top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Broadwaydanseren i Marble Canyon, Arizona

På kanten af Vermilion Cliffs, kun 10 minutters kørsel fra Lee`s Ferry, ligger der et forladt stenhus direkte ud til Hwy. 89a. De fleste forbikørende stopper op for at undersøge stedet, givetvis draget af den samme tanke som den første ejer havde. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!

Blanche Russell var eftersigende en succesfuld danser, ansat på det sofistikerede teater, The Ziegfeld Follies, som holdt til på Broadway i New York.Hun opgav imidlertid karrieren, da hende mand Bill fik tuberkulose, og parret rejste i 1920 til Arizonas tørre og varme klima.

Da de kom til Marple Canyon ved Coloradofloden, brød deres bil sammen. De overnattede derfor på stedet, og da morgensolen lyste de enorme klipper op, forelskede Blanche sig øjeblikkelig i omgivelserne. Parret købte grunden og byggede et stenhus. Desværre kom medicinen, der kunne have reddet hendes mand, året efter hans død.

Naturligt stop, før Grand Canyon

Blanche begyndte at sælge mad til de rejsende, som passerede hendes lille stenhusrestaurant. Det var ikke mindst den spirende turisme i Grand Canyon nord, der gav Blanche kunder. Senere blev restauranten udvidet med salg af varer og benzin, og folk begyndte at kalde stedet Soup Creek eller House Rock Valley. Unge mormoner, der skulle giftes i Salt Lake City, kom også forbi på ruten, så derfor fik den kælenavnet Honneymoon Trail.

Ti år senere solgte Blanche stedet til Jack Church. Han omdannede stenhuset til en bar, men efter kun tre år skiftede stedet igen ejer, da Art og Evelyn Greene i 1943 etablerede riverrafting på Coloradofloden.

Idag fremstår stenhuset rimelig velbevaret og man kan godt forestille sig hvordan her så ud i dets velmagtsdage. Ved siden af huset, ses nogle store hoodoos-lignende klipper, som er populære fotomål.コメント


bottom of page