top of page

Fossil Falls

Californien

Klik på kortet

Vulkanflod, på kanten af Death Valley

Vi var på vej fra Death Valley, mod Los Angeles, da store kulsorte klipper dukkede op i landskabet. De lå spredt ud over området, som om de havde været en del af en eksplosion. Jeg satte farten ned, da jeg mente jeg havde set dette naturfænomen, et eller andet sted. Kort efter kom skiltet, der bekræftede hvor vi var: Fossil Falls Scenic Areal.    

 

Området ligger ganske tæt på Hwy. 395 mellem Coso og Little Lake, i Californien. På den lille p-plads er der info-skilte, der fortæller om området. GPS: 35°58'19.0"N 117°54'39.0"W

Herfra går der en 5 minutters vandretur hen til Fossil Falls. Området ligner ikke noget jeg har set andre steder. Farven og formerne er meget unikke og særprægede. Spalterne er krogede og man skal bevæge sig forsigtigt rundt, for her ønsker man ikke at komme til skade. Kløfter har mange steder et fald på 10-12 meter. 

 

Det er spændende at bevæge sig ned i sprækkerne og udforske de naturskabte rum der findes dernede.

Fossil Falls er dannet af vulkansk aktivitet og smeltevand fra gletsjerne i Sierra Nevada. Owens floden blev ofte omdirigeret når vulkanerne rasede og var dermed til at forme og polere de aktive lavastrømme. Alle lavastrømme på Fossile Falls er basaltisk. 

 

Hele området er, af arkæologiske grunde, beskyttet af National Register of Historic Places og tilset af Bureau of Land Management. Beskyttelsen betyder blandt andet, at man ikke må fjerne sten fra området. Når man ser hvormange sten der ligger i området, kan det måske syntes ligegyldigt, men erfaringer fra f.eks Petrified Forest National Park, viser med al tydelighed noget andet. Der forsvinder der et ton om måneden, som turisterne tager med sig hjem. 

 

Grupper af COSO (forhistoriske) indianerne boede i området helt tilbage for 20.000 år siden. Grundet vejr- og naturmæssige forhold, f.eks vulkaner, måtte indianerne forlade området i perioder. Først i starten af det 19. århundrede fik en af stammerne, Little Lake Shoshone, kontakt med europæerne.

 

Tilstedeværelsen af indianere er særdeles synligt. Lige uden for Ridgecrest, der ligger lidt syd for Fossil Falls, finder man en af verdens største samlinger (6000) af petroglypher (hulemalerier) på en 2 kilometer lang strækning. 

 

Området med petroglypher hedder Little Petroglyph Canyon og kan kun ses med guided tours, fra Maturango museet, i Ridgecrest, da det ligger ret tæt på militære installationer.

 

I efteråret 4-5 november, afholdes der desuden Ridgecrest Petroglyph Festival i byen. Festivalen er udnævnt som en af de bedste efterårsfestival i USA. Her kan man f.eks opleve farvestrålende Powwow.

Tidsforbrug: 1- 2 timer

Se også: 

Crowley Lake Stone Columns

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Fossil Falls Cinder Cone

© Drivingusa.dk

Denne Cinder Cone,er en gammel vulkan.

Fossil Falls, tæt ved Death Valley

© Drivingusa.dk

Fossil Falls ligger på kanten af Death Valley.

Lavasten i Fossil Falls, Californien

© Drivingusa.dk

Lava fra vulkaner og smeltevand fra gletsjere skabte Fossil Falls.

Billedtekst

Fossil Falls med Sierra Nevada i baggrunden

© Drivingusa.dk

Området er ikke så stort og hurtigt set.

Fossil Falls, California

© Drivingusa.dk

Vær forsigtig når du går rundt i sprækkerne 

bottom of page