top of page

Corona Arch

Utah

Klik på kortet.

Syntes man at Arches Nationalpark er overrendt og at Delicate Arch er for lille, så findes der et godt alternativ, lige i nærheden. 

 

15 minutters kørsel fra Moab, Utah finder man Corona Arch. Den er 43 gange 35 meter og dermed en del større end højtprofilerede Delicate Arch.

 

Corona er desuden nemmere at nå. Kun 45 minutters gang fra P-pladsen. Her kan alle fra 5 - 70 år være med. Godt nok skal man nogle få steder op ad en stige eller holde fast i en sikkerheds wire/gelænder, men de fleste syntes det er sjovt.

 

Mange bliver forpustet hvilket ikke er så underligt, da området, som det meste at Utah, ligger temmelig højt (ca. 1500 - 2000 meter) “Life elevated”, kalder man det i den dejlige stat.  

 

På ruten op til Corona, skal man passere en jernbanespor i en flot kløft. Husk at se dig tilbage og nyd udsigten over Coloradofloden.

 

Efter at have krydset jernbanesporet følger man de små stenbunker der markerer ruten. Når man kommer til sikkerhedskablet, er Corona Arch synlig. Kort efter venter de trin der er hugget ind i sandstensklippen.

 

Fra toppen af ​​trinene fortsætter man mod øst og klatrer op på den korte stige op over en afsatsen.

Fra dette punkt, er det nemt at gå langs den brede Slickrock der ligger under Butterfly Arch, og videre til bunden af ​​Corona Arch. Undervejs vil man passere to andre buer, Bowtie og Goldbar, inden man når til Corona Arch. 

 

Det er synd at Corona er så overset, men det er sikkert på grund af dets nærhed med Arches.

På grund af manglende skygge, er denne tur bedst først på dagen eller tidlig aften. overveje vandreture dette spor tidligt om morgenen eller tidlig aften.

 

En del syntes at Corona minder om Rainbow Arch ved Lake Powell, hvilket er en nærtliggende tanke. Archen har fået kælenavnet "Svingtovet".

Fra Moab kører man t.v efter man har passeret floden ad Utah Scenic 279. Kør 10 miles lands Coloradofloden til du kommer til parkeringspladsen Gold Bar Campground. PÅ vejen oplever man mange bjergbestigere, der øver sig, helt ud til vejen. GPS: 38°34'27.8"N 109°37'57.0"W

Gør et stop og se spor fra Dinosaurus og petroglypher på Poison Spider Road. Der er skiltet og det er nemt at finde. Man skal dog klatre lidt for at se dem oppe i klipperne.

Tæt på Corona ligger både Arches og Canyonlands nationalparker.

 

Gå ikke glip af:

Syd for Moab ligger gigantiske Hole-In-The-Rock. Tilbage i tiden fungerede stedet som posthus og overnatning, for de ryttere der arbejdede ved Ponyekspressen. Manden der etablerede stedet hedder iøvrigt Christensen, så måske jeg jeg i familie med ham. Følg linket og læs om mit besøg.

Ved Coloradofloden ser man hver dag bjergbestigere, der øver sig, klods op af vejen. 

Negro Bill Canyon

Følger man floden på den anden side af Moab, kommer man til Negro Bill Canyon Trail. Dette politisk ukorrekte navn, har sidste år været til debat i byrådet. Mange ønske at ændre det, men endnu flere ønskede det ikke. Nu har kontoret for geografiske navne ændret navnet til Grandstaff Canyon.  

 

Negro Bill, der i virkeligheden hed William Grandstaff, kom i 1877 til Moab området. Han var noget så usædvanlig som halv sort, halv indianer. Han dyrkede landbrug  i mange år, men blev i 1881 sigtet for at sælge spiritus til indianerne. Han forlod i hast området og bosatte sig i Colorado.

 

I 2019 agter jeg at gå hans trail op til Morning Glory Arch. Den ser flot ud og på turen skal man gå gennem den lille bæk talrige gange.  

Tidsforbrug 3 timer

Corona Arch er større end Delicate Arch.

Corona Arch er en del større end Delicate Arch.

Corona Arch ved Arches, Moab

Her ved Coloradofloden, tæt på Moab, starter trailhead. 

Corona Arch, USA. Nationalparker

Ruten op til Corona, går via et togspor.

Bowie Arch, ved Moab, USA

Bowtie Arch.

Familie heik til Corona Arch, Moab

Turen op til Corona Arch tager en lille time.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Corona Arch med www.drivingusa.dk

En gruppe på vej op ad stigen. De fleste mennesker klarer turen let.

bottom of page