Valuta til USA rejsen
Medbring kreditkort fx. Visa eller Mastercard og en håndfuld kontanter, så er du klar. Bemærk, at biludlejningsfirmaer vil have kreditkort, ikke debit kort.
Undervejs kan du hæve kontanter fra de ATM pengeautomater, der står alle steder. Obs på hvad din bank vil have for det. Ofte i omegnen af 30,-kr, ligesom når du veksler valuta derhjemme.
I butikker og restauranter, er der intet gebyr.
Nå du modtager regningen på en restaurant, skal du ofte selv skrive på regningen, hvad du vil give i drikkepenge. 15 %, 20 %, eller mere. De har også ofte noteret hvad f.eks 15 % af regningen beløber sig til i dollars. Andre gange er 15 % drikkepenge, blot inkluderet i prisen.
Når du selv har påtegnet drikkepengebeløbet, lægger du kortet i afregnings etui`et, så dit kort er synligt, selvom etui`et er lukket. Derefter kommer tjeneren og afregner endeligt.
Du kan også lægge drikkepenge i kontanter.
Tjeneren beskattes af de 15% og det er derfor uhørt, ikke at give 15 % i drikkepenge. Skik følge eller land fly!
Hav altid nogle quarter`s liggende i bilen, til parkering og motorvejs toll.
Mønterne har det med at hobe sig op i pungen. Ved nogle supermarkeder står der Coinstar automater (ligsom flaskeautomater) der omsætter dine mønter til en bon du kan købe på.
MobilePay
I mange butikker kan man bruge Mobile pay, eller Apple pay. Du kan ofte lade dig registrere som kunde ved kassen, og få en straks rabat på f.eks 15-20 %. Det benytter jeg mig ofte af, når jeg køber billigt godt tøj med hjem, til det næste års forbrug.
Bemærk at der er "sales tax" på det meste. Denne moms skal lægges oven i den pris der står på varen.
Der er både statsmoms og lokalmoms og de er meget forskellige fra stat til stat. I Tennessee er momsen 9.45 %, mens Wyoming har 5,47 %.
USA er kuponland. De kommer med posten/reklamer/aviser, eller kan printes ud fra hjemmesider. Jeg klipper gerne et par kupon`er, for at spare 5-10 dollars på morgenmaden, eller et godt tilbud.
Ønsker du at købe amerikanske varer i Danmark, kan du helt lovligt gøre dette via ShopUSA. Hvis kursen er lav, eller tilbudet godt, kan det måske svare sig. Visse produkter kan man måske kun købe i USA og der er ShopUSA smart.
Du må indføre købte varer fra USA til Danmark for 3250 kr.
Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.
© drivingusa.dk
Drikkepenge i USA.
© drivingusa.dk
Alle priser i USA er eksklusiv moms.
Put dine små mønter heri og får en seddel på beløbet, til forbrug.