• Michael Bo Christensen

USAs 2 bedste dinosaurus oplevelserUSA er et sandt mekka, for de der gerne vil opleve hvor dinoerne boede, omend der i juratiden så noget anderledes ud end idag. I det sydvestlige USA finder man talrige steder, hvor man kan opleve spor og skeletter fra en svunden tid. De fleste forskere er enige om, at en cirka 90 kilometer stor asteroide ramte Mellemamerika for 65 millioner år siden og udryddede 75 procent af alt plante- og dyreliv på jorden.


Dinosaur National Monument, der ligger i det nordøstlige Utah/nordvestlige Colorado, har i mange år været højt profileret som dinosaurus mekka. Her finder man skeletter der begejstrer et stort publikum, ikke mindst børnene.

På monumentet har man i stedet for at grave skeletterne ud, bygget en bygning rundt omkring dem. Skelletterne er således en integreret del af museet. På museet finder man op mod 1500 fossiler der stadig er indlejret i stenbrudet og det er et imponerende syn. Monumentet ligger iøvrigt ved byen Jensen, opkaldt efter manden der oprettede en færgeleje ved Green River. Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/dinosaurus-nat-monumet