top of page

Ruten New York -
Niagara Falls

Mange danskere der gæster New York, tager på roadtrip til Niagara Falls. Med god grund, for vandfaldene på både den canadiske og den amerikanske side er fremragende.

 

Jeg bliver ofte spurgt, om der ikke er noget flot natur man bør se, når man nu alligevel skal køre 660 km, for at komme derop. Denne inspirationsguide er tiltænkt jer. Den kræver dog, at man vil bruge en ekstra dag til turen, der går gennem staterne New Jersey, Pennsylvania og New York. 

Besøger man alle 3 parker, vil man bruge en time ekstra på turen. Besøger man kun en enkelt af dem, er det blot en kort omvej.

 

Skal man sætte en overskrift på ruten, må det være “Vejen til faldet”, for naturoplevelserne inkluderer alle fantastiske vandfald i smukke rammer. Jeg har endnu ikke selv kørt ruten, så den er ren research.

 

Taughannock Falls State Park

 (et kvarters omvej) gps. 42.538838, -76.607687

Vandfaldet får sit vand fra Finger Lakes søen Cayuga, som man kalder de aflange søer, der ligger i den nordlige del af New York State. Vandfaldet er let at besøge og kan ses både oppefra og for foden af faldet. Med sine 65 m er faldet højere end Niagra Falls, og har det højeste direkte fald øst for Rocky Mountains. Selv hen på sommeren er der gang i faldet, dog afhængigt af vejret. Flottest er efteråret, hvor det skovrige område rummer hele farvepaletten.

 

Start gerne med at se faldet fra overlooket, der i øvrigt er gratis. Herfra kører man ned til statsparken, hvorfra man, via Gorge Trail kan gå 1 km til bunden af faldet. Entre til parken er 9 $ pr. bil. Vandfaldet er en kør-se-kør oplevelse og kan gøres på 30 min.

 

Det var Iroquois-indianerne der navngav stedet Taughannock (udtales Tur-ga-nick), hvilket betyder “skovens store vandfald”.

 

Watkins Glen State Park

(et kvarters omvej) gps. 42.375209, -76.873297

Kun en halvtimes køres fra Taughannock Falls, ligger statsparken Watkins Glen, for enden af Seneca Lake, der er en af de berømte “Finger Lakes”. Disse søer er kendetegnende ved, at de alle ligger lodrette, som om en kæmpe hånd havde skabt dem.

 

Watkins Glen består af en lang og smal kløft, hvor man passerer hele 19 kaskadevandfald, mens man bevæger sig op af de 800 stentrapper, der leder dig gennem kløften. Klippelagene ser næsten menneskeskabte ud, for de syntes som om at de er bygget op i lag. Som prikken over i’et, har kløften en flot vegetation der tilsammen giver de besøgende fuld valuta for de 10$ i entre pr. bil. Sæt 3 timer af til besøget.

 

Letchworth State Park

(10 min omvej)  gps. 42.578193, -78.050422

Statsparken Letchworth ligger ved en stor og dyb kløft, der er opdelt i et nord og sydligt område. De fleste besøger sydområdet, hvor 3 større vandfald er parkens hovedattraktion. Faldene er opdelt i et upper, middel og lower fald. Det mellemste fald kan man køre til, mens de to andre kan nåes efter en lille vandre tur. Kløften er flot i sig selv og flottest i starten af oktober, hvor efterårets farver viser hele paletten frem. Entre 10$ pr bil.

 

Niagara Falls 

Parken, der er USAs første statspark, bør ses fra både den amerikanske og canadiske side. Jeg anbefaler, at man bor på Canada siden, hvor flere hoteller har direkte udsigt ned til hesteskofaldet, der anses for at være det flotteste fald. Skal man have (masser) vand i håret skal man besøge Hurricane Deck, der ligger på USA siden. Se min komplette guide til Niagara Falls.

New England (udvidet rute)

Vil man se mere af USAs nordøstlige hjørne, byder de 6 stater der udgør New England (Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, og Connecticut, på mange oplevelser. kke mindst historiske, da det var her de første engelske bosættere slog sig ned og spillede en stor rolle i den amerikanske revolution. I storbyen Boston kan man på 16 historiske steder, gå i fodsporene af revolutionens forfædre på Freedom Trail, der ligger i hjertet af byen.

 

New England byder på en enkelt nationalpark i staten Maine, hvor Acadia National Park, årligt lokker 4 millioner gæster til parken, der ligger på en ø, ved Atlanterhavet.

 

Staterne er langt mindre end USAs øvrige stater og bærer kælenavne (statsnavne) som The Ocean State, The Bay State, The Green Mountain State og The Granite State, der alle refererer til regionens kystlinje, enorme skovområder og de berømte White Mountains. Bortset fra Boston, er byerne langt mindre og hovedstaden i Vermont har kun 8.000 indbyggere. 

Se også min store guide til Niagara Falls

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Niagara Falls, set fra den canadiske side.

Niagara Falls, set fra den canadiske side. © Foto: MIchael Bo Christensen

Ruten fra New York til Niagara Falls.

Mit ruteforslag forlænger turen med kun 45 minutter.

Taughannock Falls State Park.

Taughannock Falls State Park. © Foto: David Zhang

Watkins Glen State Park, på vej til Niagara.

Watkins Glen State Park. © Foto: David Zhang

Letchworth State Park, på vejen til Niagara Falls.

Letchworth State Park © Foto: David Zhang

Udvidet ruteforslag til New England.

Udvidet ruteforslag til New England, er en rundrejse gennem 9 stater..

White Mountains  © Foto: GPA Photo Archive

Nationalparken Acadia.

Nationalparken Acadia © Foto: Chandra Hari.

bottom of page