top of page

Moonscape Overlook
- den blå dal

Utah

Se min video fra stedet

Har man kørt på Hwy. 24, mellem nationalparkerne Arches og Capitol Reef, har man uden tvivl lagt mærke til den store Factory Butte, der kan ses på lang afstand. Der er ganske rigtig noget fabriksagtigt over klippen, som jeg syntes ligner en stor motor, eller fabriksbygning og en butte er en fritstående høj klippe. 

 

Fabrikken er klædt i grå farver, som man typisk ser på den smukke og ind imellem måneskabslignende strækning, der udgør Utahs Hwy. 24. Spørger man mig er den den sikker kandidat til en top 10 placering over USAs flotteste ruter.    

 

Bag Factory Butte ligger der et landskab man kun sjældent ser, endda kun 15 minutters kørsel fra hovedvejen. Moonscape Overlook er i kategorien “hidden gems”, men det vil inden længe ændre sig. På Instagram er området ret hypet, men trods dette finder relativt få vej ud til klippekanten, hvorfra man kan se dette unikke syn. Da jeg selv besøgte stedet var der kun mig og min gruppe, samt et andet par. 

 

Skyline View i Blue Valley

Moonscape Overlook, også kendt som Skyline View, har udsigt over Utahs Blue Valley, der med sin tekstur og farve ligner månens landskab ved solopgang. Blue Valley’s farve stammer fra Mancos-skifer, som er det dominerende geologiske træk ved området.

 

Området er beskyttet af Bureau of Land Management, der passer godt på USAs ødemark. Faktisk er området så øde, at man hverken kan se hjulspor eller mennesker, så langt øjet rækker. At se et naturfænomen der ikke er berørt af mennesker, er en sjældenhed af de helt store.

 

Kommer man langt nok ud i terrænet, vil man på den østlige side støde på områder som Goblin Valley State Park og forskningsområdet Mars Desert Research Station, der begge ligger tæt på Hanksville. Sydpå ligger Henry Mountains, som indianerne kaldte “bjerget der aldrig fik et navn”, og vest for Moonscape ligger Cathedral Valley Loop. 

 

Sådan finder man Moonscape Overlook.

11 miles vest for Hanksville tager man N Factory Butte Rd (Gps 38°22'01.4"N 110°53’32.2”W). Fortsæt forbi Factory Butte I 6,1 mil og drej til højre ad Skyline View Rd og følg vejen til udsigtspunktet (Gps 38°27'07.9"N 110°50’16.6”W). Skyline er ikke jordens bedste grus/markvej, men er vejret tørt kan de fleste biler køre den. 

 

Bedste tid at se området på, er sidst på eftermiddagen, samt ved solnedgang. Må jeg opfordre til, at man følger parkservices motto: Leave no trace, så området får den gode behandling det fortjener. 

 

Efter Moonscape, kan man vælge at køre rundt om Factory Butte.

 

I nærheden:

Gobling Valley State Park

Little Wild Horse Slot Canyon

Cathedral Valley Loop

Capitol Reef National Park

Leprechaun Slot Canyon

Burr Trail

Little Egypt

 

Fotos © Michael Bo Christensen/Drivingusa.dk

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Moonscape Overlook ligger tæt på Factory Butte i UTah.

Factory Butte i baggrunden

Området kaldes også for Blue Valley.

Langt ude ligger Goblin Valley State Park

Moonscape Overlook har kun få turister

Kun få finder vej til Utahs flotteste "hidden gems"

Man skal køre på mark- og grusveje, for at komme til Moonscape Overlook

Grus- og markveje fører til dette fantastiske viewpoint

Blålige buttes i Utah

Flotte buttes der er uberørt af mennesker

bottom of page