top of page

Yant Flat Cliff

Utah

Klik på kortet

Hvis man forestiller sig, at man tager en stor pose krakelerede bolcher og ligger dem side om side, på et kuperet tæppe. Farve efter farve, i flotte mønstre, adskilt af pludselige kontrastskift, men med dominans af rød, cremet hvid, orange, beige og et stænk af gul. Så ender man til sidst med at have noget der minder om Yant Flat. Pudsigt nok kaldes det også Candy Cliffs. Slik klipperne. 

 

Har man rejst i sydvest USA, har man sandsynligvis været ganske tæt på, uden at vide det. Yant Flat er nemlig i kategorien “meget lidt kendt” og tilhører derfor den kategori, jeg holder af at beskrive.    

 

Yant Flat ligger ved I-15 kun 2 1/2 times kørsel nord for Las Vegas. Nord for byen St. George svinger de fleste roadtrippere til højre mod Zion. Kører man derimod til venstre, er man på rette vej mod “Slik klipperne”.

 

Yant Flat har nogle af de ingredienser jeg holder af: fortryllende smuk, anderledes, ukendt og dermed kun få turister, ligger tæt på en roadtrip rute og så skal man også lige yde en lille fysisk indsats for at komme dertil.  

 

Følg min rute plan på kortet (øverst). En del af vejen er dirtroad, dvs. grusvej. Hvis vejen er tør, kan man sagtens køre derop i en almindelig bil. 

“Parkeringspladsen” har kun plads til 8-9 biler. Derefter går man godt en kilometer op i terrænet.  PGS koordinater for parkeringspladsen er W.37°14'05.4"N 113°28'37.8"W

 

Kommer man fra St. George ad I-15, så tag Exit 22, gennem hovedgaden i byen Leeds. Kør til venstre efter 1,5 miles ad Silver Reef Road nær Exit 23. Kommer man nordfra, tager man Exit 23. 

Herefter er der ca. 11,2 km til trailheadet: Annas Viewpoint Trail. 

Herfra kan man på 20 minutters gang nå til Anna’s Point, hvorfra man let kan komme ned i området.    

 

Hele Yant Flat området er utrolig varieret og særdeles kompakt. En fest for linserne. Vær opmærksom når du går rundt, for det er ikke et sted man ønsker at komme til skade. 

 

Området minder en del om svært tilgængelige White Pockets i Coyote Buttes, men klipperne er knap så lyse. 

 

Solens betydning for oplevelsen er meget stor. Fotografer ved godt at kl 05 er et godt tidspunkt for gode fotos, samt i skumringstiden før solnedgang. 

 

Yant Flat er også kendt for at være hjemsted for en flok vilde heste.

 

Se også:

I området ligger også to, ikke særlig kendte, naturperler. Valley of Fire og Snow Canyon State Park. Begge kan varmt anbefales. Zion er desuden kun 1 times kørsel fra Yant Flat.

Little Finland, et naturområde med fantasifulde sanderotioner, 2 timers kørsel mod sydøst.

 

Tidsforbrug: En halv dag.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Udsigt i Yant Flat Cliff

© Michael Bo Christensen/Drivingusa

Yant Flat i Utah, med tilnavnet Candy Cliffs.

Yant Flat kaldes også Candy Cliff.

© Michael Bo Christensen/Drivingusa

Området er kendt for at have mange vilde heste.

Yant Flat i Utah

© Michael Bo Christensen/Drivingusa

Fotograferne kommer kl. 05 om morgenen, eller ved skumringstid.

Yant Flat har flere vandhuller

© Michael Bo Christensen/Drivingusa

Yant Flat minder om White Pockets, i Coyote Buttes.

IMG_4716.jpeg

© Michael Bo Christensen/Drivingusa

Yant Flat ligger kun en time fra Zion Nationalpark.

bottom of page