top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Lotteri til Angels Landing i Zion National Park


Foto: Angels Landing. Don Graham


Zion National Park er ved at drukne i sin egen succes og i …vand!

Zion er med rette en utrolig populær nationalpark. Parkens besøgstal er i de senere år steget med over en million ekstra besøgende. De mange besøgende betyder, at parkeringspladserne er fyldte kl 9 om morgenen og shuttle-bus systemet er presset. I Zion dalen er man de sidste par år været ramt af stenskred, oversvømmelser og underminerede veje, som følge af sne- og vandmasser. Populære vandreruter som Hidden Canyon, Observation Point og Weeping Rock er langtidslukkede.


Foto: Angels Landing. Jason

Parkens klassiker, Angel Landing, bliver fra 1 april 2022 underlagt et lotteri, hvilket betyder at man skal vinde i lotteriet, for at gå den smukke trail. Du kan deltage på: https://www.recreation.gov/permits/4675310. Vinderne kan gå derop før kl 9, mellem 9-12 og efter kl.12. Lotteriet gælder hele sæsonen. Tilgår man Angels Landing via den 23 km lange West Rim Trail, behøver man ingen tilladelse.


Lotteriet er ikke parkens eneste, idet The Subway også er omfattet af restriktioner.


Foto: Many Pools. Max Feingold

Jeg gæster ofte Zion, der er en af mine favoritter, men jeg er begyndt at gå trails, der ikke er så kendte. Således er det planen, at jeg til april, om Coronaen vil, skal gå Many Pools Trail, på parkens østlige side. Denne side af Zion syntes jeg bedst om og her er der ikke så mange mennesker.


Foto: Zion øst. Don Graham


Alternativt vil jeg gerne anbefale Kolob Canyon, der ligger på Zions bagside, eller Snow Canyon State Park ved St. George.

Kommentare


bottom of page