top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Nationalparker i USA afskaffer adgangs reservation i 2023


Yosemite er en af de nationalparker, der dropper pladsreservation i 2023. Opdateret 27 jan 2023.

I 2023 er nationalparkerne Yosemite, Yellowstone og Rocky Mountain er igen helt åbne. Det meddeler National Park Service, der servicerer parkerne.


I 2022 indførte flere nationalparker adgangs reservation, for at formindske antallet af turister. Hovedårsagen var Covid-19 relateret, for under og efter den amerikanske lockdown strømmede amerikanerne ud i nationalparkerne, hvor de mange turister udgjorde en smitterisiko.

Carlsbad Caverns grotterne kræver pladsreservation i 2023.


Lokalt har naturkatestrofer, som oversvømmelsen i Yellowstone og Death Valley, stenskred i Rocky Mountains, eller planlagt vejarbejde som fx. i Yosemite National Park været årsagen til, at man indførte pladsreservation. Langt de fleste nationalparker har et begrænset vejnet og få indgange, hvilket gør dem sårbare, når disse skal repareres.


Drivingusa.dk følger situationen nøje og jeg vil ajourføre dette opslag, så man kan få overblik over parker der har begrænsninger, eller har et reservations system. Opslaget vil ligge på forsiden af min hjemmeside.


Glacier National Park.

National Parker med begrænsninger i 2023:


Arches National Park i Utah meddeler 16 dec, at parken alligevel fastholder deres krav om pladsreservation, fra 1 april til 31 oktober. Man kan flere måneder i forvejen booke en reservation. Se mere om hvornår!

Glacier National Park i Montana vil kræve pladsreservation til Many Glacier området og Two Medicine dalene. Også Gogin-to-The-Sun-Road vil være omfattet af pladsreservation. Nærmere information vil blive udsendt i løbet af december.

Muir Woods, nord for San Francisco, er åbent, men kræver, at man har en parkeringsreservation.

Zion National Park er åben, men vil man gå op til Angels Landing, skal man stadig vinde en tilladelse i et lotterisystem.


Carlsbad Caverns National Park i New Mexico, har stadig et online adgangs reservations.

Acadia National Park i Maine, har stadig pladsreservation for biler der vil køre på smukke Cadillac Summit Road.


Haleakala National Park på Hawaii, kræver reservation for at se solopgangen på toppen af parken. Med en billet kan man få lov til at køre op til de 4 højeste p-pladser i Summit, Haleakalā Visitor Center, Kalahaku og Leleiwi.


Vil man besøge hulerne i Wind Caves National Park i South Dakota, kræver dette en adgangsbillet. Parken har stærkt begrænsede antal pladser, som kan købes på stedet fra morgenstunden, efter først til mølle princippet. Den anden halvdel kan fåes online 3-20 dage før på Recreation.gov for 14$.


Shenandoah National Park i Virginia, kræver reservation til bla. Old Rag Mountain.


I Death Valley er de fleste veje udbedret, efter sommerens store oversvømmelser, men se parkens hjemmeside for aktuel information.


Rocky Mountain National Park indfører adgangskrav i 2023, til Bear Lake Road 26 maj til 30 juni. dette har betydning, hvis man gerne vil vandre til Bear Lake og Emerald Lake! Besøgende skal desuden være opmærksom på, at Chaos Canyon vest for Haiyaha søen er lukket efter et stort stenskred.

Artiklen er skrevet af Michael Bo Christensen, USA guide og forfatter til "Det vilde USA - på roadtrip i nationalparkernes land"


bottom of page