top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Besøg Grand Canyon øst rim


Bliver du den første dansker, som skal se Grand Canyon øst?

Der er næppe nogen danskere, som har besøgt den store canyons østside, for denne eksklusive oplevelse, er forbeholdt de få. Oplevelsen er imidlertid kommet inden for rækkevidde, for nu laver navajoguiden Franklin Martin, dagligt ture til denne side af Grand Canyon. Hvor south rim dagligt får 15.000 gæster, kommer der højst 7 på den østlige side.


Grand Canyon er normalt kendt for områderne: bemærk fremhævede links


- South Rim, hvor langt de fleste turister kommer. Her er solnedgange, helikopterture, vandreture ned i canyonen i høj kurs, omend de fleste blot nyder udsigten til det paiute-indianerne kaldte for, “bjerget der vender på hovedet”.


- North Rim modtager kun en brøkdel af de turister, der besøger området. Her er udsigten også fantastisk og mulighederne mange. Ved nord rimmen kan man tilmed støde på vilde bison flokke der græsser langs vejen.

Foto: Todd Martin


- Vestområdets store attraktion er, ud over udsigten, den højt profilerede glasbro Skywalken, der hænger ud over kløften. Vestområdet er ejet af hualapai-indianerne og ligger i deres reservat. Mange kommer hertil pga skywalken, eller fordi at området ligger langt tættere på Las Vegas, end de andre områder gør.


- Havasupai Falls, der tilhører den lille havasupai-stamme, ligger dybt nede i Grand Canyon i et fortryllende område med turkisblå flodvand og talrige vandfald af de allerflotteste slags.

Kun et fåtal turister får adgang til dalen hvor det mest benyttede transportmiddel er helikopter.


- Toroweap der ligger i det nordvestlige område er et remote område, der især tiltrækker fotografer. Vejen dertil er en prøvelse og mange punkterer undervejs.


En hel dag ved Grand Canyon east

Foto: Todd Martin. Cape Solitude t.v og Chuar Butte t.h


Tidligere har der ikke været kommercielle ture til den østlige rim og da området er lukket navajo-territorie, kan man ikke bare køre dertil. Kort før den amerikanske lockdown fandt jeg en navajoguide der laver ture til østkanten og han opererer nu igen. Han hedder Franklin Martin og driver Sacred Rim Tours, der tager mindre grupper med på ture af 4-10 timers varighed. Turene foregår i Franklins firhjulstrækker og går gennem navajo-reservatet.

Franklin Martin fortæller om turen.

Foto: Todd Martin


På rimmen kan man se Coloradofloden bugte sig som en hestesko, samt se hvor den og fletter sammen med Little Colorado River.

Halvdagsture 4-6 timer koster 170$

Heldagsture 8-10 timer koster 270$

Book på Sacred Rim Tours her.


Klar til turen? Køb eller lån "Det vilde USA", som jeg udgav sidste sommer. Ca. 180 kr som bog og 140 kr som E-bog. Var nomineret som årets bedste rejseguide i 2021.

Check min USA hjemmeside www.Drivingusa.dk


1 Comment


rikke.nordmann
Oct 20, 2022

Kære Michael

Har nu fulgt både din blog, dine indlæg på Facebook og er igang med din bog. Først tillykke med bogen som jeg finder umådelig velskrevet, og dernæst en kæmpe tak fordi du deler af dine erfaringer og historier. Du er en sand guldgrube af viden og stor inspirationskilde i planlægningen af vores roadtrip juli 2023.

Mvh Rikke og Co

Like
bottom of page