top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

USAs 2 bedste dinosaurus oplevelser


USA er et sandt mekka, for de der gerne vil opleve hvor dinoerne boede, omend der i juratiden så noget anderledes ud end idag. I det sydvestlige USA finder man talrige steder, hvor man kan opleve spor og skeletter fra en svunden tid. De fleste forskere er enige om, at en cirka 90 kilometer stor asteroide ramte Mellemamerika for 65 millioner år siden og udryddede 75 procent af alt plante- og dyreliv på jorden.

Dinosaur National Monument, der ligger i det nordøstlige Utah/nordvestlige Colorado, har i mange år været højt profileret som dinosaurus mekka. Her finder man skeletter der begejstrer et stort publikum, ikke mindst børnene.

På monumentet har man i stedet for at grave skeletterne ud, bygget en bygning rundt omkring dem. Skelletterne er således en integreret del af museet. På museet finder man op mod 1500 fossiler der stadig er indlejret i stenbrudet og det er et imponerende syn. Monumentet ligger iøvrigt ved byen Jensen, opkaldt efter manden der oprettede en færgeleje ved Green River. Læs mere på: https://www.drivingusa.dk/dinosaurus-nat-monumet

I 2019 udnævnte man Jurassic National Monument der tidligere hed Cleveland-Lloyd Dinosaur Quarry. Området ligger nord for Interstate 70 på Gps. 39°19’21.4”N 110°41’16.0”W.

Her fandt forskerne 74 individuelle skeletter fra kødædende allosaurus, 12000 knogler og et enkelt forstenet æg. På monumentet kan man følge med i udgravningerne samt se en flotte dinosaurskeletter på visitor-centeret. Se mere på: https://www.drivingusa.dk/san-rafael-swellPå Jurassic National Monument kan man se udgravningerne.

Navajo viser rundt

Forstenede fodspor finder man hundredevis af steder i Utah og Arizona. En times kørsel fra Grand Canyon Syd, og 9 km vest for Tuba City, Arizona ligger Moenave Dinosaur Tracks, hvor man finder en stor koncentration af fodspor og fossiler. Gps. 36°06'03.1"N 111°19'00.8"W

Stedet er gratis, men giv lidt drikkepenge til de navajo-indianere der viser stedet frem.

Foto: Navajo viser hvor man kan finde dinosaurspor.


Fotos: Drivingusa.dk & National Park Service


Comments


bottom of page