top of page

West Fork Oak
Creek

Arizona

Se min video fra turen

Mellem Sedona og Flagstaff i Arizona, ligger et af USAs bedste områder at flodvandre i. 

 

Området ved West Fork Oak Creek er en relativ lavvandet creek, der løber gennem den skovklædte kløft. Klipperne langs creek’en har mange af Sedonas fortryllende farver, lige fra dyb rød til Oak Creek plateauets gulbrune Coconimo-sandsten. 

 

Trailhead starter ved et mindre parkeringsområde ved Hwy. 89a (GoogleMaps Gps. 34°59'26.5"N 111°44’34.5”W). Jeg gav 13$ for at holde her og man skal være her tidligt, hvis man vil have en p-plads. 

Lodge med prominente gæster

På den korte sti hen til creek’en passerer man resterne af den nedbrændte Mathew Lodge, der blev bygget i 1870’erne. Oprindelig var der blot tale om en rustik hytte, hvor man kunne søge tilflugt for omstrejfende bjørne. Senere blev hytten udvidet til en lodge af Carl Mayhew og stedet fik med tiden prominente gæster som Walt Disney, Clark Gable, Jimmy Stewart og den amerikanske præsident Herbert Hoover.   

 

Jeg besøger stedet på en varm dag i starten af september, men langs den delvis skovdækkede creek, går jeg meget af tiden i behagelig skygge. Turen frem til det sted hvor jeg skal gå i selve creek’en er 5 km, men stien er heldigvis relativ let at gå på. Dog skal man krydse creek’en ca. 15 gange, inden at man når frem. Ønsker man ikke at blive våd, kan man let benytte de talrige trædesten, eller gå hvor vandet er lavt. Selv havde jeg medtaget et par sko som jeg kasserede efter brug. 

 

Flodvandringen i Oak Creek

Efter 5 km stopper den vedligeholdte sti og et skilt bekendtgør, at nu bliver man våd hvis man fortsætter. Jeg bevæger mig straks ud i vandet og konstaterer at det er dejlig varmt. Jeg bliver i den lave del og går i vand til knæene. Jeg suger omgivelserne ind og overvældes af hvor smukt her er. Den blå himmel, den høje kløft, væltede træstrammer, de farverige klippeaftegninger som vandet har afrundet og vandet i creek’en, der afspejler det hele. På lydsiden hører man kun fuglefløjt og vand der brydes af min fodtrin. Ud over min gruppe møder jeg kun ganske få besøgende. 

 

Et skilt advarer mod slanger og denne advarsel gælder også i creek’en. Langt de fleste er ikke giftige, men man bør give plads, hvis man ser nogen. 

 

Jeg fortsætter en kilometer op af creek’en, hvoraf jeg noget af turen, går i kun ganske lidt vand. Da de dekorative klippevægge ophører, vender jeg om og nyder turen tilbage. Ønsker man at overnatte herude, ligger der en campground 4 km længere fremme.  

 

Jeg gik i alt 14 km og brugte 5 timer på turen.

Tip. 

Er man en vandhund, så ligger Slide Rock State Park 7 km syd for West Fork Oak Creek. Her fungerer parken som et naturligt badeland, til stor glæde for de besøgende. 

 

I nærheden:

Sedona

Sunset Crater Volcano National Monument

Grand Falls

Route 66

Watson Lake Park

Grand Canyon South Rim

 

© Alle fotos taget af Michael Bo Christensen/Drivingusa.dk

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Forfatteren Michael Bo Christensen i West Fork Oak Creek.

West Fork Oak Creek er en ren nydelse

Oak Creek, tæt på Sedona.

Her starter alt det sjove

Flodvandring i West Fork Oak Creek.

Efter 5 km går man ud i creek'en

Gå over Oak Creek 15 gange.

Benyt trædestenene hvis du ikke vil blive våd

Mathew Lodge i West Fork Oak Creek.

Efter Mathew Lodge skal man gå opstrøms.

Slangeadvarsel i West Fork Oak Creek.

Pas godt på de lokale dyr, hvoraf de fleste er rimelig harmløse. 

Syd for Flagstaff finder man West Fork Oak Creek.

West Fork Oak Creek er en stor naturoplevelse

bottom of page