lidt afsides, med næsten 50 km til nærmeste motorvej, ved byen Riverside, der ligger godt en times kørsel nord for Las Vegas. Fra Riverside og ud til Little Finland er vejen til tider en prøvelse og tager let 90 minutter. Det anbefales at have en 4WD, til at køre de sidste kilometer. Se ruten på videoen her.

 

Området hører under BLM (Bureau of Land Management), hvilket indikerer, at man er langt ude på landet. En af vejene tæt på Little Finland, hedder Mud Road.

 

Ønsker man at se et unikt sted, der ikke er overrandt af turister, er man kommet det rigtige sted. Måske møder man en håndfuld turister, eller fotografer, men mest sandsynlig møder man slet ingen.

 

Mange af klippeformationerne er virkelig tynde og let at beskadige. I de 20 år området har været kendt, har det ret sandsynligt taget en del skade. Sanderotioner er ret porøse og dømt til at forfalde over tid. Farvemæssigt er der kun rød og orange i de finurlige klippeformationer.

 

Området er stort og grænser ned mod Lake Mead. Ønsker man at vandre, er her mange muligheder. 

 

Se også:

Valley of Fire, ligger ikke så langt væk og er Nevadas mest interessante Stats Park.

Snow Canyon og Yant Flat er de nærmeste naturparker, i nærtliggende Utah. 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Little Finland - helt uden søer.

Little Finland - helt uden søer.

Little Finland. En af Nevadas få naturperler.

Little Finland. En af Nevadas få naturperler.

Little Finland i Nevada

Little Finland minder lidt om Fantasy Canyons i Utah.

Little Finland.

Vejen op til området er velegnet til 4WD biler.

Little Finland i Nevada