top of page

Miami - Badestrand og arkitektur

Klik på kortet

Florida

Amerikas riviera, bliver South Beach ofte kaldt. Endeløse kilometer af rene badestrande og en behagelig temperatur i luft og vand. Mens man ligger og nyder synet af det blå hav, kan man hvert halve minut se, store fly fra bla. Europa der i lav højde gør klar til landing på fastlandet. 

 

På South Beach er art Deco, helt berettiget det helt store arkitektoniske trækplaster. På facionable Ocean Drive, er hoteller, restauranter og natklubberne tro mod stilen. High class. Her er der virkelig gang i den. Her ses de dyreste biler parkeret, mens flåder af store limosines læser gæster af. Man kan roligt blande sig, for her er ikke dyrt. Konkurrencen er benhård, så man får noget for sine penge.

 

Jeg kan ikke anbefale at bo på Ocean Dr. på grund af støjen. Vælg i stedet parallelgaderne Washington Ave., eller Collins Ave. Her er der også en chance for at få en p-plads, eller valet parkering.

 

På South Beach, bør du checke South Pointe Park ud. Derfra kan du se over til Fisher Island. Her boede Tvindstifteren Ampi Petersen i en Penthouse på 800 m2 i mange år, i et område hvor store stjerner inden for film, musik og sport også bor. Glem alt om at komme derover. Man skal bo der eller have en invitation.   

Lej en cykel. Det er en perfekt måde at komme rundt på. Lincoln Road er det store shopping strøj. Besøg f.eks Apple Store og se hvad en ny device koster. På hvert gadehjørne på Washington Ave. kan du få en Tattoo.

 

Tag bussen over til havnefronten Bayside Marketsplace. Her er der altid gang i den, med live musik m.m. Mange sejlture starter derfra. Det kan være sejlture rundt om de mange flotte øer, hvor alle dem du kender fra film og tv ejer en bolig. Du tilbydes også speedbåds ture helt ud på Atlanterhavet. Man forstår hvad ordet speed i speedbåd står for, efter sådan en tur. 

 

Bag Bayside ligger Downtown Miami, med alle de store skyskrabere, der på afstand ser meget tillokkende ud. Kommer man tættere på, vil man opdage at det hovedsageligt er kontorbygninger. Efter kl. 17 er her dødt. Et typisk træk ved mange storbyer f.eks Los Angeles.

  

Tag f.eks en dagstur med krydstogt til Bahamas, fra Port of Maimi. 

 

Miami er rig på kunst, kultur og museer af mange slags. Se f.eks det Erotiske Museum. Sportsmæssigt er Miami med helt fremme. Derfor er der mulighed for at opleve Miami Hurricanes (amerikansk fodbold), Miami Heat (basketball) og Florida Panthers (ishockey) Miami Marlins (baseball), på nært hold. Køb billetter her.    

 

Man hører spansk, blive talt over hele byen. Ex. Cubanere er en meget stor gruppe. Over halvdelen af Miamis befolkning er af latinamerikansk afstamning. Mød dem i bydelen Little Havana, hvor du f.eks kan se dem rulle cigaer. Nu hvor en normaliseringsproces er sat igang mellem USA og Cuba, bliver det spændende at se, hvilken effekt det får på den cubanske del af Miami. 

 

Bydelene Coral Gables og Coconut Grove rummer en masse spændende arkitektur og seværdigheder. 

 

Dagsture fra Miami: 

Indkøb i Outletmall Sawgrass Mill's, i Fort Lauderdale. Key øerne, Cape Canaveral, Everglades.

Tip:

Fra Hamborg, er der ofte gode flybilletter til Fort Lauderdale, der ligger lige nord for South Beach.

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Stranden i Miami, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

 South Beach. Meget af sandet er hentet hertil.

Ocean Drive, Miami, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

God mad på Ocean Drive.
Coral Gables, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Coral Way i Coral Gables.
Bayside Marketplace, Miami, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Bayside Marketsplace

Art Deco, Miami, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Art Deco på Ocean Drive.

Krydstogt Miami.Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Krydstogt til Key West.

bottom of page