Hvad koster et roadtrip i USA.

Se budgettet for et roadtrip til USA, for 2 personer. 

3 uger i USA kan gøres på mange måder og til mange priser. Jeg vil her prøve at anskueliggøre hvordan vi rejser, så du bedre kan vurdere hvad din egen rejse vil koste. Denne rejse er i højsæsonen. Der er mange penge sparet ved at rejse uden for højsæsonen. Sydvestlige USA er godt at rejse i fra april - juni, inden det bliver for varmt. Efteråret er også godt. Nordvestlige USA er pris- og vejrmæssigt at foretrække i sep-okt. Florida er vejr- og prismæssigt godt i efteråret og marts-maj.

 

Fly:

Jeg køber som regel billetter 10 måneder før afrejse, men jo før jo billigere. Derved får jeg dem som hovedregel til en ok pris. 

Hotel:

Vi bor gerne billigt i den kategori hvor man finder kæder som Best Western, Super 8, Motel 6 og Comfort Inn. Deres værelser er fine, men morgenmaden er ofte elendig. 

Som udgangspunkt bor vi ikke i nationalparkerne, men så tæt på som muligt. Beliggenheden er absolut væsentligt. Hvor langt skal jeg køre for at nå hotellet og hvor langt er der næste dag til mit første bestemmelssted?. (Bemærk at jeg i mine beskrivelser af nationalparkerne, som regel også skriver hvilke byer der er oplagte til overnatning).  

Airbnb er bestemt også fint. Især hvis man er der flere dage, så opholdet bliver lidt mere personligt og man hænger måske lidt ud med andre der også bor der. Er man en familie på 4, er der penge at spare.

Jeg køber de fleste hoteller 10 mdr. før afrejse og får derved en god rabat, op til 30 %. 

Mad: 

Vi prøver at spise solid morgenmad, men det er ikke altid muligt på alle hoteller. Super 8's morgenmad er en skandale. 

Frokost er som regel f.eks en burger - som vi deler ! Husk på. Burgerne er store og der er altid noget tilbehør med.

Aftensmaden er som regel på restaurant 25$ plus drikkervarer. Vi deler som hovedregel en hovedret. Portionerne er virkelig store, så du skal nok blive mæt. Nogle dage gider vi ikke gå ud at spise. Så køber vi f.eks lun grilkylling, kartoffelsalat, brød og salat, som vi spiser på hotelværelset, eller ved poolen.

Vand, øl og vin har vi dagligt på køl i vores køletaske, købt i supermarked og liquorstore. Vi køber en god ration af gangen.

Bil:

Jeg kunne godt have lejet en bil til det halve, men en topløs Mustang er for mig en perfekt måde at køre 6000 km på. Min kone kører også. Det koster 100,- kr om dagen, at have ekstra fører på. Lejer du i Californien, er ekstra fører inkl. i prisen. Vi gav 250 $ for at sætte bilen i Chicago, i envejsgebyr, men sparede flybilletten den ene vej. Benzin er ca. halv pris. 

Lejer man bil gennem Autoeurope.com, kan man opsige bil lejen, hvis prisen falder. Et rigtig godt fif er, at abonnere på deres nyhedsbrev og se hvilke tilbud der kommer. I 2019 opsagde jeg lejekontrakten 3 gange og sparede 3 tusinde kr.

 

Parkering er dyrt, så jeg booker altid hoteller der har gratis parkering. Jeg holder øje med priserne på billeje allerede i november. Er man heldig er der måske en kampagnepris. Bemærk at nogle biludlejningsfirmaer har prisgaranti. Falder prisen kan du kræve differencen tilbage. 

Entre:

Vi køber annual pass (årskort) til nationalparkerne, men bemærk at det ikke gælder til reservater og State Parks. Du køber det når du kommer til den første nationalpark.

Tøj:

Jeg køber tøj og sko til det næste års forbrug til under halv pris. Jeg sparer en del ved at handle i Outlet.

 

Samlet set er det da ikke en billig rejse, men efter alle de oplevelser man kommer hjem med, syntes jeg det er. Vi fordeler udgiften hen over året.

Man kan godt skære op til 10-15.000, eller mere af vores budget, ved at vælge anderledes bil, hoteller, undlade at spise så ofte ude, samt købe tøj.

New York:

Rejs f.eks i pinsen hvor vejret er godt og prisen nede. I pinsen 2020 er jeg i byen for 2800 kr med KLM og Airbnb i Brooklyn for 3800 kr. Brooklyn er hyggelig, men man bør bo tæt på en Metro.

Hvad koster et roadtrip, drivingusa,dk, roadtrip

Hvad koster en USA rejse inkl. fly, billeje,mad,naturparker, hotel, mad  og benzin.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her: