top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Death Valley National Park lukket efter rekord regn


Store dele af parken er igen, igen lukket efter store regnmængder. Opdateret 19 sep.

Efter at store dele af parken blev genåbnet efter oversvømmelserne i sommers, er den nu gal igen. Den gennemløbende hovedvej Hwy. 190 er spærret for gennemkørsel, pga af regn og kun få af parkens attraktioner er åbne.

Da jeg om få dage er på rundrejse i USA, vil det ikke være muligt for mig, at opdatere på situationen. Jeg henviser derfor til National Park Service i parken.


Death Valley fik fredag den 5 august næsten et års nedbør på få timer. Tidligt om morgenen faldt der 43 mm regn i Furnace Creek området, der ligger midt parken. Regnen medførte store flash floods og 60 biler blev delvis begravet i affald og sten fra bjergene. Ingen er kommet noget til, men 1000 turister og parkrangers er midlertidig strandet i parken. Der forventes mere regn i de kommende dage.

Se videoen, hvor turister forsøger at komme helskindet ud af området.Fotografen John Sirlig så oversvømmelsen, da han fotograferede lynnedslag i morgentimerne. “Kampestene skyllede ned af bjergene i et larmende inferno”, fortæller han på Twitter.

Oversvømmelserne skubbede containere ind i parkerede biler, der blev fanget af sten og mudder. Derudover er mange faciliteter oversvømmet, herunder hotelværelser og forretninger.


Hwy. 190, der er nationalparkens centrale færdselsåre er hårdt ramt og derfor har myndighederne lukket alle veje ind i Death Valley. De vil nu vurdere skaderne og hvornår de forventer at parken kan åbnes igen.

Rekordernes park

Aldrig har parken haft så stort et nedbør i august måned. Dermed har man fået endnu en rekord, ud over at være den varmeste og lavest beliggende nationalpark.

Monsunregnen er et normalt fænomen på denne tid af året, men som mange andre steder i verden ser man også i USA forandringer i vejret. Gennem vinteren har det sydvestlige USA fået usædvanlig lidt nedbør, hvilket jeg selv oplevede på min forårsrundrejse.


Yellowstone National Park, der i juni var tilsvarende ramt af oversvømmelser, fik hurtigt logistikken på plads og åbnede igen for turisterne. Jeg anbefaler gerne at man besøger Death Valley, når parken åbner igen.


Drivingusa.dk og Facebookgruppen USA Forum følger situationen.

Foto: Zabriskie Point. Michael Bo Christensen/Drivingusa.

bottom of page