Hvad koster et roadtrip i USA.

Se budgettet for et roadtrip til USA, for 2 personer. 

3 uger i USA kan gøres på mange måder og til mange priser. Jeg vil her prøve at anskueliggøre hvordan vi rejser, så du bedre kan vurdere hvad din egen rejse vil koste. Denne rejse er i højsæsonen.

 

Fly:

Jeg køber som regel billetter i nov/december året før. Derved får jeg dem som hovedregel til en ok pris. Dette er min normale tommelfingerregel, men i år gjaldt det ikke. Korrektioner i oliepris og øget konkurence betød, at jeg kunne have sparet 1000,- kr pr. billet.

Hotel:

Vi bor gerne billigt i den kategori hvor man finder kæder som Best Western, Super 8, Motel 6 og Comfort Inn. Deres værelser er fine, men morgenmaden er ofte elendig. 

Som udgangspunkt bor vi ikke i nationalparkerne, men så tæt på som muligt. Beliggenheden er absolut væsentligt. Hvor langt skal jeg køre for at nå hotellet og hvor langt er der næste dag til mit første bestemmelssted?. (Bemærk at jeg i mine beskrivelser af nationalparkerne, som regel også skriver hvilke byer der er oplagte til overnatning).  

Airbnb er bestemt også fint. Især hvis man er der flere dage, så opholdet bliver lidt mere personligt og man hænger måske lidt ud med andre der også bor der. Er man en familie på 4, er der penge at spare.

Jeg køber de fleste hoteller i jan/feb og får derved en god rabat, op til 30 %. 

Mad: 

Vi prøver at spise solid morgenmad, men det er ikke altid muligt på alle hoteller. Super 8's morgenmad er en skandale. 

Frokost er som regel f.eks en burger - som vi deler ! Husk på. Burgerne er store og der er altid noget tilbehør med.

Aftensmaden er som regel på restaurant 25$ plus drikkervarer. Vi deler som hovedregel en hovedret. Portionerne er virkelig store, så du skal nok blive mæt. Nogle dage gider vi ikke gå ud at spise. Så køber vi f.eks lun grilkylling, kartoffelsalat, brød og salat, som vi spiser på hotelværelset, eller ved poolen.

Vand, øl og vin har vi dagligt på køl i vores køletaske, købt i supermarked og liquorstore. Vi køber en god ration af gangen.

Bil:

Jeg kunne godt have lejet en bil til det halve, men en topløs Mustang er for mig en perfekt måde at køre 6000 km på. Min kone kører også. Det koster 100,- kr om dagen, at have ekstra fører på. Lejer du i Californien, er ekstra fører inkl. i prisen. Vi gav 250 $ for at sætte bilen i Chicago, i envejsgebyr, men sparede flybilletten den ene vej. Benzin er ca. halv pris. 

Parkering er dyrt, så jeg booker altid hoteller der har gratis parkering. Jeg holder øje med priserne på billeje allerede i november. Er man heldig er der måske en kampagnepris. Bemærk at nogle biludlejningsfirmaer har prisgaranti. Falder prisen kan du kræve differencen tilbage.

Entre:

Vi køber annual pass (årskort) til nationalparkerne, men bemærk at det ikke gælder til reservater og State Parks. Du køber det når du kommer til den første nationalpark.

Tøj:

Jeg køber tøj og sko til det næste års forbrug til under halv pris. Jeg sparer en del ved at handle i Outlet.

 

Samlet set er det da ikke en billig rejse, men efter alle de oplevelser man kommer hjem med, syntes jeg det er. Vi fordeler udgiften hen over året.

Man kan godt skære op til 10-15.000, eller mere af vores budget, ved at vælge anderledes bil, hoteller, undlade at spise så ofte ude, samt købe tøj.

Hvad koster en USA rejse inkl. fly, billeje,mad,naturparker, hotel, mad  og benzin.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Site guide:

Michael Bo Christensen, USA ekspert. Speciale: Nationalparker, indianereservater og roadtripruter. Mail: kontakt@drivingusa.dk

Mob. +4561309148. Råd og inspiration til din amerikanske drømmerejse.