• Michael Bo Christensen

Yellowstone National Park. Gode og dårlige nyheder.

Dag 3. efter oversvømmelsen.


Cody er ikke ramt af oversvømmelser.

På facebookgrupperne Rejs dig rig i USA og USA Forum har flere udtrykt tvivl om byen Cody er ramt af oversvømmelser. Jeg ringede derfor onsdag aften til byen turistkontor, hvor personalet fortæller, at byen på ingen måde er ramt. Dette må glæde de der har planlagt at besøge byen. Cody er især kendt for sit rodeoshow på Cody Stampede. Old Trail Town, der viser hvordan man boede i det vilde vest, trækker også mange besøgende. Byen var tidligere hjemsted for Buffalo Bill og Cody's imponerende museum bærer idag hans navn. Alle 3 steder har min klare anbefaling.

Også gæster der har booket overnatning i Yellowstone West, kan godt ånde lettet op, da dette område ikke er ramt.

Om sommeren er der hver aften rodeo i Cody.

Det seneste døgn har National Park Service haft travlt med at lokalisere de voldsomme skader. Som tidligere nævnt er det især den nordlige del, der er ramt. Det forlyder nu, at også den nordøstlige indgang er hårdt ramt og dermed er 2 ud af 5 indgange til nationalparken blokeret. Dusinvis af broer meldes skadet, eller ødelagte. Vejnettet i Yellowstone er formet som et ottetal. I amerikanske medier refereres dette som “upper og lower loop”. De aktuelle skader ligger således i upper loop, der er lig med den øverste del af ottetallet.

Foto: Norris Black Basin.


Den sydlige del af Yellowstone har mange seværdigheder

Lower loop oplever lige nu en fordobling af vandgennemstrømningen i Yellowstone River, men der er endnu ikke fundet alvorlige skader på vejnettet. Såfremt det nederste loop går fri for skader, vil man stadig kunne opleve nogle af nationalparkens bedste sider fx. Old Faithful geyseren, der er et af parkens højdepunkter. Det samme gælder Morning Glory Pool, Grand Prismatic Spring, Norris Black Basin (min favorit), Upper- og Lower Falls ved Canyon Village, samt talrige vandfald, geysere og kogende mudderhuller.

Foto øverst: Morning Glory Pool. Nederst: Hayden Valley.

Hvad sker der nu?

Vi må nu afvente National Park Service’s skadevurderinger, samt hvilke turistbegrænsninger, man evt. iværksætter. Iagttagere forventer, at man indfører adgangsbegrænsning, som man også har gjort i andre nationalparker i 2022. Man kan allerede nu lade sig registrere i Recreation.gov der håndterer adgangstilladelser i amerikanske nationalparker. Så er man klar til at booke, når eventuelle adgangsbilletter udbydes.


Danske turister der har planlagt besøg i Yellowstone, er naturligvis dybt skuffede over situationen. På Drivingusa.dk følges situationen nøje. I min næste update, vil jeg fokusere på forslag til alternative ruter og attraktioner i regionen.


Tip: Se min hjemmesides guide til Yellowstone National Park.


Læs også Yellowstone dag 2.


Foto: Joseph McCowie, Drivingusa.dk og NPS.

Tekst: Michael Bo Christensen, USA-Guide og forfatter til Det vilde USA (Forlaget Turbine 2021)