top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Lotteriet til The Wave gøres digitalt


Jeg har talrige gange været til lotteriet i Kanab, hvor 20 personer dagligt kan vinde adgang til naturfænomenet The Wave. Området, der ligger i Vermillion Cliff's i Arizona er et særdeles skrøbeligt område. Derfor har myndighederne lagt skrappe krav ned over antallet af besøgende, der kan få lov til at komme derind.


Melody Arch. Foto: Max Feingold

Hver morgen har det lille visitor-center været proppet med folk der ville give deres held en chance, men 15 marts nedlagde man dette event og erstattede det med et online lotteri. Man kan spille med 2 dage før man ønsker at besøge stedet og det koster 9$ at deltage. Man skal opholde sig i lokalområdet når man deltager i lotteriet fx. via en mobil. Har man vundet kan man hente sin tilladelse i Kanab, eller i Page. Her får man også informationer om hvordan man finder stedet. Lotteriet foregår på: https://www.recreation.gov/permits/4251909

Alternativt kan man deltage i lotteriet 4 måneder forinden. Det er på https://www.recreation.gov/permits/274309

Jeg kommer til at savne lotteriet, der havde sin egen stemning.

The Wave tiltrækker fotografer fra hele verden, da motiverne i The Wave er farverige og unikke, hvis lige ikke findes andre steder.

Området er meget stort og enestående. I tilknytning til området ligger kendte stenskulpturer f.eks Big Mac, The Second Wave, Melody Arch og områder som Nord Teepees. De fleste besøgende ser også disse og sammenlagt bringer det gåturen op på ca. 12-15 km. Turen er ikke for "søndags turister" og folk er døde derude. Så ud over en tilladelse, kræver turen en grundig forberedelse.

North Tipies. Foto: BML

Big Mac. Foto: Tim Van Beveren & Elisa Leeman
Comments


bottom of page