top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Blythe Intaglio geoglypher


Hvad er det for noget ? Hvem lavede dem og hvorfor?

4 gigantiske figurer skabt på jorden ved Blythe i Californien, efterlader flere spørgsmål end svar.

Har du rejst i det sydvestlige USA, har du sikkert set petroglypher og piktogrammer, der er lavet af forskellige indianer-nationer. Geoglypher skabes, ved at skrabe det øverste mørke jordlag væk. De er meget sjældne og opdages som regel fra luften. Således opdagede piloten George Palmer de fire enorme ørken figurer, da han i 1932 fløj fra Hoover Dam til Los Angeles.

Foto: David Weese Jr.

De 4 geoglypher ligger ganske tæt på hinanden Gps. 33°47'59.9"N 114°31’39.6"W og forestiller 3 mennesker, et dyr og et symbol. Dyret menes at være en hest, eller en Mountain Lion der slås med en slange. Personen, der er 52 m, er måske tidlige forestillinger om jordens skaber.

Foto: David Weese Jr.

Chemehuevi-indianere, der lever i Mojaveørkenen siger, at deres forfædre fortalte om symbolerne og at de var knyttet til skabelseshistorien. Området er nu indhegnet af Bureau of Land Management, efter at tankeløse bilister hærgede geoglypherne.


Droner finder nye geoglypher

Jeg gjorde i 2022 stop ved The Mojave Twins og sendte min drone op over området. Det var total optur, da jeg fik tvillingerne foreviget.

Foto: © Michael Bo Christensen/Drivingusa.dk


Hvem der lavede geoglypherne ved man ikke og forskere har svært ved at tidssætte hvornår de blev lavet. Man ved ej heller hvorfor de er lavet, men det har givetvis været deres mening, at figurerne skulle ses fra oven. Af hvem, kan man så spørge?

Andre kæmpe geoglypher

De kaldes også Gigant Desert Figures, og man kan finde dem flere steder, der alle ligger tæt på Coloradofloden:

The Fisherman Intaglio I Bouse, Arizona findes ved Gps. 33°47'16.3"N 114°05'34.7"W

The Fort Mojave Twins, i Arizona ligner to mennesker og findes ved GPS. 35°00'27.6"N 114°36'23.2"W

Foto: The Fisherman Intaglio. David Weese Jr.

I en tid hvor mange har en drone, vil man sikkert finde flere geoglypher.


Comments


bottom of page