• Michael Bo Christensen

10 arches i USA du bør opleve


Rainbow Bridge.Foto: Bernard Spragg.

Et af USAs markante naturfænomener er arches og naturskabte broer. Dette fænomen kan især opleves i Utah og Arizona, hvor man finder 10 af USAs flotteste buer.

Forskellen på en arch og en naturlig bue knytter sig til hvordan hullet er skabt. En naturlig bue (på engelsk: natural bridge) er skabt af almindelig vandgennemstrømning, mens en Arch er skabt af saltlommer der opstod når havområder trak sig tilbage fra det amerikanske fastland. Et hul skal være på mindst 1m2, før den kaldes en arch.

I min bog: "Det vilde USA, på roadtrip i nationalparkernes land", kan du læse meget mere om arches, pinnales og andre flotte spir.


Rainbow Natural Bridge, er en af verdens største naturskabte broer og indianerne kalder den “den forstenede regnbue”. Buen ligger ved Lake Powell og kan kun nåes med båd, fra Wahweap, tæt på Page, Arizona. Sejlturen er en heldagstur og koster 130$. Buen er 88 meter høj og har et spænd på 83 meter. Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/lake-powell

Hickman Bridge ligger i nationalparken Capitol Reef, Utah. Parken er en skøn perle, men lidt overset, fordi den ligger lidt uden for manges roadtriprute. Turen op til Hickman Bridge tager kun 45 min. og er turen værd, for den 40 meter lange bue er usædvanlig flot. Læs mere på:https://www.drivingusa.dk/capitol-reef<