• Michael Bo Christensen

Yellowstone National Park er lukket!


National Park Service meddeler idag, at HELE nationalparken er midlertidig lukket, på grund af voldsomme oversvømmelser og stenskred. Alle besøgende turister evakueres.


Flere veje, huse og broer er ødelagte. Der er ingen meldinger om personskade.


I de seneste dage har det regnet ekstraordinært meget, og i parkens mange floder som fx. Yellowstone River er vandstanden rekord høj, især i parkens nordlige del.

Også smeltet vand fra vinterens snefald, bidrager til problemet.

Regnvejret forventes at fortsætte i de kommende dage, og kan forværre situationen. Park Service er desuden bekymret for, at den sydlige del af nationalparken, vil blive ramt i de kommende dage.

Broen ved nordindgangen i Gardiner er væk.

Når vandet har lagt sig, venter der et større reparationsarbejde af de ødelagte veje, hvilket kan få stor betydning for de turister, der vil besøge USAs første nationalpark.

Broen over ved nordindgangen i Gardiner er revet væk og dermed har parken mistet 1 ud af 5 indgange. Dette er i sig selv et hård slag, for broen er en vigtig forsyningslinje til parken, der er på størrelse med Sjælland.


I skrivende stund prøver myndighederne at danne sig et overblik over situationen.


Drivingusa.dk følger situationen tæt, og vil løbende informere om situationen.

Er du på vej til Yellowstone?

Netop nu starter turistsæsonen, der tæller knap 5 millioner årligt besøgende. Hvad ødelæggelserne kommer til at betyde for dem, er for tidligt at sige, men logistisk set, er parken meget hårdt ramt. Parkinspektøren Cam Sholly udtaler, at flere veje forventes lukket i længere tid. Da den centrale del af vejnettet er lavet som et ottetal, skal der ikke ret meget til, før hele parken kan mærke følgerne.

Læs mere om Yellowstone National Park

Store stenskred blokerer flere veje.


Det forlyder tirsdag middag, at byen Cody, der ligger øst for Yellowstone, også er ramt af vandproblemer. Byen er især kendt for deres rodeo show (Cody Stampede), Old Trial Town og Buffalo Bills museum.

Foto: NPS

Tekst: Michael Bo Christensen, Rejseskribent, forfatter og USA-guide