top of page

Ruten er hjertet i et hvert roadtrip. Den angiver hvad der skal ske i en given rækkefølge, eller som fixpunkter hvis man kører mere spontant.

 

Emnet optager mange rejsende, bloggere og siteguides. Hvad skal man se, hvilke ruter og hvor langt man kan nå, på et givet roadtrip.

 

Diskusionens grundlag handler for mig om, at når jeg nu endelig er kommet "over there", på den anden side af jorden og betalt en masse penge, så vil jeg gerne have så meget som muligt ud af det! (grundpointen bag drivingusa.dk)  

 

Der findes næppe noget entydigt svar, fordi mennesker jo er forskellige. 

 

Men..hvis man starter med facts, så regner Google Maps hurtig og præcist ud, hvor lang tid en given dagsrute tager. 

 

Så pointen må være, at man skal forholde sig til, hvor lang tid man vil bruge på resten. Tag en snak med dine rejsedeltagere om, hvordan en typisk dag i bilen ser ud. Er I enige om, hvad vil I gerne prioritere:

 

-  spisepauser, shopping, afslapning, sove længe, 

-  tidsforbrug på seværdigheden, er der plads til spontane stop

-  hvornår kører I fra hotellet og hvornår vil I senest ankomme på det            næste

 

Ingen dage eller seværdigheder er ens. Tidsforbruget kan være svært at beregne, men jeg forsøger at give et bud nedenfor. 

 

Eks.: En tur fra Moab til Arches, er blot 6 km. Lægger man kørsel rundt i parken til, tager det ca.1 1/2 time. Dertil kommer de forskellige highlights, man gerne vil se. De tager til gengæld nemt 7-8 timer. 

Måske kan jeg ikke nå alle de highlight`s jeg gerne vil se i Arches. Derfor er de, mere eller mindre, prioriteret hjemmefra.   

 

I de ruter jeg har foreslået, er der et tæt program de fleste dage, men også plads til at slappe af ind i mellem. Ingen af dagene, skal du skal du køre i mørke, dvs efter kl 20. Normalt er du ved hotellet mellem kl 17 og 18.

___________________________________

 

Jeg opererer med noget jeg kalder transportdage. På sådanne dage kører vi et langt stræk. Dem har vi som regel et par stykker af på et roadtrip. Lad dig ikke forskrække af mange timer på highway`en. Man ser hele tiden noget der fascinerer een, så tiden går hurtigt. Find en god radiokanal, hør en lydbog. 

 

Vi kommer f.eks fra Moab, Utah og skal op tæt på Grand Teton/Yellowstone, evt. byen Jackson, Wyoming. Det tar ca. 8 1/2 time + en spisepause + en kaffe + nogle få korte stop f.eks til fotografering. Det er rutens længste kørsel og eneste heldags tur. Da vi har valgt den flotteste, men lidt længere rute, bliver det alligevel en dag vi ser frem til. Kører vi trætte, kan vi bare stoppe og finde et hotel. Denne dag har vi ikke booket, på forhånd.

 

De fleste dage på roadtrip`s, bruger vi ca 3 - 3 1/2 time i bilen. Som regel er vi fremme ved dagens motel mellem 16 -18.   

Interstate til San Francisco, drivingusa,dk, roadtrip

Jeg har tilføjet flere ruter, som kan kombineres. De kan køres over flere eller færre dage, end jeg har beskrevet. Du bestemmer !

 

Start på f.eks på Highway 1 ", spring over i "Grand Canyon Staterne" og slut af i "Rocky Mountains".

Rutekort USA. www.Drivingusa.dk

Ruterne er sammensat, på baggrund af erfaringer. De er ikke tilfældige, men tilpasset min forventning om hvilket tidsforbrug en "typisk" rejsende bruger. En halv dag i Grand Canyon er i min optik nok, medmindre man skal ned i bunden. Arches kan ikke ses på en halv dag, men godt på en hel. Har du tid til 2 dage, er det også super.  

Mange elementer spiller ind på, hvorlang tid en rute tager. Det tager normalt længere tid end man forventer. I nationalparkerne må du som regel kun køre 35 - 45 miles, men mange (foran dig) kører mindre og trafikken er tæt. Det fortæller jeg om på videoen fra Yellowstone her.

Sådan gør du:

Start med at beslutte hvad du VIL SE!

Sæt Google Maps på opgaven med at forbinde de steder du vil se, så det bliver til en rute.

Check hvilke steder jeg har beskrevet på dette link!

Tilføj nye punkter på din rute, hvis du fandt noget fra mit link.

Lav et dokument, hvor du deler rejsen op i dage, afstande, seværdighed og aktiviteter. Dette giver overblik!

Få gratis hjælp, eller "rutecheck" til din rejse.

En del kontakter mig vedr. deres rute og får et "rutecheck".

Spørgsmålene er f.eks:

Kan vi nå det vi vil på ruten?

Overser vi noget godt?

Hvilke veje er vinterlukkede?

Hvormange dage skal vi bruge i Yosemite nationalpark.

Hvilke reservater bør man se.

Jeg svarer dagligt på sådanne spørgsmål. Det er gratis, men jeg ser gerne man støtter mig ved at Like min side, for jeg måles på følgere. Er man meget tilfreds med mit arbejde, kan man - ganske gratis - desuden benytte mine link til billeje, hotel og fly. Så får jeg et lille beløb til benzinen. Nice.

 

INDEN du skriver: 

Fortæl mig hvem I er, når I skriver. Så bliver mine råd bedre. Fortæl mig om I er 1. gangs rejsende. Har I børn med og hvor gamle er de. Rejser I på low-budget eller har I økonomisk råderum. Er I til natur og vil I gerne vandre f.eks 6 km på en dag. Er I eventyrlystne, eller mere "kør-se-kør" turister. Vil I blot se de store seværdigheder, eller vil I også prøve ukendte steder. Hvad vil I gerne se og hvormange dage har I. Vil I gerne se så meget som muligt, eller er I på udpræget ferie-slow-mode.

Vedlæg gerne jeres rute og evt. dagsplan.

Roadtrip Ruter i USA

www.Drivingusa.dk inspirations site

Mangler du inspiration ?

Check min youtube kanal, hvor der ligger masser af relevante videoer i høj kvalitet fra Nationalparker, Storbyer, Dokumentarer, Underholdning m.m. 

Centrale byer for roadtrips i sydvest USA:

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Phoenix

Salt Lake City

Denver

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

bottom of page