top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Inspiration til USA rejsen.Jeg giver her bud på steder, jeg selv bruger, når jeg skal finde nye steder i det vestlige USA.


Jeg bruger ofte følgende hjemmesider til baggrundsviden, eller information:

DesertUSA, giver masser af information om at være i ørkenområder og guider til et hav af fede steder. https://www.desertusa.com/life.html


Legends of America er en super hjemmeside, hvis man vil vide noget om indianere, cowboys, berømte personer, historiske steder, borgerkrigen og USAs historie.

https://www.legendsofamerica.com/na-tribelist/


National Park Service rummer al nødvendig information om de enkelte nationalparker og nationale monumenter. nps.gov

The American Southwest leverer solid viden og inspiration til hele regionen. Check også deres guide til slot canyons. www.americansouthwest.net/


Hjemmesiden Stateparks giver, stat for stat, viden og inspiration til naturoplevelser i parkerne: https://www.stateparks.com/index.html


Benytter man America´s Scenic Byways, venter der store oplevelser på særlige flotte ruter, der typisk tager længere tid, fordi du skal tage en masse fotos. GoogleMaps leder dig altid den korteste vej mellem a og b, mens denne side finder den flotteste rute.

https://www.fhwa.dot.gov/byways/states/NC


USA inspiration på Youtube:

Jerry Arizona og hans kone Tina “What do you think Tina?” Er til dig der gerne vil have noget helt særligt. Parret har en stor evne til at finde helt unikke steder, som kun få ser. Det er samme segment jeg gerne opererer i. Jerry Arizona er en sjov og dygtig formidler.

Er man I selskab med Josh, fra California Through My Lens, er man I godt selskab. Han er meget grundig og har altid et godt tip til hans følgere. Hans videoer fra Californien er super flotte og informative.


Han står også bag Through My Lens, hvor han rejser uden for Californien.


BackRoadsWest1, leverer super gode og informative videoer.

Bex Cat-herder er en kvinde omkring de 50 år, der rejser alene rundt med sin campingvogn. Hun er meget passioneret ift den amerikanske natur og hun finder ofte steder, kun få kender. Hun har ligeledes en stor viden om det hun taler om, så man lærer altid noget i hendes selskab. Hendes evige små grin elsker, eller hader man.


Støt gerne Youtubere, rejsebloggere, forfattere og andet godtfolk. Giv dem et like, abonnerer på deres side, køb deres bøger!

Bøger om USA:

Jeg læser selvfølgelig også bøger om USA, men det kniber med dansksprogede bøger. Der er naturligvis seriebøger som “Turen går til” og “Lonely Planet” og min egen “Det vilde USA” (Forlaget Turbine 2021).

Jeg var selv fuldstændig fortabt af at læse Ole Sønnichsens “Rejen til Amerika” (Gyldendal), der er en vidunderlig bog om de danske udvandrere. Også Tore Grønne’s “ På drømmenes afveje i USA” (Turbine 2016) er et godt bekendtskab. Tore rejser rundt på cykel og møder en masse spændende mennesker og fortæller om det han ser.


Mine egne medier:

Bog: Det vilde USA (Turbine 2021) Fåes hvor du køber bøger, eller download som E-bog. Køb her.

Facebookgruppen USAForum

Facebook: Drivingusa.dk

Hjemmeside: Drivingusa.dk

Youtube: Min Youtubekanal om USA

Instagram:Se mine fotos

Flickr: Se mine fotos

Andre rejselink

bottom of page