top of page

San Francisco - Byen danskerne elsker

Klik på kortet

Californien

Se min guide til kabelvognene.

Danskerne taler altid godt om SF. Måske ligner byen lidt os selv. Der er højt til loftet og man er lidt mere fremme i skoen i forhold til resten af landet. 

 

Byen har en af de højeste koncentrationer af bosiddende bøsser og lesbiske, i verden. Her kan du ikke blive valgt til borgmester, hvis ikke du er pro gay. Området Castro, danner rammen og det er ikke kedeligt. Nu kan man også købe damesko i damestørrelser, stod der i en skobutik !

 

San Francisco ligner byer på vore breddegrader, hvis man da lige ser bort fra de stejle gader.

 

Bymidten er præget af Chinatown, Union Square, Market Street og de populære cabelcars (sporvogne). Der er som regel kø til disse. Kendte tøj brands og store indkøbscentre f.eks Westfield.

 

Mange steder i byen kan man se byens to ikoner. Den tidligere fængsels ø, Alcatraz, samt Golden Gate Bridge. Begge er et besøg værd.

Bestil gerne billetter til Alcatraz hjemmefra, hvis du rejser i højsæsonen.

 

Kendte Fishermans Wharf er altid et besøg værd. Hele havnefronten er blevet gennem restaureret. Der er sort af mennesker, men hyggeligt. På Pier 39 ligger søløverne og driver den af.

 

Kører du 30 min nord for Golden Gate, kan du se Redwood skov, i Muir Woods National Park. Husk at bestille p-plads!

 

Californien har 15-25 grader hele året, hvorimod vandet sjældent kommer op på de 20 i San Francisco. På sommeraftener er det godt at have en trøje med, når den kolde vind kommer ind fra havet.

 

Tidsforbrug: 3 dage

Hvor skal man bo i San Francisco?

Ved hotelvalg, skal man tage højde for parkeringsmulighederne og priser for samme.

Vi boede sidst på Bay Bridge Inn, 966 Harrison St. 5 min gang fra Market St.. Parkerede gratis i 3 dage uden for hotellet. 

Jeg har også boet på The Grant Hotel på Bush Street. Her er der ingen gratis parkering, men et parkeringshus lige over for. Det er dyrt, men sikkert.

 

Tip:

Kør over broen, og drej fra første gang t.h. efter broen, ned til byen Sausalito. Møder du musikeren Lars Ulrich, er det ikke så underligt. Han bor der. I Sausalito er man ved vandet. Spiser frokost. Shopper. Nyder skylinen over mod SF. På tilbagevejen drejer du (før broen) t.h. op på udsigtspunktet (se foto). Kør rundt i byen og oplev de sjove bakker, men ellers bør du lade bilen stå. Det er svært at finde p-plads og de er dyre. Tag sporvejene i stedet. Det er nemt.

 

Mange cykler over broen, og tar den lille hyggelige færge tilbage til SF, fra Sousalito. San Francisco er en god by at cykle i, afhængig hvor man bor. Turen fra Pier 39 til broen tager en time.

Er man i bil til Sausalito, kan køre tilbage til San Francisco ad Richmond San Rafael broen. Lige før man kører over broen, bør man køre fra og opleve San Quentin statsfængsel. 3000 fanger er indsat her og fængslet er det eneste der udfører dødsstraf. Der ligger en høj tæt på, hvorfra man kan se ned over fængselsområdet. Sangeren Jonny Cash udødeliggjorde fængslet med sangen af samme navn og senere har Metallica indspillet musikvideoen St. Anger på samme adresse.  

 

Tip.

Se min store guide til Highway One

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Sporvogne i San Francisco, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Prøv en tur med Cablecars, f.eks fra Union Street.

Golden Gate Bridge, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Start dit Highway 1 roadtrip i San Francisco.

Fede amerikanere.Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Alt er stort i Amerika!

Downtown San Francisco, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Prøv at køre i bil i San Francisco. Husk håndbremsen når du parkerer.

usa 12 1170
usa 12 1206
usa 12 1142
usa 12 1129
usa 12 1175

© Drivingusa.dk

San Francisco har 2 kendte fængsler: Alcatraz og San Quentin.

Golden Gate Bridge af www.Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Tag på sejltur til Golden Gate.

Twin Peakes i San Francisco.

© Drivingusa.dk

Byens bedste udsigtpunkt hedder Twin Peaks.

bottom of page