Medbring f.eks Visa og en håndfuld kontanter, så er du klar.

USA er "big money" og de vil gerne have dine. Forvent, at de fleste af dine behov som turist nok skal blive tilgodeset. Foretagsomheden er stor.  

 

Undervejs kan du hæve kontanter fra de ATM pengeautomater, der står alle steder. Obs på hvad din bank vil have for det. Ofte i omegnen af 30,-kr, ligesom når du veksler valuta derhjemme.

 

I butikker og restauranter, er der intet bebyr.

 

Nå du modtager regningen på en restaurant, skal du ofte selv skrive på regningen, hvad du vil give i drikkepenge. 15 %, 20 %, eller mere. De har også ofte noteret hvad f.eks 15 % af regningen beløber sig til i dollars. Andre gange er 15 % drikkepenge, blot inkluderet i prisen.

Når du selv har påtegnet drikkepengebeløbet, lægger du kortet i afregnings etui`et, så dit kort er synligt, selvom etui`et er lukket. Derefter kommer tjeneren og afregner endeligt. 

Du kan også lægge drikkepenge i kontanter.  

 

Hav altid nogle quarter`s liggende i bilen, til parkering og motorvejs toll.

 

Mønterne har det med at hobe sig op i pungen. Ved nogle supermarkeder står der Coinstar automater (ligsom flaskeautomater) der omsætter dine mønter til en bon du kan købe på. 

_______________________________________

 

I flere og flere butikker bruges mobile pay. Du kan ofte lade dig registrere som kunde ved kassen, og få en straks rabat på f.eks 15-20 %. Det benytter jeg mig af ved kæden Kohl`s , hvor jeg køber billigt godt tøj med hjem, til det næste års forbrug.

 

Bemærk at der er "sales tax" på det meste. Denne moms skal lægges oven i den pris der står på varen.

Der er både statsmoms og lokalmoms og de er meget forskellige fra stat til stat. I Tennessee er momsen 9.45 %, mens Wyoming har 5,47 %. 

 

USA er kuponland. De kommer med posten/reklamer/aviser, eller kan printes ud fra hjemmesider. Jeg klipper gerne et par kupon`er, for at spare 5-10 dollars på morgenmaden, eller et godt tilbud.

_______________________________________


Ønsker du at købe amerikanske varer i Danmark, kan du helt lovligt gøre dette via ShopUSA. Hvis kursen er lav, eller tilbudet godt, kan det måske svare sig. Visse produkter kan man måske kun købe i USA og der er ShopUSA smart.

 

Du må indføre købte varer fra USA til Danmark for 3250 kr.

Drikkepenge i USA
Tip i USA, drivingusa,dk, roadtrip

Valuta til USA rejsen

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

© drivingusa.dk

© drivingusa.dk

Drikkepenge i USA.

Coinstar. Maskine der veksler små mønter.

Alle priser i USA er eksklusiv moms.

Put dine små mønter heri og får en seddel på beløbet, til forbrug.