Rejsebøger om USA.

I dag vil de fleste sikkert bruge internettet til at hente deres rejse information og måske en "Turen går til.."

Det gør jeg også selv. Der er dog et par bøger jeg selv bruger som inspiration. 

På billedet t.h. kan du se de bøger jeg bruger mest.

Se også min linksamling: USA Links

Photographing the Southwest. Vol 1-3 er en af mine favoritter. 

Da mine var små og december stod for døren, dumpede kataloget fra BR legetøj ned i postkassen. Børnene vendte hvert blad med et "Den ønsker jeg mig, den ønsker jeg mig og den ønsker jeg mig..." De ønskede sig hele kataloget forståes.

Sådant har jeg det også med Laurent Martrès guidebog. "Det vil jeg se, det vil jeg se og det vil jeg se".Jeg vil se det hele.

 

Bøgerne er spækkede med flotte fotos, der kan få een til at pakke kufferten med det samme. Laurents bog en en guide bog, så man får også gode instruktioner om ruter og om hvordan man finder frem. 

ISBN 978-0916189-23-5 

"USAs Nationalparker", er Lonely Planets guide til de største nationalparker. Guiden er på dansk og kommer godt omkring de nationalparker der er værd at se.

F.eks har nogle nationalparker har begrænset turistmæssig værdi f.eks Black Canyons of the Gunnison, eller øen Channel Islands ud for Los Angeles.

Guiden har også gode bud på seværdigheder der ligger i nærheden af parkerne.

Forlaget Turbulenz.

ISBN 9-788771-480313

Michael R. Kelsey har udgivet flere Non-Technical bøger om at være på heik i Colorado Plateauet, der dækker store dele af sydvest USA.

Bogen er for folk der virkelig vil ud i vildmarken, canyons og slot canyons, eller se nogen af de ukendte naturperler jeg også besøger og skriver om. Med bogen er det nemt at finde vej.

Canyon Hiking Guide to the Colorado Plateau. kelseyguidebooks.com

ISBN 978-0-944510-27-8

Tore Grønne, journalist, forfatter og medlem af Eventyrernes Klub har begået en dejlig bog, hvor han cykler rundt over store dele af USA. 

 

Han er en dygtig fortæller og i bogen møder man en masse af de skæve eksistenser der findes overalt i det store land. Mennesker der fandt deres egen version af den amerikanske drøm. I bogen kommer man godt under hunden på de mennesker Tore møder på sin vej. Disse skildres med stor respekt.

   

Tore har stor viden om nationalparkerne og naturen iøvrigt og man kan nemt forestille sig, hvordan der ser ud, blot ved hans beskrivelser. 

Det glæder mig, at vi deler kærligheden til især een bestemt stat. Staten Utah. 

På alle Tore Grønnes rejser benytter han sin cykel. Med denne rejseform kommer man "ned i gear" og har tid til at fordøje livets mange aspekter, samt lægge mærke til det man passerer. Det er lykkedes rigtig godt med denne bog.

"På drømmenes afveje i USA", forlaget Turbine.

ISBN 978-87-406-0599-0

Site guide:

Michael Bo Christensen, USA ekspert. Speciale: Nationalparker, indianereservater og roadtripruter. Mail: kontakt@drivingusa.dk

Mob. +4561309148. Råd og inspiration til din amerikanske drømmerejse.