top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Vinter i Bryce National ParkOm vinteren drosler mange nationalparker ned og højtbeliggende parker som fx. Crater Lake og Lassen Volcanic National Park lukker helt. Andre er ikke lukkede, men nedbør og tilsneede veje gør ofte livet surt for turisterne. Rejser man om vinteren og er glad for det hvide element, venter der ofte en særlig oplevelse, når sneen tager livtag med hoodoos, pinnacles, arches og buttes.

Hver årstid har naturligvis sin egen charme, som her i Bryce Canyon National Park, hvor vinteren danner en fantastisk kontrast til de tusinde orange spir. Det meste af tiden er parkens stisystem lukket, eller svært fremkommelig. Fra kanten kan man imidlertid nyde hullet, som nogle af områdets første besøgende kaldte stedet. Som om sommeren tilbyder National Park Service også stjernekig om vinteren, iført snesko eller mini ski. Området har ingen baggrundslys og luften er særdeles ren, hvilket gør stedet velegnet når man skal forsøge at tælle de 7.000 stjerner, der kan ses herfra.

Bryce Canyon ligger højt på Coloradoplateauet

Bryce Canyon ligger i 2500 m højde, og derfor er der nattefrost store dele af året. Om dagen er her til gengæld varmt, hvilket danner de store sprækker man ser i de smukke hoodoos. Jeg har ofte besøgt parken i påsken og her ligger der stadig sne mange steder.

Mormonen Ebenezer Bryce, der lægger navn til parken, var ikke glad for de store mængder sne der rammer området. I maj år 1900 begravede en snestorm hans får og 300 dyr omkom. Tabte var naturligvis en katestrofe for familien Bryce.

Foto af NPS/ Peter Densmore & Keith More.

Kommentare


bottom of page